Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C17.4°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.8°C13.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.3°C12.3°C
0 BF 71%
ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

Σήμερα στον Πύργο Βασιλίσσης στο Ίλιον η δεύτερη ημέρα ενός πολύ ενδιαφέροντος μουσικού τριημέρου με την Camerata Junior - Ορχήστρα Νέων των Φίλων Της Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Σέμση και με τη σύμπραξη του συγκροτήματος χάλκινων πνευστών της ΚΟΑ Metallon να παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με τίτλο «Κλασική μουσική για όλους», δηλαδή σερενάτες και χορούς, αλλά και αγαπημένα θέματα από πολύ γνωστές ταινίες.

Σήμερα επίσης, αλλά σε όσο πιο διαφορετικό μήκος... μουσικού κύματος είναι δυνατόν ο Βρετανός Mike Cooper, βιρτουόζος της lap steel κιθάρας, αυτοσχεδιαστής και δημιουργός μιας μουσικής η οποία αποτελεί τον ορισμό του post modern, στο «Knot Gallery» της Μιχαλακοπούλου.

Αύριο, Κυριακή 30 Ιουνίου, το τριήμερο στον Πύργο Βασιλίσσης ολοκληρώνεται με εκλεκτή jazz, δηλαδή τον Σταύρο Λάντσια και το έργο του «Το Ποτάμι Του Χρόνου», το οποίο θα παρουσιάσει με τετραμελές σύνολο (σοπράνο σαξόφωνο, βιολί, τσέλο και κοντραμπάσο) και με τη σύμπραξη του τρίο κρουστών Κρόταλα.

Τη Δευτέρα 1 Ιουλίου η Μαρία Φαραντούρη θα δώσει μια ξεχωριστή συναυλία με τίτλο «Ποίηση και μουσική - Στην κόψη του τραγουδιού» με τη λιτότατη συνοδεία του πιάνου του σολίστα Αχιλλέα Γουάστωρ και τη συμμετοχή του νέου συνθέτη Πέτρου Σατραζάνη και της αξιόλογης επίσης νέας ερμηνεύτριας Μπέττυ Χαρλαύτη, ενώ ποίηση θα διαβάσει η ηθοποιός Αιμιλία Υψηλάντη.

Τη Δευτέρα, όμως, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αμαρουσίου 2013, η Ελευθερία Αρβανιτάκη θα εμφανιστεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Αμαλιείου με τη συνοδεία της πενταμελούς και αρκούντως... ηλεκτρικής (keyboards, σαξόφωνο/κλασική κιθάρα, μπάσο, ντραμς και βέβαια τα μάλλον απαραίτητα ούτι/λαούτο/μαντολίνο/τζουράς) μπάντας της.

Την Τετάρτη 3 Ιουλίου το Φεστιβάλ Αμαρουσίου 2013 -που διοργανώνει ο οικείος δήμος- και πάλι φιλοξενεί τον Παύλο Παυλίδη, φυσικά με τη συνοδεία των τετραμελών (κιθάρα, keyboards, μπάσο και ντραμς) B-Movies του.

Τέλος την Πέμπτη 4 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στην «Τεχνόπολη» το πρώτο Jumping Fish Festival, ούτως ειπείν μουσικοί που τα πρώτα τους τραγούδια διακρίθηκαν μέσα από την ψηφοφορία των χρηστών του γνωστού μουσικού portal. Υπό τον τίτλο λοιπόν «Young Guitars, Groups And Heroes» και από τις 19.00 μπορείτε να παρακολουθήσετε, με ελεύθερη είσοδο, τους Rous & George Gaudy feat. Πάνος Μουζουράκης, His Majesty The King Of Spain feat. Φοίβος Δεληβοριάς, Minor Project feat. έναν...προσκεκλημένο - έκπληξη (!) και Los Mujeros feat. Νικήτας Κλιντ.

Θ.Μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL