Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.4°C22.8°C
3 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.2°C20.2°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.0°C15.4°C
4 BF 87%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
2 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.7°C
0 BF 77%
ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

Ανδριάνα Μπάμπαλη Quartet

Από χθες και στις 5, 9, 12, 16 και 19 Δεκεμβρίου η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Στέφανος Κορκολής επαναλαμβάνουν την επιτυχημένη τους συνύπαρξη ως μόνο μιας φωνής και ενός πιάνου στο «Gazarte».

Σήμερα οι σαγηνευτικά «σκοτεινοί» Βρετανοί White Lies με support τους Le Page στο «Gagarin 205».

Σήμερα (και τα επόμενα δύο Σάββατα, 10 και 17 Δεκεμβρίου) ο Απόστολος Ρίζος με την τριμελή μπάντα του (πνευστά, μπάσο και ντραμς), στο «Ιλιον Plus».

Σήμερα (και το επόμενο Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου) ο Σωκράτης Μάλαμας επανακάμπτει στη γενέτειρα και τόπο κατοικίας του Θεσσαλονίκη, παίζοντας μάλιστα και μερικά από τα νέα του τραγούδια, στο «Fix Factory».

Αύριο, Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, η συνθέτιδα Πηγή Λυκούδη και ο στιχουργός Θανάσης Σάλτας παρουσιάζουν τον νέο τους δίσκο «Τα πάθη της αγάπης» με την ίδια την Πηγή Λυκούδη στο πιάνο και άλλους δύο μουσικούς στην κιθάρα και το κλαρινέτο να συνοδεύουν δύο ερμηνευτές και μιαν ερμηνεύτρια στην «Galerie Δημιουργών» (Χελιδονούς 26, Κηφισιά) και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο.

Από τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου «Τρία μαύρα πρόβατα δεν μπαίνουν στο μαντρί», δηλαδή ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, αλλά και της κιθάρας Δημήτρης Λάππας, ο βιρτουόζος κιθαρίστας Κώστας Γεράκης και η κιθαρίστρια και βιολοντσελίστρια Σεμέλη Παπαβασιλείου και επίσης τραγουδώντας... όλοι μαζί, στο Upstage του «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο».

Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου οι Ergon Ensemble, το ορχηστρικό σύνολο που ειδικεύεται στη σύγχρονη μουσική, παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το έργο «In Vain» του κορυφαίου Αυστριακού συνθέτη φασματικής μουσικής Georg Friedrich Haas στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση.

Την Τετάρτη 7 και την επομένη Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, το Ανδριάνα Μπάμπαλη Quartet -τρεις γυναίκες μουσικοί δηλαδή στο πιάνο / φλάουτο, βιολί και κοντραμπάσο να συνοδεύουν την καλή ερμηνεύτρια και την κιθάρα της- στο «Half Note Jazz Club».

Την Τετάρτη 7 (και την επόμενη, 14 Δεκεμβρίου) ο Βασίλης Γισδάκης και ο συνθέτης του τελευταίου του δίσκου Δαμιανός Πάντας με προσκεκλημένους τους Σταύρο Σιόλα και Γεωργία Νταγάκη την πρώτη φορά και τις Ηρώ Σαΐα και Βασιλική Καρακώστα τη δεύτερη στο «Σφίγγα».

Την Τετάρτη επίσης και την επόμενη η Ρένα Μόρφη παρουσιάζει την περσόνα της ως Σούλη Ανατολή στο «Tiki Bar».

Από την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου οι Σπύρος Γραμμένος και Πάνος Μουζουράκης στο «Σταυρός του Νότου».

Την Παρασκευή επίσης η Κρίστη Στασινούλου και το σχήμα ΝΥΝ (δύο μουσικοί στο μπάσο και τα κρουστά να συμπληρώνουν το λαούτο και τα ηλεκτρονικά του Στάθη Καλυβιώτη) στο ιστορικό «Κύτταρο».

Την Παρασκευή ακόμα, αλλά και την επόμενη, 16 Δεκεμβρίου, ο δεξιοτέχνης της λαϊκής κιθάρας Δημήτρης Μυστακίδης στο «Kremlino».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL