Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Η εικαστικός Μαρία Φραγκουδάκη εγκαινιάζει έκθεση έργων της υπό τον τίτλο «Form/Less»

Στο Εβραϊκό Μουσείο

Η εικαστικός Μαρία Φραγκουδάκη εγκαινιάζει έκθεση έργων της υπό τον τίτλο «Form/Less» στο Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδoς, εμπνευσμένα από εκθέματα της μόνιμης συλλογής του Μουσείου. Περιλαμβάνει επίσης έργα από την ολοκαίνουργια ενότητα της Φραγκουδάκη με τίτλο «Bed Sheets». Η εικαστικός αλληλεπιδρά με διάφορα υλικά αναζητώντας μορφές ή ιδέες, οι οποίες συνδέονται έμμεσα με τις συνήθεις χρήσεις τους. Διερευνά την έννοια του υλισμού θέτοντας ερωτήσεις για το τι βλέπουμε, τι νιώθουμε και τι είμαστε ικανοί να αντιληφθούμε. Νίκης 39.

Βιβλίο

Συζήτηση με αφορμή το βιβλίο «Στις ρίζες της κρίσης: Η δεκαετία του 1980, όπως την κατέγραψε ο “Οικονομικός Ταχυδρόμος”, του Σπύρου Α. Βρετού (1959-2015) διοργανώνουν οι Μεταμεσονύκτιες Εκδόσεις και ο Ιanos, Σταδίου 24, στις 8.30 μ.μ. Μιλούν οι Σ. Ιορδανίδου, Χ. Μαθιόπουλος, Α.Δ. Παπαγιαννίδης.

Στο Ηρώδειο

Η παράφορη και γοητευτική ζωή της κορυφαίας Γαλλίδας ερμηνεύτριας Εντίθ Πιάφ ξετυλίγεται σε ένα οπτικοακουστικό θέαμα που έχει αναδειχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς επιτυχίες των τελευταίων ετών: το “Piaf! The Show”, που συμπλήρωσε περισσότερες από 200 παραστάσεις σε τρεις ηπείρους και χειροκροτήθηκε ήδη από μισό εκατομμύριο θεατές, αφηγείται τον πολυκύμαντο βίο του θρυλικού «Σπουργιτιού», της μοναδικής Εντίθ Πιάφ, μέσα από τα τραγούδια της που έγραψαν ιστορία ερμηνευμένα από την Αν Καρέρ, στις 8.30 μ.μ.

Στο Μέγαρο Μουσικής

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Θιάσου Όπερας και Χοροδράματος της Κίνας εμφανίζεται, στις 9.00 μ.μ., στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Την Ορχήστρα θα διευθύνει ο μαέστρος Zhang Zheng. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του Κύκλου Γέφυρες που διευθύνει ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος.

Στη Γεννάδειο

Το Ίδρυμα Schwarz σε συνεργασία με τη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα και το Curtis on Tour, the Nina von Maltzahn Global Touring Initiative, διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά τις Νύχτες Κλασικής Μουσικής, φιλοξενώντας σημαντικούς μουσικούς του σπουδαίου Curtis Institute of Music, που θα παρουσιάσουν αριστουργήματα της παγκόσμιας μουσικής Ιστορίας. Σουηδίας 61, στις 8.30 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL