Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Ηθοποιός και συγγραφέας με ήθος και ταλέντο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ηθοποιός και συγγραφέας με ήθος και ταλέντο

Ιδιαίτερα ταλαντούχος, ξεχωριστός για το χιούμορ, το ύφος και τη φινέτσα του ηθοποιός, ο Πάνος Χατζηκουτσέλης, πέθανε σε ηλικία 74 ετών. Την είδηση γνωστοποίησε στα κοινωνικά δίκτυα ο Άγγελος Πυριόχος, με τον οποίο ο Π. Χατζηκουτσέλης συνεργάστηκε για πολλά χρόνια, γράφοντας από κοινού επιθεωρήσεις, σατιρικά κείμενα και νούμερα.

Ευγενής, οξυδερκής, ετοιμόλογος και πολλές φορές αυτοσαρκαστικός, έγινε ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στο ευρύ κοινό κυρίως μέσα από τη συμμετοχή του σε πετυχημένες τηλεοπτικές σειρές όπως «Μαντάμ Σουσού» «Λωξάνδρα», το « Θέατρο της Δευτέρας», «Αναδυόμενη», «Οι ακροβάτες», «Οικογένεια Ζαρντή», «Μαντώ Μαυρογένους», «Ιστορία γραμμένη με νότες», «Η ζωή του Αττίκ», «Οικογένεια Βλαμμένου», «Ο χήρος, η χήρα και τα χειρότερα», «Τα χρυσά κορίτσια», «Πήρα κόκκινα γυαλιά», «Safe Sex» κ.ά.

Παιδί πολυμελούς οικογένειας με πέντε αδέλφια, γεννημένος στην Αθήνα, αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Θεοδοσιάδη και συνεργάστηκε για περισσότερα από σαράντα χρόνια με θιάσους, πρωταγωνιστές και σκηνοθέτες, όπως ο Δημήτρης Ποταμίτης και το Θέατρο Έρευνας, η Τζένη Καρέζη, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Κώστας Βουτσάς κ.ά.

Διακρίθηκε επίσης στη συγγραφή σειρών για την τηλεόραση, επιθεωρήσεων για το θέατρο και σκετς για μουσικές σκηνές και ραδιόφωνα, από κοινού πάντα με τον Άγγελο Πυριόχο. Μία από τις τελευταίες συμμετοχές του ήταν η θεατρική παράσταση «Οίκος Ευγηρίας» του Μανόλη Κορρέ στο θέατρο "Μπρόντγουαιη", σε σκηνοθεσία Βασίλη Πλατάκη, όπου υποδυόταν έναν τρόφιμο συνταξιούχο και εύρωστο οικονομικά που είχε μανία με τις εφημερίδες.

«Αποχαιρετούμε τον Πάνο Χατζηκουτσέλη, τον ηθοποιό που με εξαιρετικό ταλέντο υπηρέτησε τον χώρο του θεάτρου, κυρίως ως ηθοποιός αλλά και ως συγγραφέας. Αυτό που θα θυμόμαστε πάντα είναι το απαράμιλλο ήθος του, η ευγένειά του, η καλή του πρόθεση τόσο πάνω στη σκηνή όσο και στο παρασκήνιο. Η απουσία του θα είναι αισθητή στο ελληνικό θέατρο και το κοινό του. Πάνο, καλό ταξίδι» δήλωσε για την απώλεια του ηθοποιού ο τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρολιάκος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL