Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.2°C24.7°C
1 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.1°C26.6°C
4 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.0°C22.7°C
2 BF 53%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.3°C24.8°C
5 BF 31%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
27 °C
26.2°C26.9°C
2 BF 32%
Στον αέρα καλλιτέχνες και διοργανωτές συναυλιών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στον αέρα καλλιτέχνες και διοργανωτές συναυλιών

Τί σημαίνει άραγε για τους χιλιάδες εργαζόμενους στο χώρο του ζωντανού θεάματος η φράση «κρίνεται απίθανο ωστόσο να επιτραπούν μέσα στο καλοκαίρι οι μεγάλες συναθροίσεις, όπως φεστιβάλ, συναυλίες ή αθλητικά γεγονότα με θεατές»;

Πότε θα γίνει σαφές προκειμένου να υπάρξει ένα χρονικό πλαίσιο προγραμματισμού σε επιχειρήσεις οι οποίες λειτουργούν με ειδικό σκοπό την πραγματοποίηση μίας εκδήλωσης; Θα συνεχίσουν να εργάζονται;

Επίσης όταν σε ένα ολόκληρο διάγγελμα αναφέρεται ένας κλάδος ως ο μοναδικός που «κρίνεται» πως θα παραμείνει κλειστός, θα περίμενε κανείς να ανακοινωθούν και τρόποι (ή έστω η πρόθεση) οικονομικής στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων.

Πολλές υπηρεσίες εισιτηρίων εξακολουθούν να πωλούν εισιτήρια, οι κάτοχοι των εισιτηρίων δεν γνωρίζουν αν θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις την ορισμένη ημερομηνία, αν θα ακυρωθούν ή θα μετατεθούν σε μελλοντική ημερομηνία, οι Έλληνες καλλιτέχνες βρίσκονται στον αέρα και φυσικά οι εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων (ηλεκτρολόγοι, φωτιστές, υπεύθυνοι επικοινωνίας, παραγωγοί κλπ) αγωνιούν για το επαγγελματικό τους μέλλον.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων με μία ανακοίνωσή του στο Facebook, αμέσως μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, εξέφρασε τους προβληματισμούς του και ενημερώνει πως αύριο Τετάρτη 29 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με τον ΓΓ σύγχρονου πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη.

Η ανακοίνωση του ΠΣΔΠΕ:

«Με μεγάλο προβληματισμό ακούσαμε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για πλήρη καθήλωση του καλλιτεχνικού κόσμου. Αντιλαμβανόμαστε την προστασία της δημόσιας υγείας και σεβόμαστε τις αποφάσεις της κυβέρνησης και των αντίστοιχων υπουργείων. Αντιστοίχως περιμένουμε να σεβαστούν τον καλλιτεχνικό κόσμο στο θέαμα ακρόαμα και να αναλογιστούν την πλήρη οικονομική καθήλωση του κλάδου.

Υπάρχουν άμεσα θέματα που θα θέσουμε αύριο Τετάρτη 29 Απριλίου στην τηλεδιάσκεψη που έχουμε οι εκπρόσωποι των παραγωγών στη μουσική στο θέατρο και στον κινηματογράφο μαζί με τις εταιρείες ήχου και φωτισμού και εκπροσώπους των καλλιτεχνών με το ΓΓ σύγχρονου πολιτισμού Νικόλα Γιατρωμανωλάκη.

Αν η κυβέρνηση δεν μας προστατέψει, το πολιτιστικό δυναμικό της χώρας θα καταρρεύσει ή θα αφανιστεί. Βιώνουμε πρωτόγνωρες συνθήκες και πρέπει να αντιμετωπιστούμε στην πραγματική κατάσταση που βρισκόμαστε. Και αυτή η κατάσταση είναι μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης με ότι αυτό συνεπάγεται σε άμεση διάσωση του κλάδου από τα αρμόδια υπουργεία οικονομικών, ανάπτυξης και πολιτισμού, που πρέπει να δράσουν άμεσα και αποφασιστικά παίρνοντας μέτρα προστασίας μας.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΣΔΠΕ
Η πρόεδρος του συνδέσμου
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ»

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL