Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.5°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.4°C19.4°C
3 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.9°C14.6°C
0 BF 71%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Μεσόγειος

Η Mαρία Φαραντούρη και ο Γιώργος Νταλάρας συναντούν τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων ερμηνεύοντας μεγάλων Ελλήνων συνθετών αλλά και επιλεγμένες μπαλάντες της Μεσογείου, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Λουκά Καρυτινού, στο Ηρώδειο, στις 9.00 μ.μ.

Το σπίτι μόνο

Το πρώτο μυθιστόρημα του σκηνοθέτη Κοραή Δαμάτη, με τίτλο “Το σπίτι μόνο” (εκδ. Γαβριηλίδης) παρουσιάζεται από τους Δημήτρη Καρατζιά, Περικλή Μοσχολιδάκη και τον συγγραφέα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών Open September, στον Πολυχώρο Vault (Μελενίκου 26, Βοτανικός), στις 8.30 μ.μ.

Αστικός πολιτισμός

Το βιβλίο του Διονύση Δρόσου “Το ευγενές εμπόριο της συμπάθειας. Αστικός πολιτισμός και ηθική κοινότητα στον σκωτικό Διαφωτισμό” (εκδόσεις Νήσος) παρουσιάζουν οι καθηγητές Μανόλης Αγγελίδης, Φωτεινή Βάκη και Νίκος Θεοχαράκης στο Poems & Crimes (Αγ. Ειρήνης 17), στις 7.30 μ.μ.

Νύχτες κλασικής μουσικής

Για δεύτερη χρονιά συνεχίζονται οι Νύχτες κλασικής μουσικής, με τους Leon McCawley (πιάνο), Nigel Armstrong (βιολί), Roberto Díaz (βιόλα) και Jean Kim (τσέλο) να ερμηνεύουν τα Piano Trio in C minor, Op. 101 και Piano Quartet in G minor του Μπραμς στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη (Σουηδίας 54), στις 8.30 μ.μ.

Κωνσταντινούπολη

Τριήμερο επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Ο ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης μετά τη Συνθήκη Ανταλλαγής Πληθυσμών (1923-2016)» διοργανώνει από σήμερα το Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» (Μεταμορφώσεως 7, Θεσσαλονίκη), από τις 10.00 π.μ.

Από την Κρήτη...

Ο Πέτρος Σαριδάκης, με το Νάμι στις αποσκευές του, συναντά τον Λευτέρη Γρηγορίου και τους The Global Daoulia για ένα ταξίδι από τους μουσικούς τόπους της κρητικής παράδοσης, εμπλουτισμένης με ηχοχρώματα από λύρα, γκάιντα, ασκομαντούρα, λαούτο, την αφρικάνικη άρπα Ngoni και νταούλια, σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο, στο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21), στις 9.00 μ.μ.

Συναυλία

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 50 χρόνων από την ίδρυσή του, το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης διοργανώνει μια βραδιά μουσικής δωματίου με έργα Γιόζεφ Χάυντν και Γιοχάνες Μπραμς από τους Θ. Ιωσηφίδη, Α. Καραϊσκάκη και Φ. Μηλιάδη στην αυλή του ΜΙΕΤ (Θουκυδίδου 13, Πλάκα), στις 8.30 μ.μ.

Μονόπρακτα

Το βιβλίο της Δώρας Τσόγια “20 Αστικά Μονόπρακτα” (εκδόσεις Άγρα), παρουσιάζει η καθηγήτρια Καίτη Διαμαντάκου, ενώ οι σκηνοθέτες Κυριακή Σπανού, Χριστίνα Χριστοφή και Μενέλαος Καραντζάς θα παρουσιάσουν κάποια από τα μονόπρακτα σε μορφή αναλογίου, στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων (Κύπρου 91α, Κυψέλη), στις 8.30 μ.μ.

Ελληνογερμανικό Θέατρο

Το Ελληνογερμανικό Θέατρο, που συμπληρώνει 26 χρόνια δημιουργικής πορείας στη Γερμανία, παρουσιάζει το έργο του Κώστα Παπακωστόπουλου “Αντιγόνη”, εμπνευσμένο από την ομώνυμη τραγωδία, με ελληνικούς υπέρτιτλους, απόψε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206), στις 9.00 μ.μ.

«Εν χορδαίς και οργάνοις»

Μια διαφορετική συναυλία παραδοσιακής μουσικής απόψε στο Τριανόν, καθώς ο λυράρης και ερμηνευτής Πέτρος Σαριδάκης συναντά τον σπουδαίο Κρητικό δεξιοτέχνη των παραδοσιακών πνευστών (ασκομαντούρα και γκάιντα) Λευτέρη Γρηγορίου και μαζί παρουσιάζουν ένα ταξίδι στους ήχους της υπόλοιπης Ελλάδας αλλά και των Βαλκανίων. Συνεπιβάτες τους είναι τα Global Daoulia, το γυναικείο πενταμελές σχήμα που εξειδικεύεται στο νταούλι, και πέντε ακόμα μουσικοί στο λαούτο, στα keyboards, στο κοντραμπάσο, στα κρουστά αλλά και τα αφρικανικά κρουστά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL