Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.7°C15.2°C
4 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.0°C16.8°C
3 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.8°C
3 BF 49%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
2 BF 77%
Νέο παραλήρημα Μπέου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέο παραλήρημα Μπέου

Δεν περιορίζεται στα όσα προκλητικά εκστόμισε εναντίον του Αλκίνοου Ιωαννίδη, που τάχθηκε υπέρ του αγώνα των κατοίκων του χωριού Σταγιάτες για την αυτοδιαχείριση της υδροδότησης της περιοχής. Ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος προχώρησε σε νέα ανακοίνωση, που ξεπερνά τα όρια της χυδαιότητας, υβρίζοντας τους 134 καλλιτέχνες που επίσης συμπαρατάσσονται στο αίτημα του «γαλατικού» αυτού χωριού του Πηλίου.

Αυτή τη φορά στο στόχαστρό του μπαίνουν ο Γιώργος και η Άννα Νταλάρα, ο Γιώργος Κιμούλης, η Λυδία Κονιόρδου και οι υπόλοιποι, μερικά από τα σπουδαιότερα ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου, που συνυπέγραψαν το κείμενο συμπαράστασης στην πρωτοβουλία των κατοίκων του χωριού, για την οποία πριν ένα χρόνο ο Αλκίνοος Ιωαννίδης είχε γράψει το τραγούδι «Το νερό των Σταγιατών».

«Στρατιωτάκια του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, οι περισσότεροι», όπως τους αποκαλεί, «τόσο αδέσμευτα και ελεύθερα μυαλά, αποφάσισαν να καταργήσουν τις δημοκρατικά εκλεγμένες Αρχές της πόλης και να αναλάβουν εκείνοι, έχοντας προφανώς γλυκές αναμνήσεις από τα χρόνια που έσερναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα και ο κοσμάκης χρυσοπλήρωνε τον καθένα που δήλωνε 'καλλιτέχνης'».

Δεν θα τους απαντούσε, όπως ισχυρίζεται, «αφού η συντριπτική πλειονότητα αυτών που υπογράφουν την ανακοίνωση ανήκουν πια στην αρμοδιότητα της... αρχαιολογίας και ουδέν ενδιαφέρον παρουσιάζουν, αν δεν υπήρχε, μεταξύ άλλων, το ζεύγος Γιώργου - Άννας Νταλάρα που μου προκαλεί, όπως και σε εκατομμύρια Ελλήνων, πραγματική αηδία». Συνεχίζει μάλιστα εξίσου προκλητικά ότι «αυτοί, οι ποικιλώνυμες 'φιλιππινέζες' τους, οι Κιμούληδες και οι Κονιόρδες, εγκατέλειψαν για λίγο την κονόμα και την αρπαχτή και έσπευσαν να συμπαρασταθούν στους μπαταχτσήδες των Σταγιατών και τους 'ακτιβιστές' για τα σκουπίδια συνεχίζοντας να προκαλούν, να προσβάλλουν και να υποτιμούν τη νοημοσύνη και τη βούληση των πολιτών του Βόλου». Κατά τον Αχιλλέα Μπέο, «τα μπουλούκια των περισπούδαστων, ευαισθητούληδων και βαρέως κουλτουροπασχόντων καλλιτεχνών θέλουν και πάλι να επιβάλουν την άποψή τους για θέματα που και δεν γνωρίζουν και δεν τους αφορούν. Επειδή ακριβώς θεωρούν, σε μια νέα κρίση μεγαλοπρέπειας και αυτοϊκανοποίησης, ότι υπερέχουν!».

Την απάντηση στη χυδαιότητα και την αισθητική που εκπροσωπεί ο Αχιλλέας Μπέος την έχουν ήδη δώσει οι καλλιτέχνες αλλά και χιλιάδες πολίτες. Ενδεικτική άλλωστε είναι η πρόταση που απηύθυνε ο γνωστός συνθέτης Κώστας Καλδάρας προς τους συναδέλφους του μέσω της «Αυγής», να απέχουν από κάθε καλλιτεχνική δραστηριότητα του Δήμου Βόλου.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL