Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Διάλογοι με θέα την Ακρόπολη

Σαρρή 17

Τι κάνουν οι συγγραφείς μας όταν δεν γράφουν βιβλία; Σκέφτονται; Ερευνούν; Διαβάζουν; Τεμπελιάζουν; Tα πάντα μπορεί να κάνουν. Παράλληλα όμως μπορεί να συμμετέχουν στον ενδιαφέροντα κύκλο "Διάλογοι με θέα την Ακρόπολη" που ξεκινούν σήμερα ολοκληρώνονται στις 17 Ιουνίου και τις οργανώνουν οι εκδόσεις Νήσος με τους συγγραφείς τους, στον χώρο τους στην οδό Σαρρή 17. Επτά συγγραφείς συμμετέχουν στον φετινό κύκλο, με θέματα από όλο το γνωσιακό πεδίο στο οποίο δραστηριοποιείται ο εκδοτικός οίκος.

Πρώτη τη σκυτάλη των Διαλόγων παίρνει η Μάρω Γερμανού, που θα μιλήσει με θέμα "Η μάσκα και η αλήθεια: Ο Όσκαρ Ουάιλντ στο δικαστήριο". Αντλώντας από τα βιβλία και την ερωτική αλληλογραφία του Ουάιλντ, ο οποίος καταδικάστηκε για "πράξεις χυδαίας απρέπειας" εξαιτίας της σχέσης του με τον λόρδο Nτάγκλας, η συγγραφέας θα επικεντρώσει στη γλώσσα της αισθητικής που αντιπαραθέτει ο κατηγορούμενος στον νομικό λόγο.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι Μάκης Κουζέλης, που θα μιλήσει με θέμα "Μετρώντας τα πράγματα. Δανεισμοί από την Κριτική θεωρία" (11.3), Εντουάρντο Καντάβα με θέμα "Εrasures" (8.4), Παντελής Μπασάκος με θέμα "Η τέχνη της κρίσης ή John Holbein και Hans Cage" (27.5), Κύρκος Δοξιάδης με θέμα "Διαβάζοντας τον νεοφιλελευθερισμό μαζί και χωρίς Φουκώ" (27.5), Βασίλης Κάλφας (10.6), ενώ τον κύκλο θα κλείσει η Αθηνά Αθανασίου μιλώντας με θέμα "Τι μπορεί να κάνει [ακόμη] η κριτική θεωρία;" (16.7). Οι ομιλίες αρχίζουν στις 7 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις