Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.1°C23.5°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.3°C17.5°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.0°C17.0°C
6 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C21.8°C
3 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.3°C19.9°C
2 BF 45%
H ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

H ατζέντα της ημέρας

Περίπατος στα στενά της Πλάκας

Στις 7.30 το απόγευμα το Greek Cultural Institute και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης οργανώνουν έναν περίπατο στην Πλάκα, που μέσω της οδού Τριπόδων θα οδηγήσει στο χορηγικό Μνημείο του Λυσικράτη κι από εκεί στα Αναφιώτικα. Οδηγός ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Κώστας Στοφόρος. Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση και στα αγγλικά. Η συμμετοχή κοστίζει συνολικά 10 ευρώ και περιλαμβάνει, εκτός από τον περίπατο, ξενάγηση στο Μουσείο. Για ομάδες των πέντε ατόμων και άνω προβλέπεται έκπτωση 20%. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Πληροφορίες: Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23, Πλάκα.

«Σκοτεινό Μανιφέστο» στην Πειραιώς 260

Με υλικά από την αχανή έρημο των κρυμμένων δυνατοτήτων, όπως υποστηρίζουν, τα μέλη της ομάδας Detach, Γιώργος Βαλαής, Μάκης Κεντεποζίδης, Θάλεια Ιωαννίδου, Στέφανος Κωνσταντινίδης και Voltnoi Brege, συνθέτουν το «Σκοτεινό Μανιφέστο», μια οπτικοακουστική lecture performance που παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και επιχειρεί να καταδείξει πώς είναι να βιώνει κανείς τον κόσμο με έναn περιορισμένο τρόπο. Απόψε και αύριο στις 9.00 μ.μ.

Κάρμεν στο Ηρώδειο

Μια από τις πλέον εμβληματικές γαλλικές όπερες, η "Κάρμεν" του Ζωρζ Μπιζέ, νέα παραγωγή για την Εθνική Λυρική Σκηνή, ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Στήβεν Λάνγκριτζ, καλλιτεχνικού διευθυντή της Όπερας του Γκαίτεμποργκ, και μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού. Στον ρόλο της Κάρμεν η Ζεραλντίν Σωβέ. Στο ρόλο του Δον Χοσέ ο Δημήτρης Πακσόγλου. Συμμετέχουν η Ορχήστρα, η Χορωδία και το Μπαλέτο και η Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα στη Ρεματιά

Μια μουσική παράσταση με τίτλο "Tempo y motion - ρυθμός και συναίσθημα" παρουσιάζει η Ευανθία Ρεμπούτσικα στο Θεάτρο της Ρεματιάς. Ένα ταξίδι στο χρόνο, με μουσικές και αγαπημένα τραγούδια που σφράγισαν τον παγκόσμιο κινηματογράφο. Στις 9.00 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.

Στην ταράτσα του Bios

Η ταινία "Boogie Nights" ολοκληρώνει την ομώνυμη ενότητα των Sssh! Silent Movies στην ταράτσα του Bios. Το αμερικάνικο ντίσκο-δράμα του 1997, σε σκηνοθεσία και παραγωγή Paul Thomas Anderson, υποψήφιο για τρία βραβεία Όσκαρ, προβάλλεται στην Πειραιώς 84. Η ταινία "Boogie Nights" αποτελεί την προέκταση του μικρού μήκους mockumentary του Anderson, "The Dirk Diggler Story" (1988). Η ταινία ήταν υποψήφια για τρία Όσκαρ, καλύτερο πρωτότυπο σενάριο για τον Anderson, β' γυναικείου ρόλου για την Julianne Moore και β' ανδρικού ρόλου για τον Reynolds. Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ.

Ρεμπέτικη κομπανία «Kosmokrators»

Στο «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης» στις 10.30 μ.μ., η ρεμπέτικη κομπανία «Kosmokrators», μια μουσική ομάδα που ο πυρήνας της αποτελείται από δύο Ολλανδούς (Frans De Clercq - μπουζούκι/τραγούδι και Karsten de Vilder - κιθάρα/τραγούδι), έναν Βέλγο (Dimi Dumortier - κρουστά/τραγούδι) κι έναν Έλληνα (Μιχάλης Καρακατσάνης - μπουζούκι/τραγούδι), με αφορμή την πολύ πρόσφατη κυκλοφορία του cd τους «Kosmokrators & Agathonas» (από την Protasis Music) έρχεται στην Ελλάδα, στη σκηνή του «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης», για να παρουσιάσει τη δουλειά της πάνω στο ρεμπέτικο. Οι «Κοσμοκράτορες» πλαισιώνονται από τη Χαρούλα Τσαλπαρά (ακορντεόν/τραγούδι) και τον Γιάννη Καραμανιόλα (μπάσο). Με τη φιλική συμμετοχή της Ντένιας Κουρούση στο τραγούδι. Λεωφόρος Δεκελείας 20, Νέα Χαλκηδόνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL