Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η ΕΝΕΛΒΙ υπέρ ενιαίας τιμής στο βιβλίο

Την "απόλυτη αντίθεσή" της στο ενδεχόμενο κατάργησης της ενιαίας τιμής βιβλίου εκφράζει η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου με ανοιχτή επιστολή της στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και την πολιτική ηγεσία του...

Την "απόλυτη αντίθεσή" της στο ενδεχόμενο κατάργησης της ενιαίας τιμής βιβλίου εκφράζει η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου με ανοιχτή επιστολή της στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και την πολιτική ηγεσία του τόπου, καθώς, όπως επισημαίνει, μια τέτοια ενέργεια "θα αποτελέσει τη χαριστική βολή για το ποιοτικό βιβλίο και όσους εκδότες, βιβλιοπώλες και πνευματικούς δημιουργούς το υπηρετούν". Παράλληλα καλεί τον κόσμο του βιβλίου, την πανεπιστημιακή κοινότητα, τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, τα πολιτικά κόμματα και κάθε ενεργό πολίτη αυτής της χώρας να πάρουν θέση υπέρ της ενιαίας τιμής.

Στην επιστολή της η ΕΝΕΛΒΙ ανατρέχει στη διεθνή εμπειρία, τονίζει ότι η ενιαία τιμή στηρίζει το μικρό βιβλιοπωλείο, καταρρίπτει τους ισχυρισμούς ότι η κατάργηση της ενιαίας τιμής βιβλίου αφενός θα κάνει φθηνότερο το βιβλίο και αφετέρου θα καταργήσει τον ανταγωνισμό, επικαλούμενη μελέτες που έγιναν από το ΕΚΕΒΙ μετά τα πρώτα έτη εφαρμογής της ενιαίας τιμής, οι οποίες αποδεικνύουν ότι οι τιμές όχι μόνο δεν ανέβηκαν, αλλά συγκρατήθηκαν σε χαμηλά επίπεδα και ότι δεν καταργείται ο ανταγωνισμός μεταξύ εκδοτών. Τέλος, επισημαίνει σε όλους τους τόνους ότι η ενιαία τιμή προστατεύει τον πλουραλισμό και την ελεύθερη διάδοση των ιδεών, καθώς προστατεύει ιδιαίτερα το σοβαρό βιβλίο.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Ο κοπανατζής Κ. Μητσοτάκης

Είναι τουλάχιστον παράξενο το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός της χώρας την κοπάνησε εχθές γρήγορα - γρήγορα από τη Βουλή προκειμένου να αποφύγει διάλογο πάνω στα εθνικά θέματα. Και όχι μόνο αυτό.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο