Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Χρ. Βερναρδάκης κατά Λ. Μενδώνη: "Συγκάλυψη σκανδάλου" για την κακοδιαχείριση στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας

Κριτική του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην απροθυμία τής υπουργού Πολιτισμού να ασκήσει πειθαρχικές διώξεις στους εμπλεκόμενους - Η Λ. Μενδώνη ισχυρίστηκε πως ανέστειλε τη διαδικασία γιατί συνεχίζεται η κύρια ανάκριση - Υπονοούμενα από την υπουργό για «κατασκευασμένο» από τον ΣΥΡΙΖΑ σκάνδαλο

«Κρύβεστε πολιτικά πίσω από αποφάσεις δικαστηρίων. Πρέπει να έχετε πολιτική» τόνισε ο Χριστόφορος Βερναρδάκης αντιδρώντας στη συνεχιζόμενη απροθυμία τής Λίνας Μενδώνη να ασκήσει πειθαρχικές διώξεις κατά των υπαλλήλων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο κακοδιαχείρισης των πόρων του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του υπουργείου Πολιτισμού.

«Οι πειθαρχικές διατάξεις θα ασκηθούν τη στιγμή που πρέπει να ασκηθούν» ισχυρίστηκε χαρακτηριστικά η υπουργός Πολιτισμού, υποστηρίζοντας πως δεν έχει προχωρήσει στην πειθαρχική διαδικασία γιατί εκκρεμεί ακόμα η κύρια ανάκριση. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τη Λ. Μενδώνη ότι «διά της τεθλασμένης» οδηγείται στην κάλυψη του σκανδάλου.

Υπονοούμενα κατά ΣΥΡΙΖΑ

Παρότι επέμεινε ότι το κίνητρο των ενεργειών της είναι ο σεβασμός στη νομιμότητα, η Λ. Μενδώνη άφησε υπονοούμενα για πολιτικό σκάνδαλο «κατασκευασμένο» από τον ΣΥΡΙΖΑ και για αποστολή εγγράφων στους εισαγγελείς προκειμένου να διωχθούν «άνθρωποι που δεν είναι αρεστοί». Η Λ. Μενδώνη υποστήριξε ότι ζήτησε αντίγραφα της δικογραφίας προκειμένου να ασκήσει πειθαρχικές διώξεις κατά των εμπλεκόμενων υπαλλήλων. Ανέστειλε όμως την πειθαρχική διαδικασία όταν της εστάλη μέρος μόνο της δικογραφίας, με τις εισαγγελικές αρχές να επισημαίνουν ότι, λόγω της συνέχισης της κύριας ανάκρισης, δεν ήταν εφικτή η πρόσβαση στην πλήρη δικογραφία.

Καμία επιπλέον επιχορήγηση

Παράλληλα, η Λ. Μενδώνη ισχυρίστηκε πως στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας δεν έχει κατευθυνθεί καμία επιπλέον επιχορήγηση πέρα από αυτή που είχε προβλέψει η υπουργός Πολιτισμού τής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Μυρσίνη Ζορμπά. Το συγκεκριμένο ποσό των 975.550 ευρώ αφορούσε τη μισθοδοσία των υπαλλήλων και την κάλυψη των δαπανών για τον βρεφονηπιακό σταθμό και την κατασκήνωση.

Ο Χρ. Βερναρδάκης θύμισε ότι το ποσό που δέσμευσε η Μ. Ζορμπά αφορούσε την περίοδο μέχρι το τέλος του 2019 και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην επιχορήγηση 100.000 ευρώ που δόθηκε για το συνέδριο των υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού υπό το πρόσχημα ότι διοργάνωσαν παράλληλα ημερίδα για την κλιματική αλλαγή.

Ο Χρ. Βερναρδάκης επέκρινε την επιλογή της κυβέρνησης να λύσει το ζήτημα του «αμαρτωλού» Ταμείου Αλληλοβοήθειας μέσω της διαδικασίας της εκκαθάρισης εν λειτουργία. Η Λ. Μενδώνη, αντίθετα, υποστήριξε ότι οι ρυθμίσεις σχετικά με το προσωπικό του Ταμείου Αλληλοβοήθειας στις οποίες είχε προχωρήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν «έωλες».

 

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Χωρίς σχέδιο θα πνιγούμε όλοι

Τελικά τι είναι χειρότερο; Το γεγονός ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρύβεται πίσω από το... λεφτόδεντρο Πέτσα για να αποκρύψει οφθαλμοφανείς ευθύνες στη διαχείριση του κορωνοϊού, των πλημμυρών ή το γεγονός ότι η κυβέρνηση...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις