Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C22.4°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C20.2°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.5°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.1°C
2 BF 42%
Σύντομα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύντομα

Αθηναϊκές Διαδρομές Βιβλίου

Συνεχίζονται από αυτήν την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου οι Αθηναϊκές Διαδρομές Βιβλίου, με πρώτο θέμα “Οι φοιτητές στους δρόμους της πόλης τον 19ο και στις αρχές του 20ού αιώνα”, που θα παρουσιάσουν ο αναπληρωτής καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών Βαγγέλης Καραμανωλάκης και η αναπληρώτρια καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Έφη Πουλάκου - Ρεμπελάκου.

Ο περίπατος, με σημείο συνάντησης τη Βιβλιοθήκη της Νομικής (Παλιό Χημείο, Μαυρομιχάλη 17-19) στις 11 π.μ., θα αποκαλύψει τα στέκια και τις συνήθειες των φοιτητών, τα ζητήματα που τους απασχολούσαν, τις διεκδικήσεις τους, τον τρόπο που ζούσαν. Θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο κεντρικό κτήριο του ΕΚΠΑ στα Προπύλαια και στη συνέχεια στο πρώτο σπίτι του Όθωνα στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Θα ακολουθήσει μικρή στάση στο Σύνταγμα και μέσω Πλάκας (οδός Μνησικλέους) η ξενάγηση θα καταλήξει στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (Παλιό Πανεπιστήμιο, Θόλου 5).

Οι δημιουργοί

Τα σωματεία των δημιουργών με ανακοίνωσή τους προτείνουν τη σύμπραξη με την GEA στο πεδίο της ύπαρξης των δικαιωμάτων. Όπως τονίζουν, «στηρίζουν ενεργά την προσπάθεια του κλάδου να αδειοδοτηθεί από την ΕΔΕΜ, ώστε να γίνει μοναδική διάδοχος φορέας του ελληνικού τραγουδιού».

Νύχτα ιδεών Χ 4

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος οργανώνει σήμερα για 7η χρονιά τη Νύχτα Ιδεών. Το ετήσιο ραντεβού, που συγκεντρώνει διανοούμενους, καλλιτέχνες, ερευνητές, δημοσιογράφους και ένα ευρύ κοινό, συντονίζεται με τα υπόλοιπα Γαλλικά Ινστιτούτα ανά τον κόσμο και επεκτείνεται, εκτός από την Αθήνα, στο Ηράκλειο, τη Μυτιλήνη και τη Θεσσαλονίκη.

Μια νύχτα γιορτής για την ελεύθερη σκέψη και γνώση μέσα από ομιλίες, συναντήσεις, φόρουμ και στρογγυλές τράπεζες, αλλά και προβολές, καλλιτεχνικές παραστάσεις, φιλοσοφικά συμπόσια, με κεντρικό θέμα «ζήω-ζῶ», που θέτει στο επίκεντρο το ζήτημα των οικολογικών ισορροπιών και της σχέσης του ανθρώπου με τον κόσμο και με άλλα είδη σε ένα παγκόσμιο πλαίσιο κατάρρευσης της βιοποικιλότητας. Μας προσκαλεί επίσης να εξερευνήσουμε ζητήματα ηθικής για την ύπαρξη των ιδεών και της εκτίμησης της ανθρώπινης ζωής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL