Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.4°C22.4°C
3 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C22.0°C
1 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 37%
Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Το Μουσείο Μπενάκη... αλλιώς

Με μια μεγάλη διήμερη γιορτή, αυτό το Σαββατοκύριακο, το Μουσείο Μπενάκη προσφέρει στους επισκέπτες του την ευκαιρία να δουν τις εκθέσεις που φιλοξενεί αυτήν την περίοδο... αλλιώς, αφού σε κάθε αίθουσα θα πραγματοποιούνται ανάλογες δραστηριότητες και εργαστήρια, για μικρούς και μεγάλους, ενώ παράλληλα, σε όλους τους χώρους του 85 μουσικοί θα σχολιάζουν με τα όργανα ή τη φωνή τους τις εκθέσεις. Από αυτό το χριστουγεννιάτικο πανηγύρι ξεχωρίζουν οι ηχογραφήσεις του Γιάννη Τσαρούχη να τραγουδά a capella, με τη συνοδεία/σχολιασμό μουσικών που θα βρίσκονται στην ομώνυμη έκθεση. Παράλληλα, χριστουγεννιάτικα δώρα, βιβλία κ.ά. με σημαντική έκπτωση στο πωλητήριο του Κτηρίου της οδού Πειραιώς (Πειραιώς 138), από 10.00 π.μ. - 10.00 μ.μ.

Για τον Πειραιά

Μια βραδιά με τραγούδια, προβολές και κόμικς για τον Πειραιά, με το συγκρότημα «Τζάμπα μάγκες» και τον μελετητή του ρεμπέτικου Παναγιώτη Κουνάδη, με τίτλο «Περαία μου, σ' αφήνω γεια», διοργανώνει η Ενότητα 2012 στον Πολυχώρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Ανοιχτή Πόλη (Μέγαρο Ερμής, Πανεπιστημίου 56, 1ος όρ.), στις 9.00 μ.μ.

Μπλουζ του Άγ. Παντελεήμονα

Το βιβλίο του Κώστα Ποντικόπουλου Τα μπλουζ του Άγιου Παντελεήμονα (εκδ. Εύμαρος) παρουσιάζουν ο Δημήτρης Πουλικάκος και η φιλόλογος Αίγλη Γκρέτσικου, μαζί με τον συγγραφέα, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Αννίτα Δεκαβάλλα και ο εκδότης Πέτρος Κακολύρης θα μιλήσει για την εκδοτική δραστηριότητα στην περίοδο της κρίσης. Στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου «Στέκι+» (Σαλαμίνος 32 και Μητροπόλεως), στις 7.30 μ.μ.

Κ.Π. Καβάφης

Ημερίδα με θέμα «Κ.Π. Καβάφης: Πρόσωπο και προσωπείο», με στόχο να αναδειχθεί η παρουσία του ποιητή στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και να μελετηθεί πώς τα ιστορικά πρόσωπα και γεγονότα στην ποίησή του αποτελούν το προσωπείο για να αναπτυχθεί η κειμενική του φωνή, διοργανώνουν τα Ράλλεια Πρότυπα Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία (Αλεξάνδρου 3, Καστέλα), στις 10.00 μ.μ.

Γιορτή αλληλεγγύης

Παραστάσεις Καραγκιόζη, κατασκευή στολιδιών και συλλογικό μεσημεριανό γεύμα, ώστε κάτοικοι, μετανάστες και επισκέπτες να βρεθούν μαζί, να συζητήσουν, να φάνε και να διασκεδάσουν, δείχνοντας πως δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν και πολλά να μοιραστούν, διοργανώνουν ο ραδιοσταθμός 105,5 Στο Κόκκινο, η Φυλή των Φίλων και η Πρωτοβουλία Κατοίκων Ταύρου στα Δημοτικά Σφαγεία (Πειραιώς και Επταλόφου, δημαρχείο Ταύρου), από τις 11.00 π.μ.

Bazaar ΕΙΕ

Χριστουγεννιάτικο παζάρι, όπου οι εκδόσεις του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών και του προγράμματος «Επιστήμης Κοινωνία» θα διατίθενται με έκπτωση 50%, διοργανώνει έως και την Πέμπτη το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Β. Κωνσταντίνου 48), από 11.00 π.μ. έως 8.00 μ.μ.

Stray.gr

Το 10ο χριστουγεννιάτικο bazaar για τα αδέσποτα ζώα διοργανώνουν οι εθελοντές του Σωματείου Περίθαλψης και Προστασίας Stray.gr, με προϊόντα σε πολύ χαμηλές τιμές δημιουργικά παιχνίδια για παιδιά και εκπαιδευτικά προγράμματα για τη φιλοζωία, το Σαββατοκύριακο στο Thission Lofts (Πειραιώς 123), από τις 10.00 π.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL