Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.5°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C21.0°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.9°C
3 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
6 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 45%
«Διαχρονική αδράνεια» στη θεσμοθέτηση πολεοδομικού πλαισίου με ευθύνη της Λ. Μενδώνη / Η Ακρόπολη απαιτεί προστασία και όχι επικοινωνιακή διαχείριση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Διαχρονική αδράνεια» στη θεσμοθέτηση πολεοδομικού πλαισίου με ευθύνη της Λ. Μενδώνη / Η Ακρόπολη απαιτεί προστασία και όχι επικοινωνιακή διαχείριση

«Ουσιαστικά μέτρα» για την προστασία της περιοχής της Ακρόπολης από την ανεξέλεγκτη δόμηση ζητούν με ερώτησή τους προς τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού 36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων κι οι αρμόδιοι τομεάρχες Σωκράτης Φάμελλος και Πάνος Σκουρολιάκος. Με αφορμή την υπόθεση του ξενοδοχείου της Φαλήρου, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζουν τη «διαχρονική αδράνεια για τη θεσμοθέτηση πλαισίου πολεοδομικής προστασίας στην ευρύτερη ζώνη γύρω από την Ακρόπολη», με τη Λίνα Μενδώνη να έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης λόγω της μακράς θητείας της ως γενικής γραμματέως και υπουργού Πολιτισμού.

«Η Ακρόπολη απαιτεί προστασία και όχι επικοινωνιακή διαχείριση» τονίζουν οι 36 βουλευτές επισημαίνοντας τις ενέργειες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ όταν οι φορείς αντέδρασαν στην κατασκευή του ξενοδοχείου της Φαλήρου. «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε όσα δεν είχαν γίνει από τις προηγούμενες κυβερνήσεις για την πλήρη προστασία της περιοχής περιμετρικά της Ακρόπολης» σημειώνουν οι 36 βουλευτές κατηγορώντας τα στελέχη της κυβέρνησης ότι, «ακόμη και σήμερα, συνεχίζουν να μην προστατεύουν πλήρως το μνημείο».

Ερωτήματα για τη στάση της κυβέρνησης

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν την κυβέρνηση ότι μεθόδευσε εσπευσμένη έγκριση από το ΚΑΣ μεγαλύτερου ύψους για το ξενοδοχείο της οδού Φαλήρου 5 και ότι όρισε το μέγιστο ύψος στα 21 μέτρα και όχι στα 17,5 μέτρα που περιείχε η ΚΥΑ αναστολής. Παράλληλα, οι 36 βουλευτές επισημαίνουν ότι ο αρμόδιος υφυπουργός Περιβάλλοντος «με δηλώσεις του εκφράζει αμφιβολίες για την καθαίρεση των ορόφων του επίμαχου ξενοδοχείου Φαλήρου - παρόδου Συγγρού». Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτιούνται ακόμα γιατί στη Συγγρού το ύψος ορίζεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος «στα 27 μέτρα και όχι χαμηλότερα;».

Οι 36 βουλευτές ρωτούν επίσης «σε ποιο στάδιο βρίσκεται η προετοιμασία του συνολικού πλαισίου προστασίας με επανεξέταση των όρων δόμησης και των χρήσεων γης της ευρύτερης περιοχής Μακρυγιάννη-Κουκάκι, που δρομολόγησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», καθώς κι αν οι «παραλείψεις» της κυβέρνησης σχετίζονται με τις επιδιώξεις της για «ξενοδοχοποίηση» του κέντρου της Αθήνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL