Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΕΡΤ: Ηχοεικόνες '90

Και η Αυγή στο εντυπωσιακό εσώφυλλο του δίσκου

Λίγες ώρες πριν ανακοινωθεί υπό μορφήν διαγγέλματος το λουκέτο-έμφραγμα στην ΕΡΤ, είχα δυο άσχημα σημάδια: Τον λογαριασμό της ΔΕΗ που έκρυβε ανάμεσα στις υπόλοιπες παρανοϊκές κρατήσεις και το τέλος για την ΕΡΤ: 8,78 ευρώ το δίμηνο!

Λίγες ώρες πριν ανακοινωθεί υπό μορφήν διαγγέλματος το λουκέτο-έμφραγμα στην ΕΡΤ, είχα δυο άσχημα σημάδια: Τον λογαριασμό της ΔΕΗ που έκρυβε ανάμεσα στις υπόλοιπες παρανοϊκές κρατήσεις και το τέλος για την ΕΡΤ: 8,78 ευρώ το δίμηνο! (Αν δεν καταλάβατε, το…χαράτσι που ανακοίνωσε ότι «καταργείται» ο κύριος Σίμος). Νωρίτερα, ξεκαθαρίζοντας τους παλιούς μου δίσκους (οκ, το παραδέχομαι, έβγαζα ένα μεγάλο ποσοστό τους για ‘σκότωμα' ελέω κρίσης) έπεσα σε ένα διαμάντι της ΕΡΤ: τον διπλό δίσκο «ΕΡΤ: Ηχοεικόνες ‘90», με αφορμή το τέλος των ΄90ς, σε δημοσιογραφική επιμέλεια Ίωνος Α. Μοσχονά. Πριν προλάβω να φυλλομετρήσω το εντυπωσιακό ένθετο της έκδοσης, έπεσε η ανακοίνωση του λουκέτου, τα ΜΑΤ στον Χορτιάτη, κόσμος στο Ραδιομέγαρο. Μούδιασμα. Κοιτάω το διπλό LP που παραλίγο, αν δεν πρόσεχα, να έπαιρνε τον δρόμο του ‘σκοτώματος' με τον ίδιο,έστω υπό κλίμακα, τρόπο που σκότωσαν την ΕΡΤ. Αποσπάσματα Παβαρότι, Οι ανακοινώσεις του Προέδρου του ΣΥΝ Χαρίλαου Φλωράκη για τις εκλογές του ΄90, ο Αλέξης Μινωτής να μιλά για την μοναδικότητα και την μοναξιά του καλλιτέχνη, μια ιρακινή προπαγανδιστική εκπομπή προς τους αμερικανούς στρατιώτες, η ορκομωσία του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, οι πρώτες δηλώσεις του Νέλσον Μαντέλα όταν έπεφτε το apartheid, απόσπασμα από την πρώτη συναυλία των Pink Floyd με το "The Wall" στο Βερολίνο. Κι άλλα πολλά. Μούδιασμα. Σκέψεις για το ΤΙ θα μπορούσε να γίνει η ΕΡΤ, για το πόσο καλύτερη ήταν ακόμη και στις πιο μαύρες εποχές της από την κιτρινίλα και την ξεφτίλα των συντριπτικά περισσότερων ιδιωτικών ΜΜΕ. Δείτε μερικές από τις φωτογραφίες αυτού του διπλού δίσκου-ντοκουμέντου. Δεν θα γράψω κάτι άλλο…Επείγομαι να ξεσκονίσω το πικάπ μου, να δω αν παίζει και να το συνδέσω με ένα ψηφιακό μετατροπέα για να κρατήσω στο αρχείο μου αυτή τη δουλειά. Μη βιαστείτε να με κατηγορήσετε για μεταθανάτια ερτολαγνεία ή για όψιμο ρομαντισμό. 'Ηταν απλά μια σύμπτωση μεταξύ ενός λογαριασμού της ΔΕΗ, του ξεπουλήματος μέρους της βινυλιακής μου δισκοθήκης (ειρωνικό ε;) και ενός παπαδοπούλιου ύφους διαγγέλματος σε ένα υγρό και περίεργο καλοκαιρινό απόγευμα Τρίτης και 11 Ιούνη του 2013…

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κυβέρνηση, ο Άδωνις και το κράτος δικαίου

Στις αρχικές συζητήσεις για το ταμείο ανάκαμψης, στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, πολλές χώρες ζήτησαν να συνδεθεί η κοινοτική χρηματοδότηση με τη λειτουργία του κράτους δικαίου. Το θέμα αυτό έθιγε κυρίως την Ουγγαρία και την Πολωνία.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο