Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.1°C
4 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.5°C
3 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.0°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.9°C18.9°C
2 BF 45%
Πάνος Σκουρολιάκος: / Πάνος Σκουρολιάκος: Χρειάζονται συγκεκριμένα μέτρα, όχι γενικολογίες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πάνος Σκουρολιάκος: / Πάνος Σκουρολιάκος: Χρειάζονται συγκεκριμένα μέτρα, όχι γενικολογίες

Επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι «η υπουργός Πολιτισμού δεν έκανε μνεία σε συγκεκριμένα μέτρα» ρωτώντας: «Ποιος θα στηρίξει τους ‘καλλιτέχνες που δοκιμάζονται’, με τα θέατρα και τους κάθε είδους πολιτιστικούς χώρους κλειστούς, εάν όχι το ΥΠΠΟΑ; Ποιος θα στηρίξει τους δημιουργούς κάθε είδους, τους τεχνικούς και διοικητικούς που εργάζονται σε επιχειρήσεις που κλείνουν;».

Σύμφωνα με τον Πάνο Σκουρολιάκο «ανάγκη είναι η Πολιτεία να αναλάβει το μισθολογικό και ασφαλιστικό κόστος όλων αυτών των εργαζομένων» και καταλήγει: «Γιατί η κ. υπουργός δεν ζητάει άμεσα το μερίδιο που η Πολιτεία οφείλει να διαθέσει για τη στήριξη του πολιτισμού από το ‘μαξιλάρι’ των 35 δισ. που κληρονόμησε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ;».

Με αργούς ρυθμούς

Στο μεταξύ το υπουργείο Πολιτισμού δείχνει χαρακτηριστική αργοπορία για τα μέτρα πρόληψης από τον κορωνοϊό. Μετά τις σφοδρότατες αντιδράσεις του συνόλου σχεδόν των εργαζομένων του, μόλις χθες έστειλε εγκύκλιο προς όλες τις υπηρεσίες του, με την οποία γνωστοποιεί ότι από την Παρασκευή έχει δώσει οδηγίες στις περιφερειακές υπηρεσίες για άμεση προμήθεια υλικών απολύμανσης και έχει δρομολογήσει πρόγραμμα απολύμανσης των κεντρικών κτηρίων.

Προχώρησε στην παράταση της σύμβασης με το συνεργείο καθαριότητας, ενώ ζητήθηκε από τις αρμόδιες διευθύνσεις να ορίσουν επόπτης ασφαλείας για κάθε κτήριο. Επιπλέον θα προχωρήσει στην εξ αποστάσεως εργασία, ενώ οι πολίτες μπορούν να εξυπηρετηθούν για υποθέσεις τους με αυτοπρόσωπη παρουσία καθημερινά από τις 12 μ. έως τις 2 μ.μ. στο κεντρικό κτήριο του υπουργείου στην οδό Μπουμπουλίνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL