Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

Σήμερα η Καμεράτα υπό τη διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή της Γιώργου Πέτρου, μαζί με τους Μυρσίνη Μαργαρίτη, Νίκο Σπανιάτη και Χάρη Ανδριανό και με τη σύμπραξη πέντε (!) χορωδιών, της ΕΡΤ, του Δήμου Αθηναίων και των παιδικών του Ωδείου Αθηνών, του Δημοτικού Ωδείου Πειραιά και του Ωδείου Αταλάντης παρουσιάζει το εμβληματικό έργο για την κλασική μουσική του εικοστού αιώνα «Carmina Burana» του Καρλ Ορφ στο Μέγαρο Μουσικής.

Σήμερα, επίσης, ο Νίκος Ξυδάκης, στον πολυχώρο “Ιανός”, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου βιβλίου - CD του «Ημερολόγιο Τρίτο».

Σήμερα ακόμα ο βιρτουόζος jazz πιανίστας Δημήτρης Καλαντζής μαζί με τον κοντραμπασίστα Περικλή Τριβόλη και την ερμηνεύτρια Τέρρυ Βακιρτζόγλου στο Κελάρι του «Athenaeum» στο Θησείο.

Σήμερα, όμως, και η ιδιαίτερη παράσταση της Γεωργίας Βεληβασάκη «Κοντσέρτο για μια μέρα που πέρασε» σε κείμενα της ιδίας -με ενσωματωμένα αποσπάσματα από το έργο γνωστών ποιητών- και με πολλά κλασικά ελληνικά τραγούδια, αλλά και κάποια δικά της με τη λιτή συνοδεία μιας κιθάρας στον πολυχώρο «Ειλισσός» (Αγλαονίκης 3 & Βουλιαγμένης 40).

Αύριο, Κυριακή 27 Δεκεμβρίου (και τις επόμενες τρεις Κυριακές, μέχρι και τις 18 Δεκεμβρίου, και με προσκεκλημένους κατά σειρά τους Γιάννη Ζουγανέλη, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Ευανθία Ρεμπούτσικα και Χρήστο Λεοντή) ο βιρτουόζος της κλασικής κιθάρας Παναγιώτης Μάργαρης στον πολυχώρο «Ιανός».

Αύριο, επίσης, «Αρχαία λύρα επέστρεφε...», δηλαδή μελοποίηση ποιημάτων της Σαπφούς αλλά και της Κικής Δημουλά από τον Νίκο Ξανθούλη, ο οποίος θα συνοδεύσει παίζοντας αρχαία λύρα (!) τη μέτζο σοπράνο Μαργαρίτα Συγγενιώτου -ενώ θα απαγγέλει η Πέμη Ζούνη- στο «Half Note Jazz Club».

Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου ο Jose Feliciano στο «Gazarte».

Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου το Μουσείο Πολιτικών Εξόριστων Άη Στράτη διοργανώνει συναυλία με το έργο του Μίκη Θεοδωράκη σε στίχους Φώντα Λάδη «Γράμματα από τη Γερμανία» με τους Αφροδίτη Μάνου, Γιώργο Μεράντζα, Σοφία Παπάζογλου και Βασίλη Κορακάκη, τους οποίους θα συνοδεύσει επταμελής λαϊκή ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Παπαζαχαριάκη στο Μέγαρο Μουσικής.

Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στην Κρήτη και στο πλαίσιο εκδήλωσης του Συνδέσμου Λασιθιωτών Ηρακλείου «Το Οροπέδιο», η Ελίνα Σκαρπαθιώτη θα ερμηνεύσει τραγούδια της ιδιοσυγκρασιακής τραγουδίστριας και ηθοποιού Eartha Kitt με τη συνοδεία ενός τρίο κιθάρας, μπάσου και ντραμς στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου.

Από την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο η Ελένη Τσαλιγοπούλου με τους Bogaz Musique, την εξαμελή μπάντα που τη συνοδεύει μόνιμα, στο «Σφίγγα».

Την Παρασκευή, επίσης (και την επομένη, Σάββατο 3, Δεκεμβρίου) ο Ψαραντώνης στο «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο».

Την Παρασκευή οι Λάκης Παπαδόπουλος και Γιάννης Γιοκαρίνης στο «Kremlino» του Πειραιά.

Την ίδια ημέρα η συνθέτιδα, πιανίστρια και σοπράνο Μαρίκα Κλαμπατσέα με προσκεκλημένο τον σπουδαίο jazz κιθαρίστα Δημήτρη Ζαφειρέλη στο «Ωδείο Φίλιππος Νάκας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL