Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σύντομα

Γαλλικό Βραβείο στο «Αϊβαλί»

Με το βραβείο «Coup De Coeur» των Γιατρών Χωρίς Σύνορα βραβεύτηκε στη Γαλλία το graphic novel του Soloup «Αϊβαλί». Το “Αϊβαλί” τιμήθηκε στο πλαίσιο του 17ου Φεστιβάλ «Rendez - Vous Du Carnet De Voyage» που γίνεται στην Clermont - Ferrand της Γαλλίας. Το graphic novel κυκλοφορεί στη γαλλική μετάφραση των εκδόσεων Steinkis. Το βιβλίο που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Κέδρος, έχει τιμηθεί με το Βραβείο Καλύτερου Κόμικ και το Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου στα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς στο πλαίσιο του Comicdom Con Athens 2015.

 

Για το βυζαντινό Αμόριον

“Αμόριον: μια επαρχιακή πρωτεύουσα στο πλαίσιο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας” είναι ο τίτλος της επιστημονικής συνάντησης που διοργανώνεται σήμερα και αύριο στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134, Θησείο) από το Πρόγραμμα Αστικής Αρχαιολογίας Αμορίου και το Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών. Παράλληλα θα υπάρχει φωτογραφική έκθεση με τίτλο “Ζώντας στο Χισάρ - Ανασκάπτοντας το Αμόριο" με θέμα τη ζωή μιας αρχαιολογικής ομάδας στην περιοχή.

Η πόλη του Αμορίου, που εντοπίζεται στα υψίπεδα της κεντρικής Μικράς Ασίας στην ευρύτερη περιοχή της Φρυγίας, αποτελεί πεδίο ανασκαφών και συστηματικής έρευνας για τουλάχιστον τρεις δεκαετίες και έχει επηρεάσει σημαντικά τη σύγχρονη αρχαιολογική προσέγγιση σχετικά με τις πόλεις της Πρώιμης και κυρίως της Μέσης Βυζαντινής περιόδου. Όλες οι παρουσιάσεις και συζητήσεις της διοργάνωσης, που πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, θα είναι στα αγγλικά.


Πέθανε ο Βιτόριο Σερμόντι

Σε ηλικία 87 ετών πέθανε στη Ρώμη ο συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός Βιτόριο Σερμόντι, ο οποίος σκηνοθέτησε εκατοντάδες έργα, κυρίως στο ιταλικό δημόσιο ραδιόφωνο της RAI συνεργαζόμενος με δημοφιλείς ηθοποιούς όπως ο Βιτόριο Γκάζμαν κ.ά. Είχε γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό χάρη στο πάθος του για τον Δάντη και στα τρία βιβλία κριτικής προσέγγισης και παρουσίασης του «εθνικού ποιητή» της Ιταλίας.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Μια καθαρή νίκη για την Ελλάδα των πολλών

Η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στις περιοδείες και τις ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει την πραγματικότητα: ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, και ιδιαίτερα οι πιο αδύναμοι,

Δειτε ολοκληρο το αρθρο