Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Η ατζέντα της ημέρας 07.02.2014
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας 07.02.2014

Τέχνη στην Κρίση

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων οργανώνει στη Δημοτική Πινακοθήκη στο Μεταξουργείο (Λεωνίδου και Μυλλέρου, Μεταξουργείο) έως τις 7 Μαρτίου την εικαστική έκθεση "Κρίσιμη Τέχνη - Τέχνη στην Κρίση", με έργα των Άννα Κινδύνη, Βλάσση Κανιάρη, Γιάννη Ψυχοπαίδη και Δημήτρη Κατσούδα.

Παναγιωτόπουλος

Στο πλαίσιο του αφιερώματος: "Ελληνικός κινηματογράφος, από τη Μεταπολίτευση στο Μιλένιουμ", στις 8 μ.μ., στον χώρο πολιτισμού και πολιτικής του περιοδικού "Άρδην" (Ξενοφώντος 4, 6ος όροφος), θα προβληθεί η ταινία "Τα χρώματα της ίριδος" του Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Μουσικές μπουάτ

Μια μουσική πανδαισία που έχει τις ρίζες της στη νοσταλγική εποχή των μπουάτ και φτάνει μέχρι τις μέρες μας παρουσιάζει απόψε στις 8 μ.μ. το "Τσάι στη Σαχάρα" (Λαοδικείας 18, Ιλίσια). Τραγουδούν: Μιχάλης Βιολάρης, Τάκης Κωνσταντακόπουλος, Ανδριάννα Κόλλια. Στο πιάνο ο Γιώργος Σαλβάνος, κιθάρα ο Ηλίας Καραγιάννης. Είσοδος: 12 ευρώ (με κρασί).

Μουσική και ελληνικό σινεμά

Για ακόμη μία Παρασκευή το «Friends Bar» (Λεωφόρος Καλυβίων 21, Λαγονήσι) παρουσιάζει στις 10.30 μ.μ. το Bar Theater "Κλακέτα, φώτα και φιλότιμο", με μουσικές από τον ελληνικό κινηματογράφο. Κείμενα, διασκευή, σκηνοθεσία: Νίκος Παναγιωτούνης. Παίζουν: Μένια Ορφανίδου, Δημήτρης Κίκλης, Νίκος Παναγιωτούνης. Στα πλήκτρα ο Γιώργος Σχοινάς. Guest και στα decks η Δέσποινα Κραουνάκη. Είσοδος ελεύθερη.

Μεταμφιέσεις

Η έκθεση ζωγραφικής και κατασκευών της Μαρίας Αποστόλου με τίτλο «Μεταμφιέσεις», εγκαινιάζεται στις 8 μ.μ., στην Titanium Yiayiannos Gallery (Βασ. Κωνσταντίνου 44). Η έκθεση θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου.

Μικρή Άρκτος

Η Μικρή Άρκτος και ο Ιανός παρουσιάζουν την πρώτη εμφάνιση δημιουργών και ερμηνευτών οι οποίοι ξεχώρισαν στην 4η Ακρόαση της Μικρής Άρκτου, για τέσσερις παραστάσεις κάθε Παρασκευή όλο τον Φεβρουάριο στο βιβλιοπωλείο IΑNOS (Σταδίου 24). Απόψε στις 9.30 μ.μ., με δωρεάν είσοδο (με σειρά προσέλευσης).

Ιστορίες τρόμου

Ο Στέλιος Πελασγός αναβίωσε την αρχαία τέχνη του παραμυθά και του ραψωδού εδώ και 23 χρόνια και ξανάρχεται τα μεσάνυχτα στο Half Note (Τριβωνιανού 17, Μετς) με ιστορίες (ευχάριστου) τρόμου σε μια εποχή αληθινού τρόμου. Είσοδος: 10 ευρώ.

Κώστας Τσόκλης

Στα εγκαίνια της νέας έκθεσης του Κώστα Τσόκλη, με τίτλο «Ο βανδαλισμός ως πηγή έμπνευσης», μας προσκαλεί στις 8 μ.μ. η Γκαλερί «Αστρολάβος - Δεξαμενή» (Ξανθίππου 11). Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 22 Μαρτίου.

Νατάσσα Μποφίλιου

Στο Maison Live Stage (2ο χλμ Καρδίτσας - Μητρόπολης) στην Καρδίτσα εμφανίζεται στις 10.30 μ.μ. η Νατάσσα Μποφίλιου, με ολοκαίνουργια και ήδη αγαπημένα τραγούδια της πρόσφατης συνεργασίας της με τον συνθέτη Στάμο Σέμση. Μαζί της ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος. Είσοδος: 13 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL