Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.2°C18.5°C
3 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.8°C15.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.4°C16.6°C
4 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.9°C17.7°C
3 BF 73%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
2 BF 67%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Το Φεστιβάλ Δράμας στο Τριανόν

Το Φεστιβάλ Δράμας στο Τριανόν

Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει και φέτος στο «Τριανόν» (Κοδριγκτώνος 21 και Πατησίων). Απόψε, 7-11 μ.μ., προβάλλονται οι ταινίες “Αόρατος” , “Unattended item”, “Smoke in the water”, “Ρήξη τυμπάνου” , “Ταξί”, “Pet”, “Θεατής”, “Ummi”, “Μάγδα”, “2 1/2”, “The refugees”, “Vitatio”, “Ο αγρότης”, “The fly I swatted”.

Στη Βιβλιοθήκη της Τράπεζας της Ελλάδος

Ανοίγει από σήμερα (9 μ.μ - 3.30 μ.μ.) για το κοινό, προκειμένου να παρουσιάσει το εύρος των συλλογών της, η Βιβλιοθήκη της Τράπεζας της Ελλάδος. Θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις από τους βιβλιοθηκονόμους της Βιβλιοθήκης και θα παρουσιαστούν σημαντικές εκδόσεις για την οικονομική επιστήμη και την ελληνική οικονομία, πρώτες εκδόσεις της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς και οι σπάνιες εκδόσεις που φιλοξενεί στα βιβλιοστάσιά της. Θα παρουσιαστούν επίσης οι πολυάριθμες ηλεκτρονικές πηγές και οι νέες υπηρεσίες αναζήτησης. Είσοδος στην Τράπεζα από τη γωνία των οδών Εδουάρδου Λω και Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου). Απαραίτητη η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου εγγράφου ταυτοποίησης.

“Λαμπερές ιστορίες φωτιάς”

«Παντέχνου πυρός σέλας - Λαμπερές ιστορίες φωτιάς» είναι ο τίτλος μιας σειράς διηγήσεων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της Ημαθίας, από σήμερα έως και τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου. Για σχολικές ομάδες, ανεξάρτητους επισκέπτες, παιδιά και ενήλικες.

Η Φιλαρμονική του Μονάχου

Στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών παρουσιάζονται στις 8.30 μ.μ. από το Κουαρτέτο Εγχόρδων της Φιλαρμονικής του Μονάχου τα Κουαρτέτα αρ. 12 του Μπετόβεν και αρ. 8 του Σοστακόβιτς, καθώς και το έργο "Crystallogenesis" του σύγχρονου Βρετανού συνθέτη Γκράχαμ Ουότερχαους.

Ακύρωση

Ακυρώνεται η αποψινή συναυλία των Gadjo Dilo στο Gazarte.

Μουσικά Ντοκιμαντέρ στη Στέγη

Έναρξη στις 9 μ.μ. στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης του In-Edit Φεστιβάλ μουσικού κινηματογράφου με το φιλμ "Oasis: Supersonic". Ακολουθεί dj set από τον DJ Spector.

Βιβλίο

Στην αίθουσα των Εσπερίδων του Ιλίου Μελάθρου, Πανεπιστημίου 12, παρουσιάζεται στις 12 μ. το βιβλίο «Φωτιά και Νόμισμα. Αρχαιολογία και Φωτιά», των εκδόσεων ΤΑΠΑ 2014. Ο ηθοποιός Στράτος Τζώρτζογλου θα απαγγείλει αποσπάσματα από τον «Προμηθέα Δεσμώτη», ενώ το κιθαριστικό ντουέτο Σείκιλος Duet θα πλαισιώσει την εκδήλωση με μουσική εμπνευσμένη από το αρχαίο ελληνικό μέλος.

Στην Αγγλικανική Εκκλησία

H Ευγενία Παπαδήμα, με ρεπερτόριο που ξεκινά από την Παλαιά μουσική έως τους ύστερους ρομαντικούς, θα ερμηνεύσει έργα Johannes Brahms, Franz Liszt και Sergei Rachmaninoff, στις 8.30 μ.μ., στην Αγγλικανική Εκκλησία Αθηνών, στο πλαίσιο της επιτυχημένης σειράς "2016 μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο". Φιλελλήνων 27, Σύνταγμα.

“Ιστορίες Μαξιλαριών”

Εγκαινιάζεται στις 8 μ.μ., στην Γκαλερί Genesis, σε επιμέλεια Ίριδας Κρητικού, η έκθεση “Ιστορίες Μαξιλαριών”, Χάριτος 35.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL