Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
10.9°C16.2°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.7°C13.3°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.6°C16.5°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C12.3°C
0 BF 87%
Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας

Πυροτεχνήματα

Ένα θεατρικό αναλόγιο αφιερωμένο στη μνήμη του πρώιμα χαμένου ποιητή Δημήτρη Λέντζη, με τον τίτλο ΠΥΡΟτεχνήΜΑΤΑ, συνθεμένο από τον ίδιο με βάση στίχους που ανήκουν σε Καβαλιώτες ποιητές (τους Διαμαντή Αξιώτη, Κοσμά Χαρπαντίδη, Χρυσούλα Βακιρτζή, Μανίνα Ζουμπουλάκη, Νόπη Καλαλά-Καρακάση, Κώστα Καναβούρη, Χρήστο Κεραμίδη, Νίκο Κιούρτη, Μαρία Κιρτζάκη, Ζαφειρούλα Κωστοπούλου, Δημήτρη Λέντζη, Λευτέρη Ξανθόπουλο, Γιώργο Στογιαννίδη, Βαγγέλη Τάνη, Ελίνα Τραϊφόρου, Στέλιο Τσινεκίδη, Χρήστο Τσελεπή) και επιλέχθηκαν ώστε να έχουν τη μορφή διαλόγου, καθώς απαντά ο ένας στον άλλο ή συμπληρώνει ο ένας τον άλλο, παρουσιάζεται σήμερα από τους Π. Λεμοντζή, Θ. Βαβαλέσκου, Λ. Μπρουκάκη, Ε. Πριμικυρλίδου, Κ. Κανδυλίδου, Ι. Χατζησπάσου-Τσανάκαλη, με τη συμμετοχή του εργαστηρίου παραδοσιακής και βυζαντινής μουσικής της Σοφίας Νεοχωρίτου, σε σκηνοθετική επιμέλεια Παύλου Λεμοντζή, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Φιλίππων - Θάσου, στο Θέατρο Φρουρίου (Καβάλα), στις 9.00 μ.μ.

Καλοκαίρι Στο Κόκκινο

Το καινούριο του υλικό, καθώς και τον δίσκο που κυκλοφόρησε τον χειμώνα, με τίτλο Ιστορίες που ίσως έχουν συμβεί, αλλά και μια αναδρομή σε όλη τη μουσική πορεία του, από την εποχή των Ξύλινων Σπαθιών μέχρι σήμερα, παρουσιάζει την Παρασκευή ο Παύλος Παυλίδης, μαζί με τους μόνιμους συνοδοιπόρους του, τους Β-Movies (Τόλης Δεληγιάννης, μπάσο, Αλέκος Σπανίδης, τύμπανα, Ορέστης Μπενέκας, πλήκτρα, Θανάσης Τζίνγκοβιτς, ηλεκτρική κιθάρα), στη σειρά καλοκαιρινών συναυλιών του ραδιοσταθμού 105,5 Στο Κόκκινο, λίγο έξω από την Αθήνα, στο Stage Musicafe (Λεωφ. Αλέξανδρου Φλέμινγκ 1, Ραφήνα), στις 10.00 μ.μ.

Άστορ Πιατσόλα για 12

Δώδεκα σπουδαίοι σολίστ της κλασικής μουσικής συναντιούνται για πρώτη φορά σε ένα ραντεβού με το Nuevo tango του Astor Piazzola, σε μια συναυλία του συνόλου μουσικής δωματίου Kyklos Ensemble, υπό την διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη, με έντονα στοιχεία του αργεντίνικου τάνγκο και της τζαζ, σε δυνατούς δεξιοτεχνικούς συνδυασμούς. Οι Χρήστος Ζερμπίνος (ακορντεόν), Σέρτζιου Ναστάσα (βιολί), Βασίλης Λύκος (βιολοντσέλο), Τάκης Καπογιάννης (κοντραμπάσο), Νίκος Πλατύραχος (πιάνο), Δημήτρης Δεκαβάλλας (κιθάρα), Μαριλένα Δωρή (φλάουτο), Μάριος Αργυρός (όμποε), Δημήτρης Γκόγκας (τρομπέτα), Κώστας Σίσκος (κόρνο), Δημήτρης Δεσύλλας (κρουστά) εμφανίζονται την Τρίτη, στο πλαίσιο του 8ου Μουσικού Φεστιβάλ στην Παραλία της Αύρας (Αίγινα), στις 9.00 μ.μ.

Φεστιβάλ Ξηροποτάμου

Με μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις από συγκροτήματα από τη Βουλγαρία και την Τουρκία καθώς και μια παραδοσιακή γιορτή, με την Κατερίνα Παπαδοπούλου και τον Γιώργο Ζιώγα και τους μουσικούς Γ. Κωτσίνη (κλαρίνο), Μ. Κόττορο (βιολί), Β. Σμάνηστο (λαούτο), Μ. Μπακάλη (κρουστά), Σ. Σινόπουλο και Σ. Ψαραδέλη (πολίτικη λύρα, λάφτα) και Β. Δωρόπουλο (γκάιντα, καβάλι) ολοκληρώνεται σήμερα το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Δημοτικό Σχολείο Ξηροποτάμου (Δράμα), στις 8.30 μ.μ.

ΔΕΥΤΕΡΑ

Εγκαίνια στοπ!

Το ζεύγος Λιάπη τα είχε όλα: μια ευτυχισμένη, ήρεμη ζωή και μια επιτυχημένη επιχείρηση, μέχρι που τα ήρεμα νερά έρχεται να ταράξει το ''Copacabanana'', ένα φασαριόζικο μπαρ, ιδιοκτήτες του οποίου είναι το ζεύγος Σερμέτη, μαφιόζοι με εμπειρία στη νυχτερινή διασκέδαση. Μέσω της μέχρις εσχάτων ανταγωνιστικότητας δύο διαφορετικών κόσμων εξελίσσεται η φαρσοκωμωδία του Βαγγέλη Δουκουτσέλη Εγκαίνια στοπ!, που παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα έως 26/8 στο Abys (πλ. Ανοίξεως και Εχελιδών, Γκάζι), στις 9.00 μ.μ.

ΤΡΙΤΗ

Σαβίνα Γιαννάτου

Η εξαιρετική φωνή της Σαβίνας Γιαννάτου συναντά απόψε την κιθαριστική δεξιοτεχνία της καθηγήτριας του Ιονίου Πανεπιστημίου Κορίνας Βουγιούκα, στην συναυλία που δίνουν οι δύο καλλιτέχνιδες στο πλαίσιο της 2ης Θερινής Ακαδημίας Κλασικής Κιθάρας "Αρίων" που διεξάγεται στο νησί της Λέσβου, στο Κάστρο Μολύβου (Μήθυμνα), στις 9.00 μ.μ.

Ελεωνόρα Ζουγανέλη

Στο ίδιο νησί, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη παρουσιάζει ένα μελωδικό ταξίδι πέρα από όρια και σύνορα, σε μια συναυλία με τραγούδια από την πρόσφατη δισκογραφία της και άλλα από το προσωπικό της ρεπερτόριο, καθώς και τραγούδια διασκευασμένα από την ίδια και τον στενό της συνεργάτη Ευριπίδη Ζεμενίδη, μαζί με τους Ευρ. Ζεμενίδη (κιθάρα), Β. Στεφανόπουλο (πλήκτρα), Γ. Αγγελόπουλο (τύμπανα), Π. Κίτσο (μπάσο), Ν. Πασσαλίδη (μπουζούκι, ούτι), στο Ενετικό Κάστρο (Μυτιλήνη), στις 9.30 μ.μ.

ΤΕΤΑΡΤΗ

Caveman

Ο άνθρωπος των σπηλαίων, ο Caveman, δημιούργημα του Αμερικανού Rob Becker, που αποτελεί τη μακροβιότερη σόλο κωμωδία στην ιστορία του Broadway, η οποία δίνει έμφαση στη διαφορετικότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών, και στην ελληνική του εκδοχή ενσαρκώνει ο Ζήσης Ρούμπος, σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, βγαίνει απόψε και αύριο από τη... σπηλιά του στο Θέατρο Κήπου (πλατεία ΧΑΝΘ, Θεσσαλονίκη), στις 9.30 μ.μ.

ΠΕΜΠΤΗ

Χειμερινοί κολυμβητές

Ο Αργύρης Μπακιρτζής, ο Κώστας Βόμβολος και ο Θοδωρής Ρέλλος, 25 χρόνια συνεργάτες στους Χειμερινούς κολυμβητές, παρουσιάζουν ένα απρόβλεπτο πρόγραμμα, που δεν του λείπει τίποτα: τραγούδια από το μουσικό θέατρο, ιταλικά λαϊκά τραγούδια, κομμάτια του Κατσαρού, του Βαμβακάρη, δημοτικά και μια σειρά διασκευές σε στίχους Σαίξπηρ και Αργύρη Μπακιρτζή και ό,τι άλλο προκύψει στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Σερίφου, στο Θέατρο Κάτω Χώρας (Σέριφος), στις 9.15 μ.μ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Σωκράτης Μάλαμας

Ο Σωκράτης Μάλαμας, με ένα πρόγραμμα εφ' όλης της ύλης, που ανακατεύει τραγούδια από την προσωπική του πλούσια δισκογραφία με αγαπημένες του συνθέσεις άλλων τραγουδοποιών, από παλιά λαϊκά μέχρι ροκ και με διάθεση διονυσιασμού, μαζί με τις Μαρίνα Δακανάλη και Λαμπρινή Καρακώστα και τους μουσικούς Ν. Μαγνήσαλη (κρουστά), Γ. Παπατριανταφύλλου (κοντραμπάσο), Ν. Παραουλάκη (νέυ), Φ. Σιώτα (βιολί, βιόλα), Κ. Ταπάκη (λαούτο, μπουζούκι) βρίσκεται απόψε στο Θέατρο των Αγρών (Κυπαρίσσι, Ηράκλειο Κρήτης), στις 10.00 μ.μ.

Αντίπαρος

Ολοκληρώνεται σήμερα η έκθεση ζωγραφικής του εικαστικού καλλιτέχνη και συγγραφέα Νίκου Χουλιάρα, που έχει τον τίτλο Καλοκαίρι στον κήπο του νου, μια έκθεση έργων του που παρουσιάζεται σε επιμέλεια της Ελισάβετ Πλέσσα στην Αίθουσα τέχνης «αντί» (Κάστρο Αντιπάρου), από 7.00-12.30 μ.μ.

ΣΑΒΒΑΤΟ

Ο μισοκοκοράκος

Το λαϊκό παραμύθι Ο μισοκοκοράκος, μια ιστορία που σκοπό έχει να δείξει στους μικρούς θεατές ότι όλοι μπορούν να πετύχουν στη ζωή, αρκεί να το πιστέψουν, μια παράσταση κουκλοθέατρου από τις Μιρέλα Κατσά, Μαιρηβή Γεωργιάδου και Φίλιππο Φέρτη, παρουσιάζει το "Εργαστήρι Μαιρηβή" στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πάρου, στο Θέατρο Πάρκου "Αρχίλοχος" (Πάρος), στις 8.00 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL