Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C22.4°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C20.2°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.5°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.1°C
2 BF 42%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Θαύματα και Νάματα στη Ρεματιά

Θαύματα και Νάματα στη Ρεματιά

Τη θεατρική παράσταση "Θαύματα και Νάματα", βασισμένη σε 5 διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, παρουσιάζει στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2016 - Νύχτες Αλληλεγγύης η θεατρική ομάδα του Χώρου Τέχνης «Ιδιόμελο», Ατρύμων Art. Η παράσταση φέρνει σε συνάντηση τα πρόσωπα των πέντε ιστοριών, καθώς βαδίζουν τον βαρύ δρόμο από την «Ξαστοχιά» και το Λάθος, πρώτα στη Μετάνοια κι έπειτα στη διεκδίκηση της ζωής μέσα στο φως του Θαύματος. Σκηνοθεσία: Μανώλης Γιούργος. Στις 9.00 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.

Θερινές προβολές

Οι θερινές προβολές στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων συνεχίζονται! Το σινεφίλ κοινό της πόλης θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει κάθε Τρίτη κλασικές ταινίες του διεθνούς κινηματογράφου και κάθε Πέμπτη ντοκιμαντέρ ελληνικής παραγωγής. Απόψε στις 9.00 μ.μ. «Όταν μια γυναίκα ανεβαίνει τη σκάλα» (Μ. Ναρούζε) ελεύθερη είσοδος. Την Πέμπτη 28.7: Γιάννης Αγγελάκας - "Ταξιδιάρα ψυχή" της Αγγελικής Αριστομενοπούλου.

Στη Λέσβο η Άλκη Ζέη

Σε μια τιμητική εκδήλωση για την Άλκη Ζέη ο Φυσιολατρικός - Ανθρωπιστικός Σύλλογος Μανταμάδου «Ηλιαχτίδα» σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Madamaδι θα φωτίσει πτυχές της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας, όπως αυτή αντανακλάται στα παιδικά μάτια μέσα απ’ τα βιβλία της, με την αφήγηση της Φανής Σαραντινού και τη συνοδεία των νοσταλγικών ήχων του Θανάση Ζήρου. Στις 9 το βράδυ, στο Πολύκεντρο Μανταμάδου Λέσβου.

Η Σταματία στο Τριανόν

Η «Αδαμαντία» του Παναγιώτη Μέντη, σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη, με τη Μάνια Παπαδημητρίου στον ομώνυμο ρόλο, μετά την επιτυχία που σημείωσε τον χειμώνα στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, ολοκληρώνει απόψε τις παραστάσεις της στο Open Air Τριανόν, με μια ειδική προσφορά για τους θεατές, 5 ευρώ γενική είσοδο. Στις 9.00. Κοδριγκτώνος και Πατησίων.

«Μουσικές Τρίτες» με τον Μάριο Στρόφαλη

Βραδιές γεμάτες από τις μελωδίες του συνθέτη Μάριου Στρόφαλη θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι επισκεφτούν το εστιατόριο Clair de Lune του ξενοδοχείου Novotel Αθηνών, κάθε Τρίτη βράδυ, από απόψε μέχρι και τις 30 Αύγουστου.

Γκαλά Όπερας στην Καλαμάτα

Το Γκαλά Όπερας που πραγματοποιείται στις 10.00 μ.μ. στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας ολοκληρώνει το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της πόλης. Στη βραδιά συμμετέχουν ο Γιάννης Χριστόπουλος και ο Δημήτρης Πλατανιάς. Τους ερμηνευτές συνοδεύει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη.

Παζάρι βιβλίων

Φέτος το καλοκαιρινό bazaar των Εκδόσεων Καστανιώτη φιλοξενείται σήμερα και αύριο στον όμορφο χώρο του Polis Art Cafe με βιβλία ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας, ποιητικές συλλογές, μυθιστορήματα αστυνομικής λογοτεχνίας, δοκίμια, λευκώματα και μαγειρικές, παιδική και νεανική λογοτεχνία με έκπτωση έως 80%. Ωράριο λειτουργίας: 5 μ.μ. - 9 μ.μ. Αίθριο Στοάς του Βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5.

Στο Μέγαρο

Το KYKLOS ENSEMBLE, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Γιώργου Πέτρου, συμπράττει με τον βαρύτονο Δημήτρη Τηλιακό και τον κύκλο τραγουδιών "Κindertotenlieder" του Gustav Mahler. Στις 9.00 μ.μ.

Κάρμεν στο Ηρώδειο

Η δεύτερη μεγάλη καλοκαιρινή παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η "Κάρμεν" του Ζωρζ Μπιζέ, παρουσιάζεται απόψε, αύριο και στις 29 Ιουλίου στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού, σκηνοθεσία του διακεκριμένου Βρετανού σκηνοθέτη και καλλιτεχνικού διευθυντή της Όπερας του Γκαίτεμποργκ Στήβεν Λάνγκριτζ.

«Όρνιθες» στη Σαντορίνη

To θέατρο «Έξοδος Αιγαίου - Θεατρική Έξοδος» παρουσιάζει στη Σαντορίνη, σε συνεργασία με το Εργοστάσιο Τεχνών (Santorinartsfactory), τη θεαματική κωμωδία «Όρνιθες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Νίκου Παροίκου. Στις 9.00 μ.μ. στο Εργοστάσιο Τεχνών.

2ο Φεστιβάλ Δάσους

Ο «Συρανό» του Εντμόν Ροστάν σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα παρουσιάζεται απόψε στο Θέατρο Δάσους, με πρωταγωνιστή στον επώνυμο ρόλο τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και τη Δήμητρα Ματσούκα στον ρόλο της Ρωξάνης. Η μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα δίνει τη δική της νότα μέσα από τις μελωδίες που έχει συνθέσει αποκλειστικά για την παράσταση, ενισχύοντας τον ηρωισμό και το χιούμορ που χαρακτηρίζει το έργο.

«Δρόμοι επιβίωσης» στο Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων

Σε συνεργασία με την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, η φωτογραφική έκθεση «Δρόμοι επιβίωσης» παρουσιάζεται στο Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων, στον εκθεσιακό του χώρο επί της Λεωφ. Αμαλίας 14 στο Σύνταγμα, έως 13 Νοεμβρίου. Η έκθεση δεν θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 8-31 Αυγούστου.

Η έκθεση παρουσιάζει φωτογραφικές καταγραφές έμπειρων και καταξιωμένων φωτορεπόρτερ, οι οποίοι συμμετείχαν με τον τρόπο τους, την ευαισθησία τους και τη ματιά τους στο αναγκαστικό ταξίδι -στον δρόμο της επιβίωσης- των προσφύγων.

Ταινία στην αυλή του ΕΕΤΕ

Στις 9.00 μ.μ., στην αυλή του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, θα προβληθεί η βραβευμένη ταινία του Λεωνίδα Βαρδαρού «Ludlow», η οποία αναφέρεται στους Έλληνες μετανάστες στα ορυχεία των ΗΠΑ, στις αρχές του 20ού αιώνα. Βαλτετσίου 42, είσοδος ελεύθερη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL