Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C14.8°C
3 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.9°C
2 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.9°C11.6°C
2 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
15 °C
13.6°C16.8°C
5 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Έρχεται την άνοιξη το φεστιβάλ των κόμικς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έρχεται την άνοιξη το φεστιβάλ των κόμικς

Με τιμώμενη χώρα την Τσεχία, εκλεκτούς προσκεκλημένους, προβολές, εργαστήρια σεναρίου για την τεχνική του σεναρίου και της εικονογράφησης, αλλά και τα δημοφιλή Στρουμφάκια να αφηγούνται τις διάσημες ιστορίες τους, έρχεται την άνοιξη από 10 έως 12 Απριλίου το μακροβιότερο ελληνικό φεστιβάλ αποκλειστικά αφιερωμένο στα κόμικς, το “Comicdom Con Athens”.

Στη φετινή 15η επετειακή διοργάνωσή του το φεστιβάλ πραγματοποιείται στους χώρους της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και του Γαλλικού Ινστιτούτου, καθώς και στο Soul Food - Πολυχώρος Πολιτισμού.

Με πλήθος εκδηλώσεων και την έκθεση «100 χρόνια τσεχικά κόμικς» να παρουσιάζει τα τσεχικά κόμικς και την εξέλιξή τους μέσα στον χρόνο, το φεστιβάλ δεν ξεχνά τους μικρούς του φίλους καθώς εντάσσει στο πρόγραμμά του την παιδική έκθεση «12 κόσμοι» συστήνοντας ισάριθμους εικονογράφους παιδικών βιβλίων.

Κατά τη διάρκειά του, με ελεύθερη είσοδο, μια ολόκληρη γειτονιά της Νεάπολης θα μεταμορφωθεί για τρεις ημέρες σε πολύχρωμη γιορτή.

Μεταξύ των διεθνών προσκεκλημένων της φετινής διοργάνωσης είναι ο Κροάτης Esad Ribić και ο Γάλλος Émile Bravo.

Τα περίφημα μπλε κοντά ανθρωπάκια, που μεγάλωσαν γενιές, θα συναντήσουν παλιούς και νέους φίλους τους που θα τους επισκεφθούν στη διεθνή έκθεση «Σκέψου μπλε, σκέψου Στρουμφ», που παρουσιάζεται στην Γκαλερί Χατζηκυριάκος - Γκίκας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να συναντηθούν με Στρουμφάκια, μέσα από σειρά πάνελ που αφηγούνται τη γοητευτική διαδρομή τους στον χρόνο, σελίδες κόμικς και άλλα memorabilia. Η έκθεση, που είναι αφιερωμένη σε αυτά, πραγματοποιείται σε συνεργασία με την IMPS και με την υποστήριξη της πρεσβείας του Βελγίου στην Αθήνα.

Την ίδια ώρα, στην επετειακή έκθεση με τίτλο «15 χρόνια  Comicdom Con Athens», διεθνείς αστέρες της 9ης τέχνης όπως ο Milo Manara, o David Lloyd και ο John Romita Jr, «συναντούν» καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες, όπως ο Ηλίας Κυριαζής, ο Μιχάλης Διαλυνάς και η DaNi, με έργα που φιλοτεχνήθηκαν αποκλειστικά για το φεστιβάλ στα 15 χρόνια της επιδραστικής παρουσίας του.

Όπως κάθε χρόνο, οι φίλοι των κόμικς μπορούν να ενημερωθούν για νέες και παλιές εκδόσεις και να κάνουν τις αγορές τους από το μπαζάρ ελληνικών καταστημάτων κόμικς και εκδοτικών εταιρειών, όπως το Artists Alley και το Self-Publishers Alley.

Το πρόγραμμα συμπληρώνουν εργαστήρια για την τεχνική του σεναρίου και της εικονογράφησης από τους διεθνείς προσκεκλημένους και επιλεγμένους Έλληνες δημιουργούς, ανοιχτές συζητήσεις, προβολές ταινιών και animation, παρουσιάσεις νέων εκδόσεων κόμικς που κάνουν το ντεμπούτο τους στο φεστιβάλ, παιδικό πρόγραμμα και φυσικά η τελετή απονομής των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς και ο δημοφιλής διαγωνισμός “Comicdom Cosplay”, εθνικός προκριματικός για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Eurocosplay που πραγματοποιείται στο Λονδίνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL