Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.6°C17.4°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
9.7°C13.8°C
2 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
11.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.9°C
0 BF 76%
ΣΥΝΤΟΜΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΝΤΟΜΑ

Χθες αστυνομία, σήμερα δωρεάν ψυχαγωγία

Σαν Μαρία Αντουανέτα, που έδινε εντολή να μοιράζεται στους φτωχούς του Παρισιού παντεσπάνι, αφού δεν υπήρχε ψωμί, φαίνεται να συμπεριφέρεται το υπουργείο Πολιτισμού, που ανακοίνωσε χθες από κοινού με τη Λυρική Σκηνή 20.000 δωρεάν εισιτήρια για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ.

«Αναγνωρίζουμε τη μεγαλειώδη προσφορά τους με αυτό το μικρό αντίδωρο, που θα τους προσφέρει τις θεραπευτικές και ψυχαγωγικές ιδιότητες της τέχνης αφού περάσει η υγειονομική κρίση» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Μία ημέρα νωρίτερα, και ανήμερα της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για τη Δημόσια Υγεία, αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε απρόκλητη επίθεση στο προαύλιο του Νοσοκομείου "Ευαγγελισμός" επιχειρώντας να διαλύσουν συγκέντρωση της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών.

 

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου στην Αβινιόν

Το 74ο Φεστιβάλ της Αβινιόν τον Ιούλιο, αν όλα εξελιχθούν ομαλά με την πανδημία, θα ανοίξει με το νέο του έργο ο Δημήτρης Παπαϊωάννου.

Η παράσταση, που ήταν να κάνει πρεμιέρα στις 6 Μαΐου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, είναι προγραμματισμένη να παρουσιαστεί από τις 3 έως και τις 11 Ιουλίου.

 

Έκτακτη επιχορήγηση στα ΔΗΠΕΘΕ

Έκτακτη επιχορήγηση 20.000 ευρώ προς όλα τα ΔΗΠΕΘΕ καθώς και εκταμίευση και της δεύτερης δόσης των 35.000 ευρώ ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού. Την ίδια ώρα ξεκίνησε η έκτακτη επιχορήγηση των εποπτευόμενων φορέων σύγχρονου πολιτισμού προκειμένου να ανατεθούν έργα σε Έλληνες καλλιτέχνες. Η έναρξη γίνεται με δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Στο ίδιο πλαίσιο, το Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου ενέκρινε την καταβολή χρηματοδοτήσεων σε δώδεκα έργα, καθώς και τα αιτήματα παράτασης ισχύος της περιόδου προέγκρισης, παράδοσης υλικού και απολογισμού, αλλά και αιτήματα αποδοχής υπέρβασης διάρκειας σε δεκατρία έργα. Διευκρινίζεται επίσης πως στις επιμέρους ειδικές προσκλήσεις που έχουν ήδη ανακοινωθεί, και οι προκηρύξεις των οποίων θα δημοσιοποιηθούν τις επόμενες ημέρες, έχουν δικαίωμα υποβολής και οι φορείς που έχουν υποβάλει συμμετοχή και στις προσκλήσεις επιχορηγήσεων που έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Επιπλέον, κάθε φορέας δικαιούται να υποβάλει έως και δύο προτάσεις ανά πρόσκληση και τέσσερις προτάσεις συνολικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL