Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.4°C17.6°C
3 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.9°C15.9°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.7°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C14.5°C
1 BF 75%
Ρεμπούτσικα, Νικολακοπούλου Περρής επιμένουν "Σταθερά στα όνειρα"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρεμπούτσικα, Νικολακοπούλου Περρής επιμένουν "Σταθερά στα όνειρα"

Μια διαφορετική δισκογραφική εργασία κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες. Με μουσική της συνθέτιδας και βιρτουόζου του βιολιού Ευανθίας Ρεμπούτσικα σε στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου (και σε δύο περιπτώσεις του  Άρη Δαβαράκη) και με ερμηνευτή τον Γιώργο Περρή, το «Σταθερά στα όνειρα» είναι πραγματικά ένας δίσκος μιας δημιουργικής ομάδας, όπως ήταν οι περισσότεροι κάποτε, και όχι απλά μια σειρά τραγουδιών για έναν / μία ερμηνευτή/τρια, όπως κατά κανόνα συμβαίνει στους καιρούς μας.

Όπως είπε στην παρουσίαση του άλμπουμ ο Γ. Περρής, η ιστορία του ξεκίνησε σχεδόν δυόμισι χρόνια πριν, όταν η Ε. Ρεμπούτσικα παρακολούθησε συναυλία του. Μετά το τέλος της γνωρίστηκαν και στη συνέχεια, αφού πέρασαν λίγες ημέρες, βρήκε το θάρρος να της τηλεφωνήσει και να της ζητήσει να γράψει κάποια τραγούδια για εκείνον.

Η δημιουργός δέχθηκε αμέσως και πρόθυμα την πρότασή του και απευθύνθηκε στη Λίνα Νικολακοπούλου για να γράψει τους στίχους αυτών των τραγουδιών. Εκείνη με τη σειρά της επίσης δέχθηκε και στην πορεία προσκάλεσε και τον  Άρη Δαβαράκη να συμμετάσχει στιχουργικά. Οι ηχογραφήσεις διήρκεσαν μεγάλο διάστημα λόγω ανειλημμένων δισκογραφικών και συναυλιακών υποχρεώσεων του Γ. Περρή στο εξωτερικό, οι οποίες αναγκαστικά τις διέκοπταν.

Το τελικό αποτέλεσμα όμως δικαιώνει και με το παραπάνω τον κόπο και τον χρόνο των συντελεστών. Είκοσι ακριβώς χρόνια μετά την πρώτη συνεργασία τους οι Ρεμπούτσικα και Νικολακοπούλου παραδίδουν τραγούδια από καρδιάς, αλλά και μυαλού, με την πρώτη να συνθέτει -ή και να χρησιμοποιεί κάποια θέματα από soundtracks που έχει γράψει- σε ένα αρκετά μεγάλο εύρος ιδιωμάτων, από ατμοσφαιρική μετα-κλασική μουσική μέχρι τη λαϊκή αλλά και την παραδοσιακή, τη νησιωτική συγκεκριμένα, μουσική μας.

Η Λ. Νικολακοπούλου έφερε και κινήθηκε στο πλαίσιο που συνοψίζει ο τίτλος του δίσκου, την ανάγκη δηλαδή να έχει ο άνθρωπος όνειρα -προσωπικά, ερωτικά αλλά και κοινωνικά, άρα και πολιτικά- μα και να επιμένει στην πραγματοποίησή τους. Αυτό ακολούθησε βέβαια και ο  Ά. Δαβαράκης, που το ένα από τα δύο τραγούδια τα οποία υπογράφει, το «Ποιος φοβάται την αγάπη», ήδη ακούγεται πολύ και, όπως φαίνεται, το ίδιο θα συμβεί και με το δεύτερο single «Γύρνα».

Ο Γ. Περρής ερμήνευσε με τη γνωστή αισθαντικότητά του, αλλά και ωριμότερος από κάθε προηγούμενη φορά, ενώ ξεχωριστή στιγμή είναι το «Καρδιά κοίτα», ένα αυθεντικό χασάπικο στο οποίο κάνει ντουέτο με τον Γιώργο Νταλάρα.

Τραγούδια αληθινά, αλλά και όντως σημερινά, τέτοια που αρμόζουν στην εποχή πριν από την πανδημία / καραντίνα όσο και πολύ περισσότερο στην έπειτα απ’ αυτήν. Στην ερώτηση λοιπόν της Λίνας Νικολακοπούλου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ αν μας έμεινε κάτι από την πρώτη ακρόαση του «Σταθερά στα όνειρα» η απάντηση δεν μπορούσε παρά να είναι αυθόρμητα ένα «ναι, αρκετά».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL