Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Ιταλικό ρομάντζο για πληγωμένες καρδιές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ιταλικό ρομάντζο για πληγωμένες καρδιές

"Έρωτας είναι..." της Σουζάνε Μπίερ

«Έρωτας είναι...» (Den skaldede frisør)

Σκηνοθεσία: Σουζάνε Μπίερ

Ερμηνεία: Πιρς Μπρόσναν, Τρίνε Ντίρχολμ, Μόλι Μπλιξτ Έγκελιντ, Σεμπάστιαν Γιένσεν, Πάπρικα Στιν, Κιμ Μπόντνια

Μια μεσόκοπη Δανέζα κομμώτρια, η Ιντα, που αναρρώνει έπειτα από μια επέμβαση αφαίρεσης όγκου, θα ανακαλύψει ότι ο άντρας της την απατά με μια συνάδελφό του που έχει τα μισά της χρόνια... Ενώ δεν έχει συνέλθει από το σοκ, αναχωρεί για την Ιταλία, όπου η κόρη της παντρεύεται σε μια εξοχική έπαυλη τον αγαπημένο της, γιο Βρετανού επιχειρηματία που ζει και εργάζεται στη Δανία. Η επεισοδιακή γνωριμία με τον πατέρα του γαμπρού οδηγεί σε μια βήμα προς βήμα «συμπόρευση» και αμοιβαία έλξη δύο εντελώς διαφορετικών χαρακτήρων αλλά εξίσου πληγωμένων από τη ζωή... Η ταινία ξεγελά με το απλό «περιτύλιγμά» της, που κρύβει καλά τις μελετημένες και ισορροπημένες δόσεις κωμικών, δραματικών και συναισθηματικών στοιχείων. Οι βασικοί χαρακτήρες της ιστορίας πλαισιώνονται από δευτερεύοντα πρόσωπα εξίσου ενδιαφέροντα και προσεκτικά σκιαγραφημένα, ενώ οι διαστάσεις του σεναρίου υπερβαίνουν σαφώς αυτό που αρχικά φαίνεται να είναι το κύριο θέμα, μια ρομαντική αντιμετώπιση της κρίσης της μέσης ηλικίας...

«Η διπλή ζωή της Βερόνικα» (La double vie de Véronique)

Σκηνοθεσία: Κριστόφ Κισλόφσκι

Ερμηνεία: Ιρέν Ζακόμπ, Φιλίπ Βολτέρ, Σαντρίν Ντιμάς

Στα 1991 ο Κριστόφ Κισλόφσκι βρίσκεται μετέωρος ανάμεσα στην πατρίδα του την Πολωνία και τη Γαλλία, όπου του προσφέρεται η ευκαιρία να εξερευνήσει νέους δρόμους δημιουργίας, καθώς εκείνη την εποχή πολλοί τον θεωρούν τον κορυφαίο Ευρωπαίο σκηνοθέτη. Σε αυτή την κρίσιμη καμπή της ζωής του γυρίζει μια ταινία που «παντρεύει» δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους, δύο κόσμους που απατηλά «συναντιούνται» στη μορφή μιας νέας κοπέλας, ανιχνεύοντας το πρόσωπο και το προσωπείο, με γέφυρες τη μουσική και την απαράλλαχτη όπου γης υπαρξιακή αγωνία... Η στόχευση του Κισλόφσκι βέβαια είναι πολύ ευρύτερη, αναφέρεται διαρκώς στην ουμανιστική παράδοση της ευρωπαϊκής τέχνης, που ενοποιεί Ανατολή και Δύση -πόσο μακρινά και υπερβολικά αισιόδοξα μας φαίνονται αλήθεια όλα αυτά σήμερα!

Στο πρώτο μέρος της ταινίας, το πολωνικό, ο Κισλόφσκι κινείται κινηματογραφικά με μεγαλύτερη άνεση και ουσιαστικά εξελίσσει την δραματουργία της πολωνικής του περιόδου, ενώ στο δεύτερο μέρος, που μας μεταφέρει στη Γαλλία, η σκηνοθεσία αναζητεί την υπέρβαση, το φευγαλέο, το αδιόρατο μεταφυσικό άγγιγμα...

Η ταινία εντυπωσίασε τους πάντες όταν προβλήθηκε στο Φεστιβάλ των Καννών το 1991. Εξακολουθεί να συγκινεί η μουσική του Ζμπίγκνιεφ Πράισνερ, ενώ η Ιρέν Ζακόμπ είναι συναρπαστική στον διπλό ρόλο δύο γυναικών που ενώ δεν γνωρίζονται, «συναισθάνονται» η μία την άλλη.

«Ασανσέρ για δολοφόνους» (Ascenseur pour l'échafaud)

Σκηνοθεσία: Λουί Μαλ

Ερμηνεία: Ζαν Μορό, Μορίς Ρονέ, Ζορζ Ποζουλί, Φελίξ Μαρτέν, Λίνο Βεντούρα, Ζαν-Κλοντ Μπριαλί

Στυλιζαρισμένο γαλλικό νουάρ, του 1958, με τη μουσική του Μάιλς Ντέιβις να κυριαρχεί. Πρώην αλεξιπτωτιστής, τιμημένος με αρκετά μετάλλια, δουλεύει για έναν έμπορο όπλων και έχει κρυφή ερωτική σχέση με τη γυναίκα του αφεντικού του. Σε συνεννόηση μαζί της θα προσπαθήσει να τον σκοτώσει, αλλά τίποτα δεν θα εξελιχθεί όπως το σχεδίασαν... Βαριάντες πάνω στο «θέμα» του φόνου, με φόντο το νυχτερινό Παρίσι. Η Ζαν Μορώ κυριαρχεί στην οθόνη.

«Όλα για την αγάπη» (Stuck in Love)

Σκηνοθεσία: Τζος Μπουν

Ερμηνεία: Γκρεγκ Κίνεαρ, Τζένιφερ Κόνελι, Λίλι Κόλινς, Λόγκαν Λέρμαν, Νατ Γουλφ, Κρίστεν Μπελ

Προβλέψιμη και εντελώς συμβατική κομεντί, με τρεις ιστορίες που συνδυάζονται και κορυφώνονται κατά τη διάρκεια των διακοπών. Ενας συγγραφέας έχει εμμονή να κατασκοπεύει την πρώην σύζυγό του, η οποία τον παράτησε για έναν άλλο άνδρα. Η φοιτήτρια κόρη του ετοιμάζεται για την κυκλοφορία του πρώτου της μυθιστορήματος, ενώ ο έφηβος γιος του προσπαθεί να βρει τη δική του «φωνή», τόσο ως συγγραφέας φαντασίας όσο και ως προς το κορίτσι που αγαπά.

«Κάτσε φρόνιμα» (The English Teacher)

Σκηνοθεσία: Κρεγκ Ζισκ

Ερμηνεία: Τζούλιαν Μουρ, Κρεγκ Κίνεαρ, Νάθαν Λέιν, Μάικλ Ανγκαράνο, Λίλι Κόλινς, Νίκι Μπλόνσκι

Η Τζούλιαν Μουρ στον ρόλο καθηγήτριας Αγγλικών σε επαρχιακό γυμνάσιο, η οποία αποφασίζει να στηρίξει έναν πρώην μαθητή της, ανεβάζοντας το θεατρικό έργο που αυτός έγραψε, παρά τις αντιρρήσεις του συντηρητικού πατέρα του. Τίποτε το ιδιαίτερο.

«Ανοιχτή καρδιά» (À coeur ouvert)

Σκηνοθεσία: Μαριόν Λεν

Ερμηνεία: Ζιλιέτ Μπινός, Έντγκαρ Ραμίρεζ, Ιπολίτ Ζιραρντό, Ρομέν Ροντέου

Ζευγάρι χειρουργών με ειδικότητα στη μεταμόσχευση καρδιάς (εξ ου και ο τίτλος), έχει να αντιμετωπίσει αφενός την εξάρτηση του άντρα από το αλκοόλ, αφετέρου την απρόσμενη εγκυμοσύνη της γυναίκας... Μελοδραματικό και αδιάφορο.

«This Is The End»

Σκηνοθεσία: Σεθ Ρόγκεν, Έβαν Γκόλντμπεργκ

Ερμηνεία: Σεθ Ρόγκεν, Τζέι Μπαρουσέλ, Πολ Ρουντ, Έμα Γουότσον, Τζέιμς Φράνκο, Τζόνα Χιλ, Μάικλ Σέρα, Μάρτιν Σταρ, Ριάνα, Ντάνι Μακμπράιντ

Μια παρέα χαβαλέδων έχει να αντιμετωπίσει ξαφνικά το... τέλος του κόσμου! Παρωδία των ταινιών καταστροφής, που μπορείτε να προσπεράσετε χωρίς τύψεις.

«Ο μαχητής» (Vehicle 19)

Σκηνοθεσία: Μουκούντα Μάικλ Ντίγουιλ

Ερμηνεία: Πολ Γουόκερ, Ναΐμα Μακλίν, Γκι Ντεβιλιέρ, Λέιλα Χαϊνταριάν

Ένας πρώην κατάδικος παραβιάζει τους όρους της αναστολής του για να συναντήσει την πρώην σύζυγό του. Θα επιβιβαστεί άθελά του σε «λάθος» όχημα και γρήγορα συνειδητοποιεί ότι το περιεχόμενο του πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου τον έχει κάνει «νούμερο ένα» καταζητούμενο μιας ομάδας διεφθαρμένων αστυνομικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL