Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

Βρισκόμαστε ακριβώς στην ολίγον... άχαρη, αλλά ευτυχώς σύντομη περίοδο κατά την οποία οι χειμερινοί χώροι αρχίζουν να υπολειτουργούν προτού κλείσουν, ενώ οι εμφανίσεις στους ανοιχτούς ή μεγάλους χώρους δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει κανονικά και έτσι είναι επόμενο οι συναυλίες της εβδομάδας να μην είναι πολλές.

Την Τρίτη 28 Μαΐου, πάντως, οι σπουδαίοι Αμερικανοί αναβιωτές του garage ήχου (αλλά και όχι μόνο...) Oh Sees, με τους δεδηλωμένους εγχώριους οπαδούς τους The Social End Products να προηγούνται στο (πού αλλού;) «An Club».

Την Τετάρτη 29 Μαΐου οι πολύ καλοί εγχώριοι εκπρόσωποι του post rock Afformance (με support τους We Own The Sky και En Route Project) επίσης στο «An Club». Την ίδια ημέρα, όμως, είναι και η τελευταία εμφάνιση του γνήσιου εκφραστή της παραδοσιακής κρητικής μουσικής, τραγουδιστή και λυράρη, Βασίλη Σκουλά (με τη συνοδεία τριμελούς σχήματος λαούτου, κιθάρας και μαντολίνου), στο «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο».

Τέλος την Παρασκευή 31 Μαΐου (αλλά και το Σάββατο 1 Ιουνίου) πραγματοποιείται σημαντική συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής, με την Ελένη Καραΐνδρου να παρουσιάζει μουσική και τραγούδια που έχει γράψει για τις ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης που θα διευθύνει ο Αλέξανδρος Μύρατ, θα συμπράξουν εξαίρετοι σολίστ οι οποίοι, εκτός των τακτικών συνεργατών της Ελένης Καραΐνδρου, Βαγγέλη Χριστόπουλο, Ναταλία Μιχαηλίδου και Ντίνο Χατζηιορδάνου, περιλαμβάνουν και σύσσωμο το σπουδαίο jazz σχήμα Human Touch (Σταύρος Λάντσιας, David Lynch και Γιώτης Κιουρτσόγλου), ενώ τα τραγούδια θα ερμηνεύσει η Δήμητρα Γαλάνη.

Επίσης την Παρασκευή, αλλά σε πολύ διαφορετικό κλίμα και μήκος (μουσικού) κύματος, μια από τις πλέον πολυσυζητημένες διεθνώς τους τελευταίους μήνες νέες μπάντες, που εκπροσωπεί με τον καλύτερο τρόπο το σύγχρονο/«αναπαλαιωμένο» αμερικανικό garage rock, οι τετραμελείς Allah-Las από το Λος Άντζελες, θα βρίσκονται στο «Fuzz Club»μ με τους δικούς μας My Drunken Haze (ας σημειώσουμε εδώ ότι θα έχουν ήδη παίξει την Τετάρτη 29 του μήνα στο «Λιθογραφείο» της Πάτρας, ενώ το Σάββατο 1 Ιουνίου θα είναι στο Club του «Μύλος» στη Θεσσαλονίκη με αντίστοιχα εγχώρια support τους προαναφερθέντες The Social End Products -πόσο ολιγάριθμος είναι τελικά ο μικρόκοσμος του ελληνικού rock...- και τους Kink And The Kongs). Όπως κι αν έχει, όσοι/ες θέλετε να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι αν οι περιβόητοι Allah-Las είναι αντάξιοι της φήμης τους έχετε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να το κάνετε!

Θ.Μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL