Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.6°C17.4°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
9.7°C13.8°C
2 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
11.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.9°C
0 BF 76%
Κλείσαν την πόρτα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κλείσαν την πόρτα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ!

Κλειστές τις πόρτες του χώρου του αναβατορίου της Ακρόπολης, με απόφαση της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, βρήκε χθες αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τους βουλευτές Κυριακή Μάλαμα και Θεόφιλο Ξανθόπουλο και τον τομεάρχη Πολιτισμού Πάνο Σκουρολιάκο, «παρά την προηγούμενη επικοινωνία και τις επιτόπιες συνεχείς ‘διαβουλεύσεις’ μεταξύ των στελεχών του υπουργείου Πολιτισμού».

Για πρωτοφανή και απαράδεκτη για τα δημοκρατικά ήθη της χώρας μας κίνηση έκανε λόγο ο βουλευτής και τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρολιάκος, καταγγέλλοντας το γεγονός στη Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στη Βουλή. Διαμαρτυρόμενος για την παρεμπόδιση της αντιπροσωπείας να επισκεφτεί τον χώρο των εργασιών που πραγματοποιούνται στο εδώ και ένα χρόνο εκτός λειτουργίας αναβατόριο, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «θα επιχειρήσουμε και πάλι και ελπίζουμε ότι τότε δεν θα υψωθούν τείχη άρνησης μπροστά μας. Και μακάρι να διαψευστούμε, αλλά πολύ φοβούμαστε πώς η Ακρόπολη θα μείνει και δεύτερο καλοκαίρι απροσπέλαστη από τα άτομα με αναπηρία».

«Θέμα ασφαλείας» επικαλέστηκε η Λ. Μενδώνη

Οι καταγγελίες του προκάλεσαν, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, την αντίδραση της υπουργού Πολιτισμού, η οποία επικαλέστηκε «θέμα ασφαλείας» για την απαγόρευση εισόδου των βουλευτών στο εργοτάξιο, ενώ ανέφερε ότι «υπήρξε επιμονή για να γίνει η επίσκεψη της αντιπροσωπείας σήμερα. Η αρμόδια υπηρεσία τούς ζήτησε να επισκεφθούν το χώρο την Παρασκευή. Έχω και όλα τα έγγραφα της υπηρεσίας», είπε η υπουργός Πολιτισμού και επέμεινε ότι «υπήρχε θέμα ασφάλειας». Παράλληλα, κατά την προσφιλή της συνήθεια, επέριψε ευθύνες στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εδώ και ένα χρόνο μάς εμπαίζουν. Έρχονται δελτία Τύπου ότι περιμένουμε εξαρτήματα. Εδώ και ένα χρόνο η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει τίποτα για ένα θέμα που το είχε εκμεταλλευτεί προεκλογικά υπέρ το δέον και με κακόγουστο τρόπο», σχολίασε ο Πάνος Σκουρολιάκος.

Ωστόσο το υπουργείο με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «ψευδείς ισχυρισμούς» και επιμένει στις αιτιάσεις που επικαλέστηκε η υπουργός στη Βουλή. Σε νέα ανακοίνωσή του ο Πάνος Σκουρολιάκος επισημαίνει ότι «τα περί 'ψευδών ισχυρισμών του τομεάρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ', αναφορικά με την προγραμματισμένη επίσκεψη αντιπροσωπείας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο εδώ και ένα χρόνο εκτός λειτουργίας αναβατόριο της Ακρόπολης επιστρέφονται στους συντάκτες της ανακοίνωσης του ΥΠΠΟ».

«Εσείς δεν περνάτε»

Τονίζει μάλιστα ότι «κανένα πρόβλημα δεν προέκυψε» ούτε στην επικοινωνία που υπήρξε με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών την Τρίτη 26/5 στις 12.45 π.μ., όπου «ενημερώσαμε για την πρόθεσή μας να επισκεφθούμε τον χώρο την Πέμπτη 28/5», ούτε την επόμενη ημέρα, όπου «επικοινωνήσαμε εκ νέου, στις 9.45 π.μ., για να επιβεβαιώσουμε την άδεια για την επίσκεψή μας». Παραθέτοντας το ιστορικό ο Π. Σκουρολιάκος υπογραμμίζει ότι «αργότερα την ίδια μέρα δεχθήκαμε δύο κλήσεις, κατά τις οποίες μας ζητήθηκε να αναβάλουμε την επίσκεψή μας για την Παρασκευή 29/5/2020. Απαντήσαμε αρνητικά λόγω αδυναμίας του προγράμματός μας, ωστόσο κανείς δεν μας πληροφόρησε για πλήρη αδυναμία πραγματοποίηση της επίσκεψής μας την Πέμπτη. Την Πέμπτη το πρωί, κατά την επίσκεψή μας, βρήκαμε την πόρτα κλειστή, ενώ οι υπάλληλοι μας ενημέρωσαν ότι απαγορεύεται να πλησιάσουμε τον χώρο του αναβατορίου. Σε ερώτησή μας γιατί προ δύο ημερών βουλευτής άλλου κόμματος της αντιπολίτευσης πέρασε χωρίς κανένα πρόβλημα, η απάντηση ενός υπαλλήλου, ο οποίος στη συνέχεια εξαφανίστηκε, ήταν ότι: εσείς δεν περνάτε».

Καταλήγοντας ο τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει: «Περιμένουμε να πληροφορηθούμε, καλή τη πίστει, ποιος είχε την πρωτοβουλία ν’ απαγορεύσει στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να πλησιάσουν τον χώρο του αναβατορίου. Υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου ή η πολιτική του ηγεσία;».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL