Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
10.9°C16.2°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.7°C13.3°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.6°C16.5°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C12.3°C
0 BF 87%
Στον αφρό / Εκεί, στο Δίκτυο, δερνόσαντε αναμετάξυ τους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στον αφρό / Εκεί, στο Δίκτυο, δερνόσαντε αναμετάξυ τους

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

Μιλημένα πράματα, το λένε και οι ψυχαναλυτές: Όταν κάνεις πολύ παρέα με κάποιον, σιγά-σιγά του μοιάζεις, παίρνεις τα κουσούρια του. Έτσι κι εκείνοι εκεί στο Δίκτυο για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα, που ξημεροβραδιάζονται με τους Πακιστανούς, έχουνε γίνει σαν τα μούτρα των Πακιστανών. Οι Πακιστανοί απαγάγονται αναμετάξυ τους, μας το είχε αποκαλύψει ο τότε Δημοσίας Τάξεως Βουλγαράκης, που να τον έχει καλά ο Εφραίμ. Έτσι και οι δικτυάδες δέρνονται αναμετάξυ τους. Ξύλο και των γονέων, που λέει ο λόγος.

Ένα απόγευμα δερνόσαντε τόσο πολύ, σπάγανε τζάμια, καρέκλες, χέρια, εκεί να δεις φασαρία και κουρνιαχτός, που αναγκάσανε τους παρεπιδημούντες Δελτάδες να εισβάλουν στα γραφεία τους, για να τους σώσουν από το σαδομαζοχιστικό μένος, και φαντάσου δηλαδή να ξέρανε και τη λέξη. Μπουκάρανε, λοιπόν, οι Δελτάδες και τι να δουν, γιαλιά, καρφιά, αίματα, μπήκανε στη μέση να γλιτώσουνε τους ενοίκους κι εκείνοι, αντί να τους ανάψουνε μια λαμπάδα από δω μέχρι τη ΓΑΔΑ, τους κάνανε μήνυση για βίαιη επίθεση. Τι να πει κανείς, ουδείς αχαριστότερος του ξυλοκοπηθέντος.

Συρθήκανε οι δυνάμεις της τάξεως στα δικαστήρια κι ευτυχώς που βρέθηκε ένας εύψυχος πρόεδρος να τις αποδώσει λευκές στην κοινωνία, είχανε βέβαια και κάτι μαύρους κόκκους, αλλά, εν πάση περιπτώσει, το λευκό κυριαρχούσε. Μα, κύριε πρόεδρε, υπάρχουν φωτογραφίες που αποδεικνύουν την ενοχή, έλεγαν οι συνήγοροι. Αφήστε τα αυτά με τις φωτογραφίες και τις χίλιες λέξεις, απάντησε ο πρόεδρος. Αυτά τα λένε οι Κινέζοι που είναι κομμουνισταί, οι Έλληνες είναι ελεύθεροι να πιστεύουν σε όποιο σύστημα θέλουν, οι Έλληνες δεν είναι δυνατόν να πιστεύουν εις τον κομμουνισμόν. Μα δεν βλέπετε, κ. πρόεδρε, τα γιαλιά, τα σπασίματα, τα αίματα; Τοιούτα είναι τα πάρτι των αριστερών, τα έχουμε δει και εις τον Καλιγούλα. Αριστερός κι ο Καλιγούλας; Ναι, ο Καλιγούλας ήταν αναπληρωματικό μέλος του Π.Γ. του Κ.Κ. Ρώμης, με δικαίωμα αλόγου.

Οι Δελτάδες αθωώθηκαν εντέλει λόγω αμφιβολιών. Τι εννοεί ο πρόεδρος όταν μιλάει για αμφιβολίες; Αμφιβάλλει ότι τα όργανα της τάξεως έδειραν τους δικτυάδες ή θεωρεί ότι τους έδερναν έχοντας αμφιβολίες. Εδώ που τα λέμε, κι εγώ έχω δει να ανάβει η σπίθα της αμφιβολίας στα μάτια τους όταν δέρνουν τον κόσμο στις διαδηλώσεις. Την ώρα που ανεβοκατεβαίνει το γκλομπ, δελτάδες, ματατζήδες και λοιποί αμφιβάλλουν για το βαθύτερο νόημα της πράξης τους, γίνονται προ στιγμήν Αμλέτοι και κραυγάζουν «Να ζει κανείς ή να μη ζει;». Το 50% απαντάει: Ναζί.

Μερικοί κρατάνε και ένα κρανίο, μόνο που συνήθως δεν είναι του Γιόρικ, είναι το δικό μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL