Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.8°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
10.7°C15.6°C
3 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.0°C16.0°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C18.0°C
4 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
2 BF 62%
ΛΥΔΙΑ ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ: / Λυδία Κονιόρδου: "Να συνεργαστούμε για το καλό του τόπου"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΛΥΔΙΑ ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ: / Λυδία Κονιόρδου: "Να συνεργαστούμε για το καλό του τόπου"

Συνομιλία με τη νέα υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου είχαν, στο περιθώριο της παρουσίασης του προγράμματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας στην Ελευσίνα, οι δημοσιογράφοι, που έσπευσαν να τη βομβαρδίσουν με ερωτήσεις, αρχικά για την κρίση στο Φεστιβάλ Αθηνών. Χωρίς να αποκαλύψει τις αποφάσεις της ("θα τις μάθετε εντός της ημέρας"), τόνισε ότι τις έλαβε αφού πρώτα "αφουγκραστήκαμε και τις δύο πλευρές. Για το μέλλον του Φεστιβάλ και το καλό του τόπου πρέπει να υπάρξει ειρήνη, ώστε να προχωρήσει και να επιτελέσει το έργο του".

Την ίδια έκκληση, "να συνεργαστούμε για το καλό του τόπου μας", έκανε απευθυνόμενη και σε άλλους φορείς, χωρίς να κατονομάζει, ενώ σε ερώτηση αν θα προχωρήσει και σε άλλες αλλαγές προσώπων, απάντησε: "Ελπίζω να μην χρειαστεί".

Όπως τόνισε, "οι περισσότεροι εποπτευόμενοι φορείς δεν έχουν οργανισμούς. Δεν υπάρχουν ξεκάθαροι κανόνες και συχνά δημιουργούνται υπερβάσεις αρμοδιοτήτων και παρεξηγήσεις. Προτεραιότητά μας είναι να τους οργανώσουμε σε σωστή βάση, κάτι που ξεκίνησε ο κ. Μπαλτάς και εμείς θα προχωρήσουμε".

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε η υπουργός στη σύγχρονη δημιουργία και τη νέα γενιά: "Οι νέοι καλλιτέχνες δεν έχουν χρήματα ούτε να νοικιάσουν χώρο για πρόβες. Ο καλλιτεχνικός χώρος εκλιπαρεί γι' αυτό και θέλουμε άμεσα να ανταποκριθούμε".

Παραπέρα, έδωσε έμφαση στην ένταξη δράσεων στο κέντρο και την περιφέρεια στο ΕΣΠΑ. "Χρειάζεται, όπου υπάρχουν υγιείς δυνάμεις που παράγουν πολιτισμό, να ενταχθούν σε προγράμματα και να στηριχτούν".

Για τις επιχορηγήσεις τόνισε πως "τα οικονομικά περιθώρια είναι πολύ στενά", ενώ "ο θεσμός, όπως τον ξέραμε, χρειάζεται να επαναπροσδιοριστεί". Αφού σημείωσε πως ζούμε "ξανά την εποχή των ευεργετών, που τη χρειαζόμαστε για να καλύψουμε το κενό", σε ερώτηση για την υιοθέτηση ευνοϊκού πλαισίου για χορηγίες απάντησε: "Το προσπαθούμε. Έχει ήδη συζητηθεί, αλλά δεν μπορούμε να το καταφέρουμε μονομερώς".

Το δημοσιογραφικό πηγαδάκι είχε όμως και... εκλογές: "Συζητώ με πολλούς ανθρώπους. Κανείς δεν θέλει εκλογές. Θέλουν να δουλέψουν και να παράξουν έργο".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL