Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.3°C
4 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.6°C17.0°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C18.8°C
6 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C20.2°C
2 BF 59%
ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

Allan Harris

Σήμερα η Μελίνα Κανά στον πολυχώρο «Ιανός».

Ο Μανώλης Φάμελλος και ο Στάθης Δρογώσης με τους σταθερούς τους συνεργάτες Οδυσσέα Τσάκαλο και Βαγγέλη Μαρκαντώνη -συν έναν ακόμα μουσικό στην κιθάρα- στο «Kremlino» του Πειραιά.

Το κουαρτέτο του ντράμερ Σεραφείμ Μπέλλου (που συναπαρτίζεται από άλλους δύο βιρτουόζους jazz μουσικούς στο πιάνο και το κοντραμπάσο και μία ερμηνεύτρια) και οι οκταμελείς Loca Latina στο «Αθηναΐς».

Η Τυνήσια αλλά πολιτογραφημένη πλέον Ελληνίδα Lamia Bedioui με την μπάντα της, τους Desert Fish -που τα τέσσερα μέλη της παίζουν το σύνολο σχεδόν των παραδοσιακών οργάνων- και τραγούδια από όλη σχεδόν τη Μεσόγειο στο «Galerie Δημιουργών» (Χελιδονούς 28, Κηφισιά).

Στο πλαίσιο του κύκλου συναυλιών «Ξαφνικά στο Κορωπί», ο τραγουδοποιός και ερμηνευτής Απόστολος Ρίζος συναντά τον δεξιοτέχνη της λαϊκής κιθάρας Δημήτρη Μυστακίδη στο «γιαπί» του κτηρίου της οργάνωσης «ΑΚΤ-ΕΙΝ» (Ερμή Σουρλαντζή 14, Κορωπί).

Οι Altribe στο «The Zoo» (Ζωοδόχου Πηγής 45, Χαλάνδρι).

Μια πρωτότυπη μουσικοθεατρική παράσταση της Γεωργίας Βεληβασάκη, σε δικά της κείμενα και με τη λιτή συνοδεία μιας κιθάρας στο «Ειλισσός» (Αγλαονίκης 3 και Βουλιαγμένης 40).

Τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου ο Στέφανος Κορκολής παρουσιάζει για άλλη μια φορά τον δίσκο του με μετεγγραφές τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη «Συνάντηση II», με ερμηνεύτρια τη Σοφία Μανουσάκη (και δύο ακόμα μουσικούς να συνοδεύουν, μαζί με το πιάνο του, στο βιολοντσέλο και τα πνευστά). Στον πολυχώρο «Ιανός», με ελεύθερη είσοδο.

Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου ο Βασίλης Λέκκας και η Σαλίνα Γαβαλά με τη συνοδεία πενταμελούς σχήματος (πιάνο, κιθάρα, σαξόφωνο, μπάσο και ντραμς) στο «Half Note Jazz Club», όπως και την επομένη ημέρα.

Αφιέρωμα στον Γιάννη Παπαϊωάννου με δώδεκα συνολικά εκλεκτούς/ες ερμηνευτές/ιες και οκτώ (!) δεξιοτέχνες του μπουζουκιού να τους συνοδεύουν στο «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο».

Ο κιθαρίστας Γιώργος Τουπάκης, μαζί με τον σαξοφωνίστα Τάκη Πατερέλη και τον ντράμερ Γιάννη Παπαγιαννούλη και προφανώς πολλή καλή jazz στο «Το τρένο στο Ρουφ».

Ο Rous στο «Faust».

Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου ο εξαίρετος Αμερικανός τραγουδιστής της jazz και κιθαρίστας Allan Harris, με την μπάντα του (keyboards, μπάσο και ντραμς) στο «Half Note Jazz Club».

Η Λυδία Σέρβου με τη συνοδεία του Χρίστου Θεοδώρου στο πιάνο και φιλική συμμετοχή της Παυλίνας Βουλγαράκη στο «Ρότα» (Σόλωνος 124).

Η κλασική ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ «Τα Πουλιά», με αυτοσχεδιαστικά παιγμένο soundtrack από το δίδυμο Silent Move και τη σύμπραξη του Χάρη Λαμπράκη στο νέι, στο «ΚΕΤ» της Κυψέλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL