Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.4°C22.4°C
3 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C22.0°C
1 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 37%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

«Ο σάτυρος του Δάσους της Κομπιένης»

Στο Θέατρο Ελπίδας

Η κωμωδία μπουλβάρ του Κλoντ Μανιέ «Ο σάτυρος του Δάσους της Κομπιένης», σε μετάφραση Τούλας Μπούτου και σκηνοθεσία Γιάννη Μόρτζου, παρουσιάζεται στο Θέατρο της Ελπίδας. Ήρωες της κωμωδίας η Γαλλίδα μεγαλοαστή Ζακλίν (Νίτα Παγώνη), ο τυπικός στοργικός σύζυγός της Ρομπέρ (Μανώλης Δεστούνης) και ο ωραίος, αλλά δαιμόνιος Κλοντ (Οδυσσέας Σταμούλης) που εισβάλλει τυχαία ένα βράδυ στη ζωή τους και με τον τρόπο του ανατρέπει τα πάντα. Αριστοτέλους 53 και Σμύρνης, στις 8 μ.μ.

“Πέμπτες Παράλληλες” στο Πόρτα

Με τον Κορνήλιο Σελαμσή να επιμελείται την παρουσίαση τεσσάρων σύμμεικτων ακροαμάτων σχετικά με τον έρωτα και τις πνευματικές και σαρκικές πτυχές του κάνει πρεμιέρα απόψε στο Θέατρο Πόρτα ο επιτυχημένος μουσικός κύκλος “Πέμπτες παράλληλες”. Η έναρξη γίνεται με το “Μοναχική άσκηση, Μίσλαβ Ρέζιτς”, από τον Κροάτη κιθαρίστα Μίσλαβ Ρέζιτς, που παρουσιάζει τον νέο δίσκο του μαζί με ιδιαίτερες συνθέσεις της κιθάρας.

«Σκηνοθετώντας τον Ντελακρουά»

Επαναλαμβάνεται λόγω της μεγάλης επιτυχίας του το θεατρικό δρώμενο «Σκηνοθετώντας τον Ντελακρουά», στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ, σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και σε σκηνοθεσία Νικόλα Μαραγκόπουλου. Στις 8 μ.μ.

“Αγελάδες και Διαφωτισμός”

Ένα πρωτότυπο κωμικό γουέστερν με τον Κωστή Ζαφειράκη και τίτλο «Αγελάδες και Διαφωτισμός» παρουσιάζεται απόψε στη «Ζώγια», επί της οδού Αλεξάνδρου Σβώλου 54, στη Θεσσαλονίκη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου. Στις 9 μ.μ.

Στο Polis art cafe

Η νουβέλα "Οι απόκληροι" του Κώστα Γραμματικόπουλου παρουσιάζεται στο Polis art cafe (Πεσμαζόγλου 5, Στοά του Βιβλίου). Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Παντελής Ανδριώτης και Αντρέας Πολυκάρπου. Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι Ηλίας Λογοθέτης και Μαρία Ζαχαρή. Στο τραγούδι θα είναι ο Βαγγέλης Κορομηλής. Στις 7.30 μ.μ.

Στο Γκαίτε

Με αφορμή την έκθεση «Idiopolis - Η διαλεκτική μεταξύ υποκειμένου και κοινωνίας - edition 2» και παραδείγματα των διαφορετικών τρόπων με τους οποίους οι καλλιτέχνες χειρίζονται δημιουργικά τα διάφορα κοινωνικά θέματα στον δημόσιο χώρο, πραγματοποιείται συζήτηση των καλλιτεχνών Matthias Wermke, Mischa Leinkauf και Δέσποινας Ζευκιλή με το κοινό. Συντονιστής θα είναι ο Stephan Klee, ο οποίος έχει επιμεληθεί την έκθεση. Είσοδος ελεύθερη. Ομήρου 14-16, στις 7 μ.μ.

Στον Σταυρό του Νότου

Ο Θεολόγος Κάππος θα εμφανιστεί στη σκηνή του Σταυρού του Νότου Club, όπου θα παρουσιάσει τραγούδια από τις δύο δισκογραφικές δουλειές του "Υπόγεια διάβαση" και ''Παράθυρο στον δρόμο'', καθώς και άλλα αγαπημένων του καλλιτεχνών. Φιλική συμμετοχή: Βασίλης Ράλλης, Κατερίνα Βερβέρη. Φραντζή και Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος, ώρα προσέλευσης 9.30 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL