Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Σύντομα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύντομα

Επισπεύδονται οι εργασίες στο Ελληνικό

Επισπεύδονται οι εργασίες στο Ελληνικό, όπως γνωστοποίησε η υπουργός Πολιτισμού, μετά και την ομόφωνη θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων σύμφωνα με την οποία στο Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού στον Άγιο Κοσμά θα ξεκινήσει η κατεδάφιση κτισμάτων, εγκαταστάσεων, συνοδών υποστηρικτικών δομών και κατασκευών διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου κατά την υποβληθείσα τεχνική έκθεση και τα συνοδεύοντα αυτή σχέδια. «Η έγκριση από τα ανώτατα γνωμοδοτικά όργανα του ΥΠΠΟΑ των διαπιστωτικών πράξεων επιτρέπει την έναρξη άμεσων εργασιών στο πεδίο που θα δώσει ανάσα στην επανεκκίνηση της οικονομίας» δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού.

 

Ανησυχία για την "Αίγλη"

Την απορία του, «ειδικά στις σημερινές συνθήκες της πανδημίας που έχει οδηγήσει σε λήψη περιοριστικών μέτρων στη λειτουργία του δημόσιου τομέα, με την εξαίρεση των επειγόντων θεμάτων», εκφράζει ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού Αττικής, Στερεάς και Νήσων, με αφορμή τη συζήτηση κατά τη χθεσινή τηλεσυνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων για την έγκριση ή μη υπαγωγής στον Ν. 4495/2017 κατασκευών στο αναψυκτήριο “Αίγλη”.

Ο Σύλλογος ζητάει «να προχωρήσουν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες στις εκ του νόμου υποχρεωτικές ενέργειες για την άρση των πολεοδομικών παρανομιών που έχουν διαπιστωθεί στην ‘Αίγλη’ του Ζαππείου και την απόσυρση του θέματος από τη συνεδρίαση του ΚΣΝΜ» και υπογραμμίζει την «απόπειρα νομιμοποίησης των περισσότερων από 2.000 τ.μ. αυθαίρετων κατασκευών αλλά και καταπατήσεων κοινόχρηστων χώρων στο ιστορικό κτήριο που δεινοπαθεί εδώ και χρόνια στα χέρια ιδιωτικών συμφερόντων στα οποία έχει παραχωρηθεί η εκμετάλλευση».

Πέθανε ο Ellis Marsalis Jr.

Πέθανε σε ηλικία 85 ετών από κορωνοϊό ο θρυλικός μουσικός της Νέας Ορλεάνης, Ellis Marsalis Jr., ο πρώτος που δίδαξε τζαζ στο Κέντρο Δημιουργικής Τέχνης της πόλης και ο πρώτος πρόεδρος του προγράμματος σπουδών τζαζ στο πανεπιστήμιό της. Ξεκίνησε παίζοντας σαξόφωνο, αλλά σύντομα αφοσιώθηκε στο πιάνο, κυκλοφόρησε σόλο δίσκους, ενώ αναρίθμητες είναι οι συμμετοχές του σε άλμπουμ άλλων καλλιτεχνών.

Νέος γενικός διευθυντής στο ΕΚΚ

Ο Παντελής Μητρόπουλος τοποθετήθηκε στη θέση του γενικού διευθυντή στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL