Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
11.3°C14.6°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.5°C17.7°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.6°C11.6°C
0 BF 63%
ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

Σήμερα το κουαρτέτο ενός από τους καλύτερους Έλληνες σαξοφωνίστες της νεότερης γενεάς, του Δημήτρη Βασιλάκη (το οποίο συμπληρώνεται από πιάνο, μπάσο και ντραμς) με προσκεκλημένη τη θαυμάσια τραγουδίστρια Tamuz Nissim σε ένα από τα αυθεντικά jazz στέκια της πόλης, το «Jazz Point» (Ακαδημίας 18, στο Σύνταγμα).

Σήμερα επίσης ο εξαιρετικός τραγουδοποιός και ερμηνευτής Δημήτρης Λάμπος και η μπάντα του, οι Απόγονοι, στο «Nosotros» των Εξαρχείων και με ελεύθερη είσοδο.

Σήμερα όμως ξεκινάει τελικά και το πρόγραμμα «Καινούργια Σελίδα» των Λένας Αλκαίου, Πένυς Ξενάκη και Μαρίας Κανελλοπούλου στο «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο» (Upstage).

Την Τρίτη 26 Νοεμβρίου στην Στέγη Γραμμάτων Και Τεχνών οι Remember Shakti, το νέο δηλαδή σχήμα του κορυφαίου jazz κιθαρίστας John McLaughlin, ενός από τους πρώτους που είχε διερευνήσει με το τότε συγκρότημα του, τους Mahavishnu Orchestra, την επιμειξία του ιδιώματος με την ινδική μουσική ήδη από τη δεκαετία του '70 και εξακολουθεί να ανιχνεύει προς την ίδια κατεύθυνση. Μαζί του ο μόνιμος συνεργάτης του και σπουδαίος εκτελεστής των κρουστών τάμπλας Zakir Hussain και άλλοι τρεις Ινδοί μουσικοί, δύο δεξιοτέχνες αντίστοιχα στο μαντολίνο και τρία παραδοσιακά έγχορδα της ασιατικής χώρας και ένας σημαντικότατος ερμηνευτής.

Την ίδια ημέρα όμως οι Opera Chaotique (μαζί με τους τακτικότερους συνεργάτες του διδύμου, τον βιολοντσελίστα Σταύρο Παργινό και τη σοπράνο Λητώ Μεσσήνη) μεταφέρουν το «απόλυτο jazz opera show» τους «Με τον μαρκήσιο Ντε Σαντ» στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στο «Θέατρο Βεργίνα», εντός του Regency Casino.

Την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου (και την επόμενη, 4 Δεκεμβρίου) ένας από τους πλέον «διαφορετικούς» τραγουδοποιούς της εγχώριας rock -και όχι μόνο...- σκηνής, ο Κος Κ, μόνος με την κιθάρα του και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο στο ιστορικό «Απανεμιά» της Πλάκας.

Από την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου και για τις τρεις επόμενες ο άριστος και αμιγέστατα λαϊκός κιθαρίστας (μα και ερμηνευτής) από τη Θεσσαλονίκη Δημήτρης Μυστακίδης επιλέγει και παρουσιάζει «ρεμπέτικα της κιθάρας», βασισμένα δηλαδή στον ήχο του οργάνου του, στο «Άνοδος Live Stage». Θα τον συνοδεύουν επίσης στην κιθάρα και το τραγούδι άλλοι τρεις μουσικοί, ενώ προσκεκλημένες του θα είναι τέσσερις πολύ καλές ερμηνεύτριες, κατά σειρά οι Φωτεινή Βελεσιώτου, Μελίνα Κανά, Ματούλα Ζαμάνη και Γιώτα Νέγκα.

Τέλος, κάθε Παρασκευή, αρχίζοντας από την επόμενη 29 Νοεμβρίου, θα παρουσιάζεται στο «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο» η παράσταση «Τα τραγούδια του πατέρα μου». Τέσσερις ερμηνευτές της νεότερης γενεάς, οι Χάρης Βαρθακούρης, Στέλιος Διονυσίου, Δημήτρης Κόκοτας και Γρηγόρης Μπιθικώτσης (άπαντες προφανώς υιοί κατά πολύ διασημότερων τραγουδιστών με τον πρώτο, για τους μη γνωρίζοντες, να μην είναι άλλος από τον γιο του Γιάννη Πάριου) θα αποδίδουν έκαστος σπουδαία τραγούδια του πατέρα του και όχι μόνο. Δεν αμφισβητούμε διόλου την υιική αγάπη όλων, ούτε το πόσο ειλικρινά τιμούν το έργο των γεννητόρων τους, αλλά δεν μπορούμε και να μην παρατηρήσουμε ότι η συγκεκριμένη παράσταση αποπνέει μιαν ελαφρώς νοσηρή νοσταλγία...

Θ.Μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL