Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Σύντομα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύντομα

Sold out η Λυσιστράτη

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια της παράστασης «Λυσιστράτη» που παρουσιάζεται αύριο στο Ηρώδειο, σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού και παραγωγή Εθνικού Θεάτρου. Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση Δημήτρη Δημητριάδη, μουσική Δημήτρη Καμαρωτού, κοστούμια Μαγιούς Τρικεριώτη και τη Λένα Κιτσοπούλου στον ομώνυμο ρόλο.

Διεθνές Κρητολογικό Συνέδριο

Με θεματικό άξονα τις μετακινήσεις ανθρώπων, ιδεών και αγαθών, με αφετηρία ή κατάληξη την Κρήτη, πραγματοποιείται έως τις 25 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο το 12ο Διεθνές Κρητολογικό Συνέδριο που οργανώνεται από την Εταιρεία Κρητικών Ιστορικών Μελετών και αποτελεί τη μεγαλύτερη συνάντηση των αρχαιολογικών, ιστορικών, φιλολογικών και εθνολογικών σπουδών της Κρήτης. Κατά τις εργασίες του συνεδρίου θα παρουσιαστούν συνολικά 361 πρωτότυπες ανακοινώσεις από 514 Έλληνες και ξένους ερευνητές, κατανεμημένες σε τρία τμήματα που αντιστοιχούν στις τρεις μεγάλες χρονικές περιόδους της κρητικής Ιστορίας: την προϊστορική - αρχαία ελληνική, τη βυζαντινή - μεσαιωνική και τη νεότερη.

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Ανδρεαδάκη - Βλαζάκη. Η εναρκτήρια συνεδρία ήταν ανοιχτή στο κοινό και μεταδόθηκε απευθείας από την ιστοσελίδα του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης. Την πρώτη ημέρα μίλησαν ο αρχαιολόγος Gerald Cadogan, αντιπρόεδρος της Βρετανικής Σχολής Αθηνών και ο Άγγελος Χανιώτης, καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας στο Ινστιτούτο Προηγμένων Σπουδών του Πρίνστον. Κατά τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου στις εγκαταστάσεις του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου κεντρικοί ομιλητές ήταν η Όλγα Γκράτζιου, ομότιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης και ο Στέφανος Κακλαμάνης καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Οι συνεδρίες είναι ανοιχτές για τους ενδιαφερόμενους ακροατές. Το συνέδριο πραγματοποιείται ανά πενταετία.

Ο Ρίτσαρντ Φορντ στην Αθήνα

Στην Αθήνα θα βρεθεί στις 10 Οκτωβρίου ο βραβευμένος Καναδός συγγραφέας Ρίτσαρντ Φορντ για να μιλήσει στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου “Φίλοι της Μουσικής”στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο πλαίσιο διαλέξεων “Κίμων Φράιερ” του Αμερικανικού Κολλεγίου στις 7 το βράδυ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL