Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C20.9°C
2 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C19.5°C
2 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
15.5°C19.3°C
1 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.6°C
2 BF 51%
Σύντομα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύντομα

Ανανεώθηκε η θητεία του Γιώργου Κουμεντάκη

Για επιπλέον μια τριετία, με διάρκεια έως και τις 4 Φεβρουαρίου 2023, ανανεώθηκε η θητεία του καλλιτεχνικού διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργου Κουμεντάκη. Την ανανέωση, που ήδη δημοσιεύτηκε και στο σχετικό ΦΕΚ, είχε αφήσει να εννοηθεί η υπουργός Πολιτισμού στην πρόσφατη επίσκεψή της στην ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού “Σταύρος Νιάρχος” όπου παρουσιάστηκε η νέα εταιρική ταυτότητα του οργανισμού και ανακοινώθηκαν κάποιες νέες διεθνείς συνεργασίες και συμπαραγωγές. Η επέτειος των ογδόντα χρόνων της Λυρικής συμπίπτει με την νέα εποχή, το άνοιγμα στον κόσμο και τη διεθνή απεύθυνση, στην οποία προσβλέπει και η παγκόσμια καμπάνια με τίτλο «κάτι γεννιέται στη Λυρική». Με την καθοριστική υποστήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”, ο Γιώργος Κουμεντάκης σχεδίασε και οργάνωσε τις διεθνείς συνεργασίες και παραγωγές παρουσιάζοντας ένα φιλόδοξο πρόγραμμα.

Η «Κραυγή της σιωπής» στη Νίκαια

Το νέο βιβλίο του Σπύρου Τζόκα, ένα ιστορικό μυθιστόρημα μνήμης με τίτλο «Η Κραυγή της σιωπής», που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Θεμέλιο, παρουσιάζεται τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Νίκαιας (Παν. Τσαλδάρη 10, 1ος όροφος). Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Γιώργος Τσιμουρής, ο συνονόματος ανιψιός του ήρωα Σπύρος Κοντούλης και ο συγγραφέας. Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Ευδοκία Σουβατζή και Νίκος Βερλέκης. Θα συντονίσει η εκδότρια Άννα Μαλικιώση. Θα χαιρετίσουν ο δήμαρχος Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης και η πρόεδρος της ΠΕΝ Ρούλα Χαλκίδου.

"Σύνορα - παραμεθόριοι - διασχίσεις"

Καλλιτέχνες και διανοούμενοι από την Πορτογαλία, την Παλαιστίνη, το Ισραήλ, τη Νιγηρία, την Ταϊβάν, τις ΗΠΑ με διεθνή παρουσία και κοινωνικοπολιτικό προβληματισμό συμμετέχουν στο αφιέρωμα «Σύνορα - παραμεθόριοι - διασχίσεις» που αρχίζει απόψε στο νέο χώρο πολιτισμού «1927», Κυψέλης 35, 1ος όροφος. Την αρχή κάνει απόψε και αύριο στις 8.30 μ.μ. η πορτογαλική ομάδα Visoes Uteis με την περφόρμανς “Trans/mission” προσκαλώντας το κοινό να σκεφτεί πάνω στο θέμα της συλλογικής δράσης και της επανάστασης. Οι δημιουργοί Carlos Costa και João Martins θα παραδώσουν αύριο Σάββατο 12 - 3 μ.μ. σεμινάριο με θέμα “Κι αν αποφασίζαμε να επιτεθούμε;”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL