Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Το Υπουργείο Πολιτισμού απαντά στην ΑΥΓΗ για τις μετακινήσει των εργαζομένων του ΥΠΠΟΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το Υπουργείο Πολιτισμού απαντά στην ΑΥΓΗ για τις μετακινήσει των εργαζομένων του ΥΠΠΟΑ

Ωστόσο δεν απαντάει στο σύνολο των ζητημάτων που θέτει η ανακοίνωση του Ενιαίου Συλλόγου, όπως για την ανάγκη η λειτουργία αρχαιολογικών χώρων και μουσείων να είναι προσαρμοσμένη στη συγκυρία, την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης του Εκτακτου Προσωπικού η οποία καθυστέρησε αδικαιολόγητα, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, ή το ζήτημα της δωρεάν εισόδου ή της εισόδου με μειωμένο εισιτήριο σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, τουλάχιστον, μέχρι την Ιουλίου που αναμένεται να αρχίσουν να επισκέπτονται τουρίστες τη χώρα.

Έχει ωστόσο ενδιαφέρον το γεγονός ότι στην απάντηση του το υπουργείο κάνει λόγο για πρώτη φορά ότι οι υπάλληλοι που μετακινούνται από μουσεία σε αρχαιολογικούς χώρους θα επιστρέψουν στην υπηρεσία τους  τη 15η Ιουνίου, την ημέρα δηλαδή που θα ξανανοίξουν τα μουσεία για το κοινό.

Βέβαια η εφημερίδα μας έχει στη διάθεσή της έγγραφο στο οποίο αναφέρεται ότι η μετακίνηση του προσωπικού θα ισχύει «από 13/5/2020 μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης φυλακτικού προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου».

Δηλαδή στους μεν υπαλλήλους του υπουργείου λέει ότι θα παραμείνουν στους αρχαιολογικούς χώρους μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης έκτακτου προσωπικού, στη εφημερίδα μας υποστηρίζει ότι θα επιστρέψουν στα μουσεία στις 15 Ιουνίου.

Τελικά ποια από τις δύο εκδοχές ισχύει;
 

Παραθέτουμε ολόκληρη την απάντηση του υπουργείου:

Οι μετακινήσεις, για λιγότερο από ένα μήνα, μόνιμου και αορίστου χρόνου φυλακτικού προσωπικού από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών, προς την Εφορεία Αρχαιοτήτων πόλεως Αθηνών, έγιναν με τις διαδικασίες και τις δυνατότητες που δίνει ο νόμος και συγκεκριμένα ο υπαλληλικός κώδικας.

Το μέτρο ελήφθη προκειμένου να υποστηριχθεί η λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας με θερινό ωράριο και με τις απαιτήσεις που προϋποθέτει η εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων για την ασφάλεια επισκεπτών και εργαζομένων. Οι αποφάσεις ελέγχθηκαν υπηρεσιακά από τα αρμόδια όργανα, από τις γενικές διευθύντριες και φέρουν την τελική υπογραφή του υπηρεσιακού γραμματέα.

Το προσωπικό των δύο Μουσείων δεν έχει αντικείμενο αυτή τη στιγμή. Τα μουσεία παραμένουν κλειστά από τις 13 Μαρτίου και η επαναλειτουργία τους έχει οριστεί για την 15 Ιουνίου τ.έ., οπότε  οι αρχαιοφύλακες θα επιστρέψουν στις θέσεις τους.

Ενημερωτικά αναφέρομε ότι από χθες έχουν αναλάβει υπηρεσία 180 μόνιμοι αρχαιοφύλακες. Επίσης, έχουν δρομολογηθεί προσλήψεις 1.650 ατόμων για την υποστήριξη των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων την θερινή περίοδο, με σύμβαση ορισμένου χρόνου και διάρκεια μέχρι το τέλος του 2020.

Ο ισχυρισμός για την ανυπαρξία σχετικών εισηγήσεων της Εθνικής Επιτροπής προστασίας Δημόσιας Υγείας, προκειμένου να συνταχθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όχι απλώς είναι κατασκευασμένα fake news, αλλά υπονομεύουν την προσπάθεια της χώρας να επανέλθει στην κανονικότητα. Δεν υπάρχουν περιθώρια για να μπορούν κάποιοι να λειτουργούν με λογικές, ούτε μικροπολιτικής, ούτε συνδικαλιστικής συμπεριφοράς. Η προσπάθεια είναι εθνική.

Επισυνάπτονται : 1. Εγκύκλιος σχετικά με την ασφάλεια των αρχαιολογικών χώρων ΥΠΠΟΑ/ΓΓΓΠ/ 192537/4140/29-04-2020.

2. ΦΕΚ, 17 Μαϊου, αρ.φυλ.1869, Κανόνες τήρησης αποστάσεων.        

/documents/10179/0/document+2020.pdf/documents/10179/0/asfali6566.pdf
Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL