Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ομάδα εργασίας για τον νέο φορέα

Σύσκεψη της υπουργού Πολιτισμού με μέλη της ΕΔΕΜ

Η συγκρότηση κοινής ομάδας εργασίας, με τη συμμετοχή νομικών από την πλευρά των δημιουργών και από την πλευρά του υπουργείου Πολιτισμού, για να επισπευσθεί η έκδοση της προβλεπόμενης από τον νόμο Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη μεταβίβαση της δραστηριότητας της Ειδικής Υπηρεσίας Έκτακτης Διαχείρισης Δικαιωμάτων στον νέο φορέα των δημιουργών ΕΔΕΜ αποφασίστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ στο υπουργείο, με εκπροσώπους της ΕΔΕΜ, παρουσία εκπροσώπων της ΕΥΕΔ και του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν εκτενώς τα ζητήματα τα οποία συνδέονται με τη μεταφορά της δραστηριότητας της ΕΥΕΔ στον νέο φορέα ΕΔΕΜ, ενώ σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού, η ομάδα εργασίας συγκροτείται καθώς "υπήρξε κοινή διαπίστωση ότι τα ανακύπτοντα νομικά ζητήματα είναι σύνθετα".

Το σωματείο των δημιουργών "Άσμα 450+", σε ανάρτησή του στο Διαδίκτυο, χαρακτηρίζει τη σύσκεψη "πρώτη πολύ θετική συνάντηση των δημιουργών της ΕΔΕΜ με το ΥΠΠΟ". Προσθέτει επίσης ότι ο νέος προσωρινός διαχειριστής της ΕΥΕΔ Θόδωρος Κωνσταντακόπουλος, "ανακοίνωσε πως δουλεύει πυρετωδώς ώστε να κάνει σύντομα (Φεβρουάριο και Μάιο, καλώς εχόντων των πραγμάτων) τις δύο διανομές της θητείας του, τις τελευταίες της ΕΥΕΔ, δίνοντας τη σκυτάλη στην ΕΔΕΜ".

Παράλληλα, το “Άσμα” επισημαίνει ότι "θα παρακολουθούμε στενά τη μετάβαση της ΕΥΕΔ στην ΕΔΕΜ και θα κάνουμε παν το δυνατόν ώστε σύντομα να υπάρξει, με σεβασμό και συνεργατικότητα μεταξύ όλων των μερών, ένας μόνο φορέας στη χώρα μας που θα στεγάσει Έλληνες και ξένους δικαιούχους με τον έλεγχο των δημιουργών και κάτω από το ευρωπαϊκό δίκαιο".

Βέβαια, είναι γνωστή η ρήση ότι ο καλύτερος τρόπος να μη γίνει τίποτα είναι να δημιουργείς επιτροπές. Ελπίζουμε στην προκειμένη περίπτωση να μην επαληθευτεί και αποδειχτεί ότι το υπουργείο για μια ακόμα "σφυρίζει" καθυστερήσεις για τη μεταβίβαση.

Οι δημιουργοί, όπως είναι γνωστό, έχουν ήδη συναντηθεί με τους αρχηγούς όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Εκκρεμεί η συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Στρατός και «ανοσία της αγέλης»

Στην τηλεόραση βγήκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος, για να απαντήσει στο χθεσινό ρεπορτάζ της «Αυγής» από το οποίο τεκμηριώνεται ότι στον στρατό υπάρχει σοβαρή έλλειψη μέσων προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις