Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στις 19 Ιουνίου ο νέος ανελκυστήρας στην Ακρόπολη

  Μετά και την ομόφωνη γνωμοδότηση του ΚΑΣ επί των μελετών που αφορούν στην εγκατάσταση του νέου ανελκυστήρα στην Ακρόπολη, ο ανάδοχος οφείλει, σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού, να παραδώσει πλήρως...

 

Μετά και την ομόφωνη γνωμοδότηση του ΚΑΣ επί των μελετών που αφορούν στην εγκατάσταση του νέου ανελκυστήρα στην Ακρόπολη, ο ανάδοχος οφείλει, σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού, να παραδώσει πλήρως και σε λειτουργία τον νέο ανελκυστήρα μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες δηλαδή έως την 19η Ιουνίου.

Το υπάρχον αναβατόριο ΑμεΑ που τοποθετήθηκε το 2004, αρκετά πρόχειρο και με πολλές δυσλειτουργίες, όπως έχει κατά κόρον καταγγελθεί, θα αντικατασταθεί από νέο ανελκυστήρα πλαγιάς "μεταβλητής κλίσης".

Σημαντική διαφοροποίηση σε σχέση με το υπάρχον σύστημα, όπως υπογραμμίζει το υπουργείο, αποτελεί το γεγονός ότι ο νέος ανελκυστήρας, ο οποίος θα τοποθετηθεί στο ίδιο σημείο με τον παλιό, θα εκκινεί από το επίπεδο του αρχαίου Περιπάτου, στη βόρεια κλιτύ της Ακρόπολης, και θα μεταφέρει τους επισκέπτες απευθείας στον ιερό βράχο.

"Ο νέος ανελκυστήρας θα ακολουθεί, κατά το δυνατόν, την κλίση του πρανούς μεταξύ του αρχαίου Περιπάτου, όπου θα βρίσκεται ο σταθμός βάσης του ανελκυστήρα, και του υποστηρικτικού τοιχίου Μπαλάνου. Κατ’ αυτόν τον τρόπο η διαδρομή θα πραγματοποιείται σε λιγότερο χρόνο από ό,τι ίσχυε ώς τώρα, εφόσον δεν μεσολαβεί άλλο μέσο. Η διαδρομή του αναβατορίου θα εκκινεί περί τα 6 μέτρα ψηλότερα από το επίπεδο του Περιπάτου και ο επισκέπτης ΑμεΑ θα φτάνει ώς εκεί χρησιμοποιώντας τη μεταφορική πλατφόρμα".

Στην τελευταία συνεδρίασή του το ΚΑΣ ενέκρινε τη στατική μελέτη του έργου, που περιλαμβάνει σχέδια και τεύχη στατιστικών υπολογιστών, όπως και τη γεωτεχνική μελέτη ευστάθειας του πρανούς στη θέση του νέου ιστού στήριξης του ανελκυστήρα ΑμεΑ.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Στρατός και «ανοσία της αγέλης»

Στην τηλεόραση βγήκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος, για να απαντήσει στο χθεσινό ρεπορτάζ της «Αυγής» από το οποίο τεκμηριώνεται ότι στον στρατό υπάρχει σοβαρή έλλειψη μέσων προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις