Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.2°C21.9°C
1 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.2°C
2 BF 85%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
29 °C
28.8°C28.8°C
3 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.3°C
2 BF 88%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

«Ρόζα Εσκενάζυ»

«Ρόζα Εσκενάζυ»

Η θεατρική παράσταση «Ρόζα Εσκενάζυ», σε κείμενο του Παναγιώτη Μέντη, με πρωταγωνίστρια τη Νεφέλη Ορφανού, ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Αντώνη Λουδάρου στην Αθηναΐδα, στον Βοτανικό, στις 9 μ.μ. Οδός Καστοριάς 34-36.

Documenta14

Συζήτηση για τη Δημοκρατία και τον πόλεμο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Documenta14, 7 μ.μ. - 10 μ.μ., στο Πάρκο Ελευθερίας, ανάμεσα στον συγγραφέα Andrew Feinstein και τον καλλιτέχνη Johan Grimonprez. Συντονίζει η Μαρίνα Φωκίδη, διευθύντρια του καλλιτεχνικού γραφείου της Documenta14 στην Αθήνα.

«12 Οκτωβρίου 1944. Η Αθήνα ελεύθερη»

Στο πλαίσιο των δράσεων για την απελευθέρωση της Αθήνας πραγματοποιείται εκδήλωση υπό τον γενικό τίτλο «12 Οκτωβρίου 1944. Η Αθήνα ελεύθερη», στις 7 μ.μ., στην Εθνική Τράπεζα (Μέγαρο Καρατζά), Αιόλου 82-84 και Σοφοκλέους. Ομιλητές θα είναι οι Μενέλαος Χαραλαμπίδης, Βασίλης Μανουσάκης, Ζήσιμος Συνοδινός. Συντονίζει ο Δημήτρης Καμπουράκης.

Στο Σουηδικό Ινστιτούτο

Στο Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών (Μητσαίων 9), στις 7.30 μ.μ., οι Έλληνες φαν του αστυνομικού μυθιστορήματος θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν και να γνωρίσουν από κοντά την ανερχόμενη συγγραφέα Τove Alsterdal, σε μια εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό. Για το έργο της θα μιλήσει η Χρύσα Σπυροπούλου, ενώ θα συμμετάσχει και ο μεταφραστής των βιβλίων της Λύο Καλοβυρνάς.

Στην Πάτρα

Στο βιβλιοπωλείο Discover your way, στην Πάτρα, παρουσιάζεται με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου του Μαστού το βιβλίο της Σοφίας Νικολαΐδου "Καλά και σήμερα”, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου “Βυζαντινό” (Ρήγα Φεραίου 106). Για το βιβλίο θα μιλήσει η Άννα Γουρζή, αποσπάσματα θα διαβάσει η Αγγελική Στεφανάκη. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά η Γιούλη Ασημακοπούλου και ο Σταύρος Κωστής. Πριν από την εκδήλωση, στον χώρο του ξενοδοχείου, θα εγκαινιαστεί η έκθεση ζωγραφικής «Εγώ και ο καρκίνος».

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Η ομάδα χορού eVolution DanceTheater εμφανίζεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στις 8.30 μ.μ.

Βιβλίο

Το βιβλίο της Molly Greene "Καθολικοί πειρατές και Έλληνες έμποροι, μια ναυτική ιστορία της Μεσογείου", παρουσιάζεται, στις 7.30 μ.μ., στο Polis Art Cafe, Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου (Αίθριο Στοάς του Βιβλίου). Θα μιλήσουν η Ελένη Γκαρά, ο Μαρίνος Σαρηγιάννης και η συγγραφέας. Θα συντονίσει ο Γιώργος Τζεδόπουλος.

Στο Βυζαντινό Μουσείο

Μέχρι και σήμερα φιλοξενείται η εικόνα της Ανάληψης του Αντρέι Ρουμπλιόφ στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Βασ. Σοφίας 22.

Ακαδημία Αθηνών

Κατά τη δημόσια συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών, στις 7 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή του αντεπιστέλλοντος μέλους, κ. Χρύσας Κουβελιώτου, καθηγήτριας Φυσικής στο Πανεπιστήμιο George Washington, που θα μιλήσει με θέμα «Το εφήμερο σύμπαν των υψηλών ενεργειών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL