Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.0°C20.1°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.9°C17.0°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.6°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.8°C
0 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.0°C
0 BF 58%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

«Από την κατάχωση των μνημείων στην ανάδυση της μνήμης».

Ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, τιμά την εθνική επέτειο προσφέροντας ξεναγήσεις στη Φωτογραφική Έκθεση, που έχει διοργανώσει στο εσωτερικό Αίθριο-Καφέ, με τίτλο «Από την κατάχωση των μνημείων στην ανάδυση της μνήμης».

Οι ξεναγήσεις θα ζωντανέψουν στιγμές από την εποποιία του τιτάνιου έργου της απόκρυψης και θα θίξουν καίρια ζητήματα σχετικά με την προστασία των αρχαιοτήτων εν καιρώ πολέμου. Θα διοργανωθούν σαραντάλεπτες ξεναγήσεις για δύο ομάδες, έως 40 ατόμων, από τις 11.00 π.μ. έως τη 1.00 μ.μ.

Βιβλίο

Το νέο μυθιστόρημα της Κατερίνας Καριζώνη “Η πόλη των αθώων” παρουσιάζεται, στις 6.30 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο Επί Λέξει, Ακαδημίας και Δημοκρίτου. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Τάσος Κουράκης, Ελένη Γκίκα, Μίνως-Αθανάσιος Καρυωτάκης.

Βιβλίο

Κυκλοφορεί σήμερα από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος το πρώτο βιβλίο Βορειοκορεάτη συγγραφέα χωρίς την έγκριση του καθεστώτος. Πρόκειται για τη συλλογή διηγημάτων με τίτλο “Η καταγγελία” του Bandi (Μπαντί - ψευδώνυμο που σημαίνει «πυγολαμπίδα»), σε μετάφραση από τα γαλλικά του Βασίλη Κιμούλη.

Άμστερνταμ - Αθήνα

Με τη Βασιλική Ορχήστρα Κονσέρτχεμπαου του Άμστερνταμ συμπράττει η MOYSA, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, σε έργα Βάγκνερ, Μάλερ και Μπεργκ, υπό τη διεύθυνση του Ντανιέλε Γκάτι. Επί σκηνής θα βρεθούν 29 μέλη ηλικίας 15 έως 25 ετών.

Στην Πλατεία Αυδή

Στο πλαίσιο του Caravan Project, που θα παραμείνει στην Πλατεία Αυδή έως και τις 5 Νοεμβρίου, σήμερα, 10.00 π.μ. - 12.00 μ., θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές δράσεις για μαθητές από σχολεία της περιοχής του Μεταξουργείου. 8.30-10.30 μ.μ. θα γίνουν προβολές (Μικρές Ιστορίες και Ντοκιμαντέρ από το Caravan Project). Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους σκηνοθέτες και συντελεστές των ταινιών: “Έγκλειστα Τείχη” / Λέρος, “Μπίλης” / Κρήτη, “Ο Άνθρωπος στο σπίτι του” / Σκουριές Χαλκιδική.

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Έναρξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, στις 7 μ.μ., με την παρουσία του διεθνούς φήμης Έλληνα σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη, του οποίου η ταινία “Οι νύφες” θα ανοίξει την αυλαία. Στην προβολή θα παραβρίσκεται και η σεναριογράφος της ταινίας Ιωάννα Καρυστιάνη.

Στη Λιβαδειά

Συνάντηση με τον συγγραφέα Ισίδωρο Ζουργό πραγματοποιείται στο βιβλιοπωλείο Σύγχρονη Έκφραση (Δημάρχου Ι. Ανδρεαδάκη 49, Λιβαδειά), στις 8 μ.μ.

Στου Γαβριηλίδη

Ποιητική βραδιά με τη συμμετοχή των ποιητών Άννας Γρίβα, Πάνου Κυπαρίσση, Κώστα Λιννού, Αλέξιου Μάινα, Θεόδωρου Μπασιάκου, Έλενας Πολυγένη, Γιώργου Χ. Στεργιόπουλου και Γιάννη Δ. Στεφανάκι πραγματοποιείται στις Εκδόσεις Γαβριηλίδη, στις 8 μ.μ. Τον συντονισμό και την παρουσίαση της βραδιάς θα έχει η Ανθούλα Δανιήλ. Αγίας Ειρήνης, Μοναστηράκι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL