Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.1°C17.0°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.5°C13.6°C
3 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.9°C13.8°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
11.1°C13.8°C
3 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.9°C12.3°C
1 BF 75%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Στο Θέατρο Ρεματιάς

Στο Θέατρο Ρεματιάς

Μία παράσταση εμπνευσμένη από τα πρόσωπα και τις καταστάσεις της ευριπίδειας Μήδειας παρουσιάζει στις 9.00 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2016 - Νύχτες Αλληλεγγύης, η ομάδα Πλεύσις. Πρόκειται για ένα θέαμα όπου το σωματικό θέατρο, ο σύγχρονος χορός, η μιμική και το θέατρο αντικειμένων δημιουργούν δυναμικά εικαστικά τοπία, που συνδέονται διαρκώς μέσα από τη μεταμόρφωση του σκηνικού χώρου και την πρωτότυπη μουσική του συνθέτη Μηνά Εμμανουήλ. Σύλληψη-Σκηνοθεσία-Σκηνικά: Αντώνης Κουτρουμπής, Ερμηνεία-Χορογραφία: Όλγα Γερογιαννάκη, Αντώνης Κουτρουμπής, Νατάσσα Ζαφειροπούλου.

Θέατρο Δάσους

Στο Θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης παρουσιάζεται στις 9.00 μ.μ. η «Ορέστεια» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά.

Ντοκιμαντέρ στον Κήπο

Το nτοκιμαντέρ της Αγγελικής Αριστομενοπούλου "Ταξιδιάρα Ψυχή", μια ταινία για τον Γιάννη Αγγελάκα, προβάλλεται με ελεύθερη είσοδο στις 9.00 μ.μ. στον κήπο του Συλλόγου Αρχαιολόγων. Στον πεζόδρομο της Ερμού 134.

59ο Φεστιβάλ Φιλίππων

Στο Φρούριο Καβάλας στο πλαίσιο του 59ου Φεστιβάλ Φιλίππων, οι αδελφοί Κωνσταντίνος & Ματθαίος Τσαχουρίδης έρχονται με δοξάρι και φωνή να παίξουν και να τραγουδήσουν ό,τι καινούριο και ό,τι παλιό τους αγγίζει. Στις 9.30 μ.μ. Μια μοναδική ροή ρεπερτορίου και μια ομάδα 7 εξαιρετικών μουσικών συνθέτουν μια από τις πιο δεμένες μουσικές ομάδες της χώρας.

Στον Πειραιά

Σε κεντρικά σημεία της πόλης του Πειραιά συνεχίζονται οι καλοκαιρινοί μουσικοί περίπατοι από τη Φιλαρμονική του Δήμου που θα βρεθεί στις 6.30 μ.μ. στον πεζόδρομο Σωτήρος και στις 7.00 μ.μ. στην πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι (2η Δημοτική Κοινότητα). Την επιμέλεια και την οργάνωση των συναυλιών έχει η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά - Τμήμα Φιλαρμονικής.

Βιβλίο

Το μυθιστόρημα της Μαίρης Μαγουλά «Κύματα του Βοσπόρου» (εκδ. Μεταίχμιο) παρουσιάζεται στο βιβλιοπωλείο "Νέα Σελίδα" στο Γυμνάσιο Μύρινας Λήμνου στις 9.00 μ.μ. Προλογίζει η συγγραφέας Ρούλα Σαμαϊλίδου. Αποσπάσματα θα διαβάσει η Νίτσα Δώρα.

Θέατρο στην Άρτα

Η 33η δράση της Ομάδας Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ παρουσιάζει επί σκηνής και οθόνης το αφήγημα του Αλεξανδρινού ποιητή «Εις το φως της ημέρας» στο θέατρο στο Κάστρο της Άρτας, στις 9.30 μ.μ., στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2016» του Δήμου Αρταίων. Ιδέα - σκηνοθεσία: Δημήτρης Φοινίτσης. Αφήγηση: Νικόλας Αλεξίου. Βίντεο: Νικολάι Ντορόζκιν.

Στον Κολωνό

Η θεατρική παράσταση «Όταν όλα είχαν ψυχή» ανεβαίνει με ελεύθερη είσοδο στο θέατρο Κολωνού στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Καλοκαίρι στην Αθήνα 2016», στις 9 μ.μ. σε σκηνοθεσία Άγγελου Μοσχονά. Το έργο παρουσιάζει δύο διαφορετικές ιστορίες και συνδυάζει την αφήγηση με την κίνηση και τον ήχο ζωντανής μουσικής. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Ελένη Φιλίνη, Γιώργος Καπετανάκος και Κατερίνα Πυρινή. Ιωαννίνων και Καπανέως, Κολωνός.

Συναυλία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα θα ερμηνεύσει γνωστά και αγαπημένα έργα των Σουπέ, Γκριγκ, Στράους και Τσαϊκόφσκι. Ειδικότερα, θα παρουσιαστούν τα εξής έργα: Φ. Σουπέ: Εισαγωγή από το έργο «Ελαφρύ Ιππικό». Ε. Γκριγκ: 1η και 2η σουίτα «Πέερ Γκιντ». Γ. Στράους: Εισαγωγή από τη «Νυχτερίδα». Π.Ι. Τσαϊκόφσκι: «Ιταλικό Καπρίτσιο». Μουσική διεύθυνση: Χρύσανθος Αλισάφης. Ώρα έναρξης 9:00 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.

Η Ana Tijoux στο Piraeus Academy

Η Ana Tijoux, γεννημένη στη Γαλλία αλλά με χιλιανές ρίζες, γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στο rap συγκρότημα Makiza, εμφανίζεται στις 9.30 μ.μ. στο Piraeus Academy.

Στο «Πέραν»

Στο «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης», ο Αντώνης Χαραλαμπόπουλος (μπουζούκι-τραγούδι) και η Ράνια Γκικοπούλου (κιθάρα-τραγούδι) παρουσιάζουν αγαπημένα τραγούδια από τη δεκαετία του '30 και τις μικρασιάτικες επιρροές, μέχρι τα "μπουζούκια" του '50 και του ’60. Είσοδος: ελεύθερη. Στις 10.30 μ.μ. Δεκελείας 20, Νέα Χαλκηδόνα.

Στο Άλικο

Ο Μάνος Παπαδάκης και ο Στέλιος Δάβαρης ενώνουν τις φωνές, τις κιθάρες και τα τραγούδια τους και έρχονται στο "Άλικο" για ένα μοναδικό ακουστικό Live και με αφετηρία τα προσωπικά τους album αλλά και τα επερχόμενα τραγούδια τους μας ταξιδεύουν μέχρι τα αγαπημένα τους κομμάτια από την ελληνική αλλά και τη διεθνή σκηνή. Ώρα έναρξης 10.30 μ.μ.

«Les Trois Femmes» στο Νομισματικό

Ένα γυναικείο φωνητικό τρίο που εμπνέεται από τις μουσικές της δεκαετίας του ‘20, του ‘30 και του ’40, το «Les Trois Femmes», εμφανίζεται στο Νομισματικό Μουσείο με πρωτότυπες μουσικές ενορχηστρώσεις. Οι τρεις και μερικές φορές τέσσερις φωνές πλαισιώνονται από ένα κουαρτέτο που αποτελείται από πιάνο, κιθάρα, κοντραμπάσο και drums. Φωνητικά: Μαντώ Παναγιωτάκη, Μύρτα Σακελλαρίου, Τατιάνα Μιχαηλίδου. Ενορχηστρώσεις & κιθάρα Mark Joseph Priest, πιάνο Μάνος Αθανασιάδης, κοντραμπάσο Μάνος Λούτας, Drums Δημήτρης Καλονάρος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL