Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C16.9°C
5 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.3°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
2 BF 55%
Επιλογές TV εβδομάδας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιλογές TV εβδομάδας

ΠΕΜΠΤΗ ΕΡΤ2 22.00

Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΑΟΥΛ

Δραματική ταινία, πάνω στο θέμα του Ολοκαυτώματος, παραγωγής Ουγγαρίας 2015, σε σκηνοθεσία Λάζλο Νέμες, που πήρε Όσκαρ Ξενόγλωσσης ταινίας το 2016. Δύο μέρες της ζωής ενός ανθρώπου αναγκασμένου να διατηρήσει την ανθρωπιά του, ο οποίος βρίσκει την ηθική σωτηρία στη διάσωση ενός νεκρού σώματος.

Ο Σαούλ Αουσλόντερ είναι Ούγγρος, μέλος της «Ζοντερκομάντο», της ομάδας των Εβραίων κρατούμενων η οποία έχει απομονωθεί από το στρατόπεδο και είναι αναγκασμένη να βοηθά τους Ναζί στον μηχανισμό των μεγάλης κλίμακας εκτελέσεων. Ενώ δουλεύει σε ένα από τα κρεματόρια, ο Σαούλ ανακαλύπτει το πτώμα ενός αγοριού, το οποίο θεωρεί ότι είναι παιδί του. Ενώ η «Ζοντερκομάντο» σχεδιάζει εξέγερση, ο Σαούλ αποφασίζει να φέρει εις πέρας μια αδύνατη αποστολή: να σώσει το σώμα του παιδιού από τις φλόγες, να βρει έναν ραβίνο να απαγγείλει τη νεκρώσιμη ακολουθία και να θάψει το αγόρι όπως πρέπει. Αυτή η ταινία δεν λέει την ιστορία του Ολοκαυτώματος, αλλά την απλή ιστορία ενός ανθρώπου παγιδευμένου σε μια απάνθρωπη κατάσταση μέσα σε ένα περιορισμένο πλαίσιο χώρου και χρόνου. Εξαιρετικά τα κοντινά πλάνα του Νέμες, από το ύψος των ματιών του ήρωα του.

Παίζουν: Γκέζα Ρόρινγκ, Σαούλ, Λεβέντε Μολνάρ, Αβραάμ Ουρς Ρεχν, Ομπερκάπο Μπίντερμαν, Μαρσίν Τσάρνικ, Φάιγκενμπαουμ.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΡΤ1 01.00

Ο ΘΥΡΩΡΟΣ

Ψυχολογικό θρίλερ με ατμόσφαιρα Χίτσκοκ, παραγωγής Ισπανίας 2011, σε σκηνοθεσία: Χάουμε Μπαλαγκουέρο. Ο Σεζάρ εργάζεται ως θυρωρός σε ένα συγκρότημα πολυκατοικιών στη Βαρκελώνη. Ενώ περνά απαρατήρητος από τους ενοίκους, ο ίδιος γνωρίζει κάθε λεπτομέρεια της ζωής τους. Η Κλάρα είναι μια νεαρή κοπέλα που βλέπει τη θετική πλευρά της ζωής. Αυτή η στάση για τη ζωή όμως, εκνευρίζει τον Σεζάρ, τρέφεται από τον πόνο και τη δυστυχία των άλλων. Παίζουν: Λουίς Τοσάρ, Μάρτα Ετούρα.

ΤΕΤΑΡΤΗ OPEN 21.00

CATWOMAN

Ταινία δράσης, παραγωγής 2004, με τους Σάρον Στόουν, Χάλι Μπέρι, Μπέντζαμιν Μπρατ.

Η ντροπαλή και ευαίσθητη Πέισενς Φίλιπς, δουλεύει ως γραφίστρια στο ατελιέ μιας εταιρείας καλλυντικών αληθινό μεγαθήριο, την οποία διευθύνει ο δεσποτικός Τζορτζ Χέντερ μαζί με τη γυναίκα του, το σούπερ - μόντελ Λόρελ. Όταν η Πέισενς, από καθαρή σύμπτωση, ανακαλύπτει ένα σατανικό μυστικό, που κρύβεται πίσω από ένα αντι-γηραντικό προϊόν της εταιρείας, που θα κυκλοφορήσει σύντομα, βρίσκεται παγιδευμένη στα δίχτυα μιας επικίνδυνης συνωμοσίας.

ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΡΤ2 22.00

ΧΑΝΟΥΣΕΝ

Ιστορικό δράμα, συμπαραγωγής Ουγγαρίας - Δυτ. Γερμανίας - Αυστρίας 1988, σε σκηνοθεσία: Ίστβαν Ζάμπο. Με τη βοήθεια ενός γιατρού στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Αυστριακός Κλάους Σνάιντερ, διαπιστώνει ότι διαθέτει ξεχωριστές δυνάμεις ενσυναίσθησης και πρόγνωσης, που βοηθούν ασθενείς με αυτοκτονικές τάσεις. Με το τέλος του πολέμου, ο Σνάιντερ αλλάζει το επώνυμό του σε Χάνουσεν και μ’ έναν φίλο του για ατζέντη, μετακομίζει στο Βερολίνο, όπου δίνει παραστάσεις μαγείας και υπνωτισμού σε κλαμπ. Παίζουν: Κλάους Μαρία Μπραντάουερ, Έρλαντ Γιόζεφσον.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ OPEN 21.00

ΩΡΕΣ ΑΓΩΝΙΑΣ

Δράμα, παραγωγής 2013, με τους Πολ Γουόκερ, Τζένεσις Ροντρίγκεζ, Νάνσι Νέιβ. Στη Νέα Ορλεάνη, λίγο προτού χτυπηθεί από τον τυφώνα Κατρίνα, ένα πρόωρα γεννημένο μωρό έρχεται στον κόσμο. Η μητέρα πεθαίνει και όταν το νεογέννητο μεταφέρεται σε θερμοκοιτίδα, το ρεύμα πέφτει εντελώς και όλοι αρχίζουν να εγκαταλείπουν το νοσοκομείο. Όμως, ο Νόλαν, ο πατέρας του, αποφασίζει να κρατήσει τη γεννήτρια του ρεύματος σε λειτουργία με κάθε τρόπο και μέσο.

ΣΑΒΒΑΤΟ ALPHA 21.50

CHEF

Κομεντί, παραγωγής 2014, σε σκηνοθεσία Τζον Φαβρό. Ο Καρλ Κάσπερ, επικεφαλής σεφ ενός γκουρμέ εστιατορίου της Καλιφόρνια, απολύεται εξαιτίας του ευέξαπτου χαρακτήρα του και επιστρέφει στο Μαϊάμι, κοντά στην πρώην γυναίκα του Ινέζ και το παιδί του. Η Ινέζ όμως έχει μια πρωτότυπη ιδέα: να στήσει μια κινούμενη καντίνα και να διασχίσει τη χώρα προσφέροντας γκουρμέ φαγητό με τους δικούς του όρους. Παίζουν: Τζον Φαβρό, Σοφία Βεργκάρα, Σκάρλετ Γιόχανσον, Όλιβερ Πλατ, Ντάστιν Χόφμαν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL