Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Η ατζέντα της ημέρας 04.02.2014
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας 04.02.2014

Αναβολή εκδήλωσης

Για λόγους αιφνίδιων υποχρεώσεων κάποιων από τους ομιλητές, η προγραμματισμένη για αύριο Τετάρτη τρίτη συζήτηση (διοργάνωση: Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ), στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, με θέμα «Εργαζόμενοι στον χώρο του βιβλίου και εκδοτική αγορά» και με εισηγητές τους Ρέα Γαλανάκη, Έφη Γιαννοπούλου, Πόλα Καπόλα, Νίκο Λαμπρόπουλο, Μιχάλη Σπουρδαλάκη, Θωμά Τσαλαπάτη κ.ά. αναβάλλεται και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου ώρα 12.30 το μεσημέρι στον ίδιο χώρο.

Γυναίκες και εργασία

Συζήτηση με αφορμή την έκδοση του βιβλίου της Sheryl Sandberg «Lean in. Βγείτε μπροστά. Γυναίκες, εργασία και θέληση για ηγεσία» (εκδ. Πατάκη) στον πολυχώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Θα μιλήσουν οι Νίκη Κουτσιανά, Μαρίκα Λάμπρου, Δημήτρης Μπουραντάς, Σοφία Παπαϊωάννου και Αναστάσιος Σταλίκας. Συντονίζει η Αγάθη Πλώτα. Στις 7 μ.μ. Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

Μουσικό ταξίδι από την Αραβία ώς την Ανδαλουσία

Ο μοναδικός ήχος από το ούτι του Χάικ Γιαζιτζιάν ενώνεται με τον ιδιαίτερο ήχο της φλαμέγκο κιθάρας του Δημήτρη Κουκουλιτάκη και με τη φωνή της Εύας Ξένου απόψε στο βιβλιοπωλείο art bar "Ποιήματα & Εγκλήματα" (Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι, τηλ. 210-3228839). Εναρξη στις 10 μ.μ. Είσοδος 5 ευρώ. Για κρατήσεις καλέστε στο 210-3228839 και αφήστε τηλέφωνο επικοινωνίας.

Η Ελλάδα και η Ευρώπη της Άλκης Ζέη

Το πρόγραμμα «Ελλάδα της δημιουργίας και Ευρώπη» της Ελληνογαλλικής Σχολής Ευγένιος Ντελακρουά συνεχίζεται σήμερα στις 11 π.μ. με την Άλκη Ζέη. Τρικάλων & Χλόης, Αγία Παρασκευή.

«Αmerican Beauty» από την Καμεράτα

Η Καμεράτα με σύγχρονα όργανα, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Λουκά Καρυτινού, ερμηνεύει έργα Αμερικανών συνθετών του 20ού αιώνα στην κεντρική σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών (λεωφόρος Συγγρού 107-109). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το Αdagio για έγχορδα op.11 του Samuel Barber, το Κονσέρτο για κλαρινέτο που έγραψε ο Aaron Copland για τον Benny Goodman, με σολίστ τον Σπύρο Μουρίκη, το Νανούρισμα του George Gershwin, την 3η Συμφωνία του Philip Glass κ.ά. Στις 8.30 μ.μ.

Κβαντική φυσική

Ο νέος κύκλος διαλέξεων του Collège de France στο Megaron Plus ξεκινάει σήμερα στις 7 μ.μ. με τη διάλεξη του νομπελίστα φυσικού Serge Haroche με θέμα «Παράξενα και παράδοξα του κβαντικού κόσμου».

O Serge Haroche είναι καθηγητής (έδρα Κβαντικής Φυσικής) και διοικητής του Collège de France, καθώς και Καθηγητής της École Normale Supérieure στο Παρίσι. Τη εκδήλωση συντονίζει ο Λεωνίδας Ρεσβάνης, τέως καθηγητής της Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η διάλεξη θα μεταδοθεί ζωντανά από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας & Τεχνολογίας https://webcast.grnet.gr/ Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 72.82.333. Ελεύθερη είσοδος με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 5.30 μ.μ.

Πολιτικές δολοφονίες στη Θεσσαλονίκη

Σήμερα στις 8.30 μ.μ. στον Ιανό (Σταδίου 24) παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του Σπύρου Κουζινόπουλου "Οι μεγάλες πολιτικές δολοφονίες στη Θεσσαλονίκη του 20ού αιώνα". Θα μιλήσουν: Φώτης Κουβέλης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ράια Μουζενίδου. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος και βουλευτής της Ν.Δ. Σοφία Βούλτεψη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL