Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.3°C18.4°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.8°C16.6°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.2°C15.0°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.5°C16.8°C
4 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C15.9°C
2 BF 55%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Αφιέρωμα Κ. Αξελού στη Γερμανική Σχολή

«Κώστας Αξελός, η ζωή και το έργο του», είναι ο τίτλος του αφιερώματος που πραγματοποιείται στις 7.00 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γερμανικής Σχολής Αθηνών. Θα προλογίσει η κυρία Κατερίνα Δασκαλάκη, πρέσβειρα της μόνιμης αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην UNESCO . Για την προσωπικότητα και το έργο του φιλοσόφου θα μιλήσουν οι κ. Μάριος Μπέγζος, κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών, και Γιώργος Δουατζής, δημοσιογράφος. Δημοκρίτου 6 & Ζηρίδη, Παράδεισος Αμαρουσίου.

Συνάντηση με τον Anthony Marra

Στις 8.00 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο Ιανός (Σταδίου 24, Αθήνα), ο συγγραφέας Anthony Marra θα συνομιλήσει με τον μεταφραστή του βιβλίου του "Αστερισμός ζωτικών φαινομένων" Αχιλλέα Κυριακίδη και τον φιλόλογο - κριτικό λογοτεχνίας Αριστοτέλη Σαΐνη, θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Το Κοπάδι στο Floral

Η ποιητική συλλογή της Αθηνάς Παπαδάκη "Το Κοπάδι", από τις εκδόσεις Έναστρον, παρουσιάζεται στο Floral, στις 8.00 μ.μ., στην Πλατεία Εξαρχείων. Για τη συγγραφέα θα μιλήσουν και θα απαγγείλουν ποιήματά της οι: Αντρέας Καράμπελας, Άννα Κατσιγιάννη, Κώστια Κοντολέων, Μάνος Κοντολέων, Γιώργος Ξενάριος, Λιάνα Σακελλίου και Δήμητρα Χριστοδούλου. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Μουσικοί σταθμοί στα ίχνη του Ελ Γκρέκο

Το συγκρότημα «Εν Χορδαίς» θα δώσει συναυλία με τίτλο «Μουσικοί Σταθμοί στα ίχνη του Ελ Γκρέκο», την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου στις 8.30, στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, μια εκδήλωση που εντάσσεται στο πλαίσιο του Κύκλου Επιλογές. Το πολυβραβευμένο σχήμα, το οποίο αναδεικνύει την ελληνική και μεσογειακή μουσική κληρονομιά και έχει βραβευτεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμπράττει με διακεκριμένους Ιταλούς και Ιρανο-καναδούς καλλιτέχνες, τον διεθνούς φήμης Ιταλό τενόρο Μάρκο Μπίσλεϊ, την Καναδή σοπράνο Σουζί Λεμπλάν και τη Μαρία Φαραντούρη.

Αφιέρωμα σε Δαμιανό και Τορνέ

Στις εκδόσεις Γαβριηλίδη, επί της Αγίας Ειρήνης στο Μοναστηράκι, στις 8.00 μ.μ., θα προβληθεί η εκπομπή «Παρασκήνιο» / «Αλέξης Δαμιανός, ο σκηνοθέτης τραγουδάει» του Λάκη Παπαστάθη και θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη. Συντονιστής ο Λευτέρης Ξανθόπουλος. Την Πέμπτη, επίσης στις 8.00 μ.μ., θα γίνει αφιέρωμα στον Σταύρο Τορνέ με προβολή του ντοκιμαντέρ του Σταύρου Καπλανίδη «Σταύρος Τορνές / Ο φτωχός κυνηγός του νότου». Ακολουθεί συζήτηση με τον σκηνοθέτη Σταύρο Καπλανίδη και τους ηθοποιούς Ισμήνη Καρυωτάκη και Μάριο Καραμανή. Συντονίζει ο Γιώργος Ίκαρος Μπαμπασάκης.

Παρουσίαση του έργου της Κ. Γουρζή στον Ιανό

Την Πέμπτη στις 9.00 μ.μ., στον Ιανό, Σταδίου 24, από την ΕCΜ και την Μικρή Άρκτο θα παρουσιασθεί το έργο Μουσική για πιάνο και κουαρτέτο εγχόρδων της Κωνσταντίας Γουρζή με την ευκαιρία της παγκόσμιας έκδοσής του σε CD από την ΕCΜ Νew Series. Στην εκδήλωση συμμετέχoυν η διακεκριμένη διευθύντρια ορχήστρας - συνθέτρια Κωνσταντία Γουρζή και ο Χρίστος Παπαγεωργίου, διευθυντής του Τρίτου Προγράμματος. Μια σύντομη ξενάγηση στο έργο της θα παρουσιάσουν οι μουσικοί: Διονύσης Βερβιτσιώτης, βιολί, Εύα Μοτσίνσκα, βιολί, Αγγέλα Γιαννάκη, βιόλα, Βασίλης Λύκος, βιολοντσέλο, Λορέντα Ράμου, πιάνο. Είσοδος ελεύθερη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL