Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΕΧΝΗΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΕΧΝΗΣ

ΑΣΚΤ Έργα 14 φοιτητών, ζωγραφικής και γλυπτικής, παρουσιάζονται στην έκθεση Επιλογές 1 που διοργανώνουν τo Ίδρυμα «Η άλλη Αρκαδία» και το Ε' Εργαστήριο Ζωγραφικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών από σήμερα (8.00 μ.μ.) στη Φωκίωνος Νέγρη 16 (Κυψέλη). Έως 31/5.

ΙΔΑΝΙΚΟ Τις έννοιες της τελειότητας και του ιδανικού, μέσω της ίδιας τους της αυτοαναίρεσης με την ανάδειξη του ελαττώματος, του ψεγαδιού, πραγματεύονται τα έργα που παρουσιάζει στην τρίτη ατομική έκθεση ζωγραφικής του ο νέος εικαστικός Νικόλας Αντωνίου, που με τίτλο Η ευμένεια της ατέλειας εγκαινιάζεται την Παρασκευή (8.00 μ.μ.) στην αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος (Λεμπέση 4, Μακρυγιάννη). Έως 6/6.

ΑΓΓΕΛΟΙ Έναν κόσμο ατμοσφαιρικό και μεταφυσικό, εξομολογητικό και αφηγηματικό, θεατρικό, που ντύνεται τα ρούχα της ανατολικής τέχνης και της βυζαντινής εικονογραφίας, δημιουργεί η εικονογραφία της φωτοψηφιακής ζωγραφικής της Ελένης Λύρα, που παρουσιάζεται στην έκθεση Οι αμνοί των αγγέλων, η οποία, σε επιμέλεια Μαρίας Μαραγκού, εγκαινιάζεται την Παρασκευή (8.00 μ.μ.) στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθήνας (Πατησίων 47). Έως 30/6.

ΑΝΤΙΚΕΣ Το καθιερωμένο ανοιξιάτικο ραντεβού με την τέχνη, η Έκθεση Παλαιοπωλών (Antiqua, Απόστολος Αργυριάδης, Άγγελος Βλαστάρης, Μαρτίνος, Zoumboulakis Galleries), που συνδυάζει το σύγχρονο με το παλιό, το design με την παράδοση, διοργανώνεται και φέτος το Σάββατο και την Κυριακή (11.00 π.μ. - 5.00 μ.μ.) στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη (Αγαθοδαίμονος 37 και Ορέστου, Πετράλωνα).

ΜΟΡΦΕΣ Έργα στα οποία κυριαρχεί ο στροβιλισμός της εξπρεσιονιστικής απελευθέρωσης, το κυβιστικό σπάσιμο, ο κατακερματισμός των μορφών, παρουσιάζει η Έφη Βερικίου, στην ατομική έκθεση ζωγραφικής της με τίτλο Αδιευκρίνιστοι ψίθυροι, που εγκαινιάζεται την Κυριακή (8.00 μ.μ.) στο Κέντρο Τέχνης Καστέλλας (Καραγεώργη Σερβίας 3, Πειραιάς). Έως 22/5.

ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΣΜΟΙ Την παράλληλη δουλειά τους πάνω στη σχέση της ανθρώπινης φιγούρας με τον αντικατοπτρισμό του περιβάλλοντός της, μέσα από εικαστικά έργα κοινής επιρροής, αλλά διακριτής οπτικής γωνίας για την κάθε μια, παρουσιάζουν οι Λαμπρινή Μποβιάτσου και Έλενα Παπαδημητρίου στην έκθεση ζωγραφικής Reflectionship, που εγκαινιάζεται τη Δευτέρα (8.30 μ.μ.) στις γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι). Έως 13/6.

METALIBRARY Ένα ποιητικό σύνολο που συγκροτείται με πολλαπλά υλικά εκφραστικά μέσα, βιβλία, πάπυρο, δέρμα, μεταξοτυπίες, υφαίνει η εδραιωμένη στο Λονδίνο Ελληνίδα εικαστικός Christina Mitrentse, συνθέτοντας έναν δικό της «Λόγο», μέσα από τον διάλογό της με τα μουσειακά εκθέματα στην έκθεση Re-Spond-Ιnvent-Create, που εγκαινιάζεται τη Δευτέρα (7.00 μ.μ.) με την περφόρμανς Metalibrary, στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος (Νίκης 39). Έως 11/11.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL