Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
9.6°C12.6°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.5°C13.2°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.6°C12.6°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.9°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
4 BF 82%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Ο Μπόμπι Ροθ στη Στέγη

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός Μπόμπι Ροθ φιλοξενείται απόψε και αύριο στη Στέγη. Απόψε (4-9 μ.μ.) θα παρουσιαστούν τρεις μεγάλου μήκους ταινίες του από τον χώρο του ανεξάρτητου κινηματογράφου που σηματοδότησαν το τέλος του ελευθεριάζοντος πνεύματος της δεκαετίας του ’70. Η ταινία "Heartbreakers", προϊόν του ανεξάρτητου σινεμά εκείνης της εποχής, καθρεφτίζει τις σχέσεις μεταξύ αντρών και γυναικών. Ακολουθούν οι ταινίες "Jack, the dog και Manhood", που σηματοδοτούν το τέλος όχι μόνο του προβληματισμού για τον μύθο του άντρα-κατακτητή αλλά και μιας ολόκληρης εποχής ταινιών έξω από τα στούντιο. Μετά την προβολή των ταινιών θα ακολουθήσει (9.15 μ.μ.) συζήτηση με το κοινό.

Συντονισμός: Βαρβάρα Δούκα. Στα αγγλικά, με ταυτόχρονη διερμηνεία στα ελληνικά.

Βιβλίο για τη Σμύρνη

Στην Ανατολική Αίθουσα του Μεγάρου της Ακαδημίας Αθηνών, Πανεπιστημίου 28, το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών και ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Υμηττού παρουσιάζουν την έκδοση “ Σμύρνη: η ανάπτυξη μιας μητρόπολης της ανατολικής Μεσογείου (17ος αι. - 1922). Πρακτικά Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου”. (Δημοσιεύματα του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας αρ. 32, Αθήνα 2016). Στις 7 μ.μ.

Βιβλιοπαρουσίαση

Η συγγραφέας Ζοέλ Λοπινό παρουσιάζει στον Ιανό (8.30 μ.μ.) τα δύο πρόσφατα μυθιστορήματά της "Μυστικό άρωμα" (2015) και "Το διαμαντένιο σώμα" (2016).

Στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου

Η Idra Kayne εμφανίζεται στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου παρέα με τους μουσικούς της Θίο Γκουτσίδη και Βαγγέλη Στεφανόπουλο, σε δικά της τραγούδια αλλά και διασκευές αγαπημένων μουσικών (Πανεπιστημίου 12).

“Επιτρέποντες” στη Νέα Σμύρνη

Η κωμωδία του Μενάνδρου «Επιτρέποντες», σε παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, παρουσιάζεται στις 8.30 μ.μ. στο Άλσος Νέας Σμύρνης, στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Φεστιβάλ «Ιωνικές Γιορτές» του Δήμου Νέας Σμύρνης, σε μετάφραση Τάσου Ρούσσου, σκηνοθεσία Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη και μουσική Στάθη Δρογώση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL