Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Ανοίγει απόψε η ταράτσα του θερινού «Λαΐς»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανοίγει απόψε η ταράτσα του θερινού «Λαΐς»

Με τη νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Η μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς» ανοίγει απόψε το θερινό σινεμά «Λαΐς», που θα κρατήσει συντροφιά στους σινεφίλ της πόλης ολόκληρο το καλοκαίρι με επιλογή ταινιών από την ελεύθερη διανομή αλλά και από το αρχείο της Ταινιοθήκης της Ελλάδος

Με τη νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Η μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς» ανοίγει απόψε το θερινό σινεμά «Λαΐς», που θα κρατήσει συντροφιά στους σινεφίλ της πόλης ολόκληρο το καλοκαίρι με επιλογή ταινιών από την ελεύθερη διανομή αλλά και από το αρχείο της Ταινιοθήκης της Ελλάδος.

Ο ιστορικός θερινός κινηματογράφος αναμένεται να προβάλλει εμβληματικές ταινίες όπως η «Περιφρόνηση» του Ζαν Λικ Γκοντάρ στις 11 Ιουνίου, αλλά και η «Παρθένος του Αυγούστου» του Χονάς Τρουέμπα, που θα κυκλοφορήσει σε αποκλειστικότητα στην Ταινιοθήκη την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου. Πρόκειται για ένα ράθυμο καλοκαιρινό παραμύθι, που αφηγείται την ιστορία της Εύας, η οποία, λίγο πριν κλείσει τα 33, μόνη και συναισθηματικά μπερδεμένη, προτιμά να περάσει τον Αύγουστο στη Μαδρίτη παρά να επισκεφθεί κάποιο παραθαλάσσιο θέρετρο. Η απόφασή της θα πυροδοτήσει ένα εσωτερικό ταξίδι προς την ωριμότητα, γεμάτο αποκαλύψεις και απρόσμενες συναντήσεις, που κινούνται στους υπόγειους ρυθμούς του αστικού τοπίου.

Οι προβολές του καλοκαιριού περιλαμβάνουν το πρόγραμμα Art and Docs σε συνεργασία με το Exile Room και συνεργασίες με κινηματογραφικούς φορείς όπως η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, η Ένωση Σκηνοθετών Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου και η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών.

Θα πραγματοποιηθεί επίσης προβολή ελληνικών ντοκιμαντέρ όπως το «Όπου υπάρχουν άνθρωποι» του Νίκου Μεγγρέλη, ο οποίος γύρισε την ταινία του σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου, καθώς και επιλογές ελληνικών μικρού μήκους ταινιών στο πλαίσιο της δημοφιλούς ενότητας «Τόπο στους μικρομηκάδες!».

Παράλληλα με τις προβολές στη «Λαΐδα», στο θερινό πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου εντάσσεται και μια ενδιαφέρουσα συνεργασία της Ταινιοθήκης της Ελλάδος με το υπουργείο Πολιτισμού και την Εθνική Λυρική Σκηνή με την προβολή της αποκατεστημένης ιστορικής ταινίας «Οι Απάχηδες των Αθηνών», του 1930, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Γαζιάδη, σε δύο ανοιχτούς εμβληματικούς χώρους, το Πρώην Βασιλικό Κτήμα Τατοΐου (12.9) και το προαύλιο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου (15.9), με τη συνοδεία της ορχήστρας της ΕΛΣ.

Αξίζει να σημειωθεί πως το διαδικτυακό αφιέρωμα «Η Ταινιοθήκη στο σπίτι», που παρακολούθησαν χιλιάδες θεατές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα συνεχίσει από το φθινόπωρο εκ νέου τις online προβολές, με νέα προγράμματα, σε συνεργασία με τον απόδημο εΕλληνισμό.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL