Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.5°C20.8°C
4 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
15.9°C20.0°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.6°C19.3°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C17.4°C
5 BF 72%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Η Δήμητρα Γαλάνη, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και η Γιώτα Νέγκα εμφανίζονται στα Παλαιά Σφαγεία

Αφιέρωμα στον Ν. Τριανταφυλλίδη

Στον δροσερό κήπο του Συλλόγου Αρχαιολόγων, Ερμού 136, προβάλλεται το ντοκιμαντέρ Screamin' Jay Hawkins “I put a spell on me”, ένα αφιέρωμα στον πρόωρα χαμένο σκηνοθέτη Ν. Τριανταφυλλίδη. Την ταινία θα παρουσιάσει η σύντροφός του Μαρίνα Δανέζη, παρουσία των συντελεστών του έργου. Θα ακολουθήσει πάρτι στη μνήμη του. Κατά τη διάρκεια του πάρτι θα προβληθούν video clips που δημιούργησε ο ίδιος για τα μουσικά συγκροτήματα Τρύπες, The Jon Spencer Blues Explosion, τους καλλιτέχνες Λευτέρη Μυτιλιναίο, Γιώργο Μαργαρίτη κ.ά. Ως ελάχιστο φόρο τιμής στον Νίκο Τριανταφυλλίδη, η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ (ΕΕΝ) και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) αφιερώνουν το φετινό πρόγραμμα προβολών στο μουσικό ντοκιμαντέρ, ένα είδος που τόσο αγαπούσε. Ώρα έναρξης 9 μ.μ., είσοδος ελεύθερη.

Ο Σωκράτης Σινόπουλος στον Κήπο του Φεστιβάλ

Ο σπουδαίος δεξιοτέχνης μουσικός Σωκράτης Σινόπουλος, με τη λύρα του, εμφανίζεται, απόψε στις 11 μ.μ., στον Κήπο της Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, επικεφαλής ενός ιδιαίτερου κουαρτέτου. Ξεχωριστές συνθέσεις και γοητευτικές μπαλάντες δίνουν τον κεντρικό μελωδικό ρόλο στη λύρα του Σωκράτη Σινόπουλου, που υποστηρίζεται από το πιάνο του Γιάννη Κυριμκυρίδη, τη διακριτική παρουσία του μπάσου του Δημήτρη Τσεκούρα και τα ντραμς του Δημήτρη Εμμανουήλ.

Στα Παλαιά Σφαγεία της Πάτρας

Η Δήμητρα Γαλάνη, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και η Γιώτα Νέγκα εμφανίζονται στα Παλαιά Σφαγεία, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα βασισμένο στο λαϊκό τραγούδι και σε συνθέτες όπως οι Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Τσιτσάνης, Παπαϊωάννου, Ξαρχάκος, Λοΐζος, Ζαμπέτας, αλλά και Πάνου, Καλδάρας, Μητσάκης, Μούτσης, Σπανός, Νικολόπουλος. Δίπλα στους μεγάλους δημιουργούς, σμυρναίικα αλλά και παραδοσιακά και σύγχρονα τραγούδια βρίσκουν τη θέση τους. Στις 9 μ.μ.

«Monaksxá» από τους Terre de Semis

Μέσα από ερωτήματα, συζητήσεις, έρευνες, προσωπικές μαρτυρίες, ιστορικά γεγονότα, αλλά και αποσπάσματα από κείμενα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, οι ηθοποιοί της ομάδας Terre de Semis μιλούν για τη μοναξιά, στην παράσταση «Monaksxá», απόψε και αύριο (με επιπλέον δεύτερη παράσταση στις 23.30), σε σκηνοθεσία Ειρήνης Φαναριώτη. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Παίζουν οι Δημήτρης Μοθωναίος, Άρης Λάσκος, Μυρτώ Γράψα, Δήμητρα Μητροπούλου, Βασίλης Σάφος. Πειραιώς 260, στις 9 μ.μ.

Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών

Σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας, το ιστορικό ντοκιμαντέρ «Στην άκρη του Αιγαίου, Καστελλόριζο» παρουσιάζεται στο Χαλίλ Μπέη Τζαμί (Παλιά Μουσική) στην Παλιά Πόλη Καβάλας, στις 9 μ.μ. Την Κυριακή 3 Ιουλίου, στις 10 μ.μ., σε συνεργασία με την Ιερά Μονή Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου, το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στην Ιερά Μονή Αγίου Αρσενίου (πλησίον Βατοπαιδίου Ορμυλίας Χαλκιδικής).

Στο café του Νομισματικού Μουσείου

Ο Γιώργος Φακανάς, ένας από τους σημαντικότερους jazzmen, μουσικός, συνθέτης, ενορχηστρωτής, εκπαιδευτικός και συγγραφέας, εμφανίζεται στο Café του Νομισματικού Μουσείου για να παρουσιάσει το νέο του CD με τίτλο «Acrobat».

Στο Φεστιβάλ Καρδίτσας

Μια βραδιά όπερας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι φιλόμουσοι, στο πλαίσιο του 34ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, στην αίθουσα του Ωδείου Καρδίτσας Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης, με τον καταξιωμένο μπάσο Svetozar J. Vujic που θα ερμηνεύσει ένα πλούσιο πρόγραμμα από άριες που αρχίζουν από το μπαρόκ και φτάνουν έως σήμερα. Στις 9.30 μ.μ.

Η Αντιγόνη στην Πέτρα

Η θεατρική παράσταση “Αντιγόνη” του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, μετά την περσινή της επιτυχία, επανέρχεται με σειρά παραστάσεων σε επιλεγμένα φεστιβάλ, κάνοντας απόψε την αρχή στο Θέατρο Πέτρας. Πρωταγωνιστές η Ιωάννα Παππά και ο Νικήτας Τσακίρογλου.

Στον Άγιο Παύλο

"2016 μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο" είναι ο τίτλος της συναυλίας “Contemporary Fragments” από την Αθηναϊκή Μαντολινάτα Νικόλαος Λάβδας, σε διεύθυνση Κάτιας Μολφέση. Φιλελλήνων 27, στις 9 μ.μ.

Φοίβος Δεληβοριάς

Μετά την απρόσμενη καλοκαιρινή καταιγίδα της Τρίτης, το Acoustic Sunset με τον Φοίβο Δεληβοριά θα πραγματοποιηθεί απόψε, στην ταράτσα BIOS. Στις 9 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.

Ευγενία Φακίνου

Στη Λέσχη Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ασπροπύργου παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Ευγενίας Φακίνου “Στο αυτί της αλεπούς”. Αλέκου Παναγούλη 13, στις 7 μ.μ.

Στο Επίκεντρον

Στο βιβλιοπωλείο Επίκεντρον παρουσιάζεται το μυθιστόρημα της Πέλας Σουλτάτου “Ανκόρ”. Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει ο φιλόλογος Αριστοτέλης Σαΐνης. Αγίων Αναργύρων 5, Άγιοι Ανάργυροι, στις 8 μ.μ.

Βιβλίο

Το αστυνομικό μυθιστόρημα της Μιράντας Βατικιώτη “Οι 4 εποχές του κυρίου Ανανία” (εκδόσεις Πικραμένος) παρουσιάζεται στο «Καφεποτομεζεδορακοπωλείον Σβούρα». Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο Αντώνης Γκόλτσος. Με αφορμή το κείμενο, θα παρουσιασθεί performance των ηθοποιών Κωνσταντή Μιζάρα και Ορφέα Γεωργίου, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Δαμβόγλου. Χαριλάου Τρικούπη 170, Νεάπολη, στις 8.30 μ.μ.

Μουσικές του κόσμου

Η μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο Μουσικές του Κόσμου παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, στις 7 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.

Βιβλίο

Το βιβλίο “Τα Παλιά Ασήμια” (εκδόσεις Μεταίχμιο) της Μαίρης Κόντζογλου παρουσιάζεται στο βιβλιοπωλείο Book and Art. Κομνηνάκη 5, Μυτιλήνη, στις 8.30 μ.μ.

Βιβλίο

Το βιβλίο “Το φουσκοχώρι” (εκδόσεις Μεταίχμιο) της Εύας Ιεροπούλου παρουσιάζεται στον χώρο του εργαστηρίου (Μεταμορφώσεως 15, Άνω Περαία Θεσσαλονίκης). Η συγγραφέας και οι Family Sound Machine θα παρουσιάσουν μια μουσικοθεατρική απόδοση του παραμυθιού. Στις 8 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL