Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

Μεγάλη Εβδομάδα γαρ η επόμενη οπότε είναι φυσικό οι συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν στην διάρκεια της να είναι λιγοστές.

Σήμερα οι Active Member γιορτάζουν τα είκοσι (πρώτα...) χρόνια της αληθινά σημαδιακής για τα δεδομένα του εγχώριου hip-hop πορείας τους με μια αληθινά πανηγυρική συναυλία στο «Βοτανικός Live Stage». Στη σκηνή μαζί με το δίδυμο των πρωτεργατών του low bap - δηλαδή τον B D Foxmoor και την Sadahzinia - θα βρίσκονται και παλαιοί φίλοι και εκλεκτοί ομότεχνοι τους από την Αγγλία, τη Γερμανία και την Αυστραλία και οι ημέτεροι ASR.

Σήμερα επίσης ο Σταύρος Λάντσιας παρουσιάζει τα θαυμάσια «Ημερολόγιο Ονείρων» του στον πολυχώρο «Ιανός» με ένα πενταμελές σχήμα (σοπράνο σαξόφωνο, βιολί, τσέλο, κοντραμπάσο και ντραμς).

Σήμερα ακόμα η όντως διαφορετική ερμηνεύτρια Ηρώ με τη συνοδεία δύο μουσικών στα keyboards και το μπάσο σε ένα πρόγραμμα - έκπληξη με επιλογές από το διεθνές ρεπερτόριο και με έμφαση στα τραγούδια της Shirley Bassey (από τα soundtracks της σειράς ταινιών James Bond και όχι μόνο...) στο «Half Note Jazz Club».

Αύριο, Κυριακή 28 Απριλίου, το δεκαμελές (δύο ερμηνεύτριες, πιάνο, ακορντεόν, κλασική κιθάρα, ακουστική κιθάρα, βιολί, τσέλο, κοντραμπάσο και κρουστά συν για την περίσταση ένας ακόμα μουσικός στην ηλεκτρική κιθάρα) και στη συντριπτική πλειοψηφία του γυναικείο σχήμα με το εύγλωττο όνομα Cinema Paradiso με κλασικά τραγούδια και θέματα από προφανώς τον κινηματογράφο στο «Half Note Jazz Club».

Ως εισαγωγή στο κλίμα των ημερών τη Δευτέρα 29 Απριλίου ο σπουδαίος κλασικός αλλά και jazz πιανίστας Βασίλης Τσαμπρόπουλος και η ερμηνεύτρια της παραδοσιακής αλλά και της βυζαντινής μουσικής Νεκτάρια Καραντζή θα παρουσιάσουν βυζαντινούς ύμνους και θρήνους της Μεγάλης Παρασκευής στο Μέγαρο Μουσικής.

Τη Δευτέρα όμως τελειώνει και το 1st Puzzlemuzik Festival με την εμφάνιση στο «Six D.O.G.S» ενός νέου συγκροτήματος που όλα δείχνουν ότι θα μας απασχολήσει αρκετά στο μέλλον. Επίκεντρο του η ξεχωριστή ερμηνεύτρια Μαρία Λατσίνου σε παλαιότερα μα και καινούργια τραγούδια του (ιδρυτή και ιδιοκτήτη της Puzzlemuzik) Χρήστου Αλεξόπουλου, ορισμένα εκ των οποίων είχε ερμηνεύσει και στο παρελθόν και άλλα όχι. Το μόνιμο τετραμελές σχήμα που θα την συνοδεύει περιλαμβάνει ακορντεόν, μπάσο και ντραμς αλλά πρώτιστα φυσικά τον ίδιο τον Χ. Αλεξόπουλο στο πιάνο και τα keyboards.

Την ίδια ημέρα όμως (και μέχρι και την Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου) την σκυτάλη στο «Half Note Jazz Club» παίρνουν οι Voyager, με άλλα λόγια το κουιντέτο του σπουδαίου jazz ντράμερ Eric Harland το οποίο συμπληρώνουν άλλοι τέσσερις εξαίρετοι μουσικοί στο πιάνο, το σαξόφωνο, την κιθάρα και το μπάσο.

Τέλος την Τρίτη 30 Απριλίου ο πολύ καλός τραγουδοποιός Βασίλης Φλώρος με τη συνοδεία τετραμελούς σχήματος (πιάνο/ακουστική κιθάρα, λαούτο/ούτι, κρουστά και ο βιρτουόζος Κυριάκος Γκουβέντας στο βιολί) θα εμφανιστεί στο «Σταυρός Του Νότου».

Θ.Μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL